Posjetite

Zanimljivosti

Odlična prilika za ‘neradnike’: Plata oko 3.200 KM, prijave do 15. septembra

Univerzitet likovnih umjetnosti u Hamburgu polazi od toga da nije lako ne raditi ništa u životu, pa je tako došao na ideju da “testira” svoje građane.

Oni, naime, nude tri stipendije u vrijednosti od 1.600 eura (oko 3.200 KM) onima koji podnose zahtjev za to da ne rade ništa. Podnosioci mogu da pošalju prijave anonimno do 15.09., ali proces dobijanja novca nije tako jednostavan: moraju da ubijede “porotu” da je njihovo izabrano područje “aktivne neaktivnosti” – relevantno.

Prijava koju popunjavaju ima samo četiri pitanja:

1. Šta ne želite da radite?

2. Koliko dugo to ne želite da radite?

3. Zašto je bitno da to ne radite?

4. Zašto ste baš vi prava osoba da to ne radite? Univerzitet kaže da želi da se fokusira na tzv. aktivnu neaktivnost, koju nije lako postići. Kako se dalje navodi, “ovaj program stipendiranja nije šala, već eksperiment sa ozbiljnim namjerama”.

Ideja koja se krije iza projekta vezana je za vrednovanje uspjeha u današnjem društvu. Stipendija će biti isplaćena tek nakon što kandidat preda izvještaj o stečenom iskustvu tokom perioda kada nije radio, a rok za to je polovina januara iduće godine.

Treba napomenuti da su podnosioci zahtjeva slobodni da odrede dužinu neaktivnosti. “Ako kažete da nećete spavati, to možete učiniti samo nekoliko dana. Ali, ako kažete da ne idete u kupovinu, to biste mogli da izdržite mnogo duže”, kaže autor projekta. (Telegraf.rs) 

Zanimljivosti

Fotografije koje će vam izazvati nostalgiju

Ako su vam sve ove stvari jako dobro poznate sigurno ste stariji od 30 godina

Sjećate li se čuvenih lasera, briona, figurica… Miljei su i danas na u nekim stanovima neizostavni, pogledajte super galeriju predmeta koji bude nostalgiju…

Nastavite čitati

Zanimljivosti

Radnice iz dućana u Dalmaciji briljantno osigurale dezinficijens od kradljivaca

Iz jednog dućana u Dalmaciji stiže nesvakidašnji prizor.

Radnice su očito muku mučile s kradljivcima dezinficijensa, pa su se dosjetile genijalne metode osiguranja.

 

Nastavite čitati

Zanimljivosti

Influenserka uporedila New York i Kalesiju i do suza nasmijala društvene mreže

Realna porodična svakodnevica upakovana u veliku dozu originalnog humora izaziva osmijeh na licima skoro 76 hiljada pratilaca koliko trenutno prati Instagram profil Ilde Humić.

Prije svega supruga, majka dvoje djece, uspješna menadžerica poznatog brenda, a tek nakon toga izuzetno uspješan zabavljač i humorista.

Ilda je objavom na svom Instagram profilu nasmijala svoje pratioce ali i mnogo više od toga, jer je video usporedbe New Yorka i Kalesije munjevito postao popularan i viralan.

Nastavite čitati

Top pet