Posjetite

Lifestyle

Pravo na vezu, ali… Kako olakšati upoznavanje djeteta s novim partnerom?

Jedna je od najvećih dilema razvedenih i samohranih roditelja jest kako i kada upoznati djecu s novim partnerom. Psiholozi kažu da “rokovi“ pritom nisu osobito važni – mnogo je važnije da imate povjerenja u partnera, a da istovremeno činite ono što smatrate ispravnim za djecu.

Prije nego što partnera predstavite svojoj djeci, razmotrite sljedeće:

1. Imate pravo na novu vezu, ali ona će u mnogo čemu uticati na vašu djecu. Pažljivo razmislite o tome kako ćete svoju novu vezu objasniti djeci u skladu s njihovom dobi i emocionalnim razvojem. Koliko se brzo i lako vaša djeca vežu za odrasle osobe? Ne pričajte previše o novom partneru i ne iznosite detalje, osobito ako niste posve načisto s time gdje vas taj odnos vodi.

2. Ne budite tajnoviti jer djeca vjerovatno znaju više nego što mislite. Najprije ih pripremite na ideju o novoj osobi koja im ulazi u život. Razgovarajte s njima nasamo te budite iskreni i otvoreni koliko god možete s obzirom na okolnosti.Recite da biste ih voljeli upoznati sa svojim novim partnerom i pitajte je li to u redu. Čak i ako kažu da nisu spremni, idete u pravom smjeru jer ste bili otvoreni i iskreni. Pustite da prođe neko vrijeme i provjeravajte šta misle o tome.

3. Određene stvari morate se zapitati o partneru.Koliko traje vaša veza? Koliko ga dobro poznajete, što o njemu znate preko zajedničkih prijatelja i poznanika? Kakav je kad je pod stresom, kako se ponaša u problematičnim situacijama? Što misli o tome da ga upoznate s djecom? Vidite li oboje svoju vezu kao dugoročnu?

4. Nemojte djecu iznenađivati. Ne žele upoznati vašeg partnera za stolom za doručkom, na školskoj priredbi ili pri očito planiranom “slučajnom” susretu u trgovini. Umjesto toga, jasno pokažite namjeru. Prihvatite njihove reakcije i dajte im vremena da “probave” novu situaciju i kažu šta misle.

5. Morate računati na sljedeće: ma koliko se trudili da sve prođe dobro, možda se djeci neće nimalo svidjeti vaš novi partner. Ne forsirajte ni njih ni njega.

6. Prije nego što nekoga dovedete kući, budite sigurni da djeca znaju kako je vaša ljubav prema njima neograničena i bezuvjetna. Ipak u tome možete postaviti granice i pravila, npr. da očekujete od njih da surađuju i budu ljubazni. (zadovoljna.dnevnik.hr)

Lifestyle

Žene s većim grudima najmanje varaju i vjernije su u vezama

Istraživanje je pokazalo da je od žena koje su varale samo 31 posto njih imalo veće grudi, košarica D-G. One s F i većom košaricom bile su najmanje sklone varanju. Najveće varalice su bile one s manjim grudima

Žene s većim grudima su najvjernije i najmanje varaju, pokazalo je istraživanje. Istraživači su ispitali žene koje su same priznale da su varale kako bi otkrili koje žene više varaju – one s većim ili manjim grudima.

Istraživanje je pokazalo da je od njih samo 31 posto imalo veće grudi, košarica D-G. One s F i većom košaricom bile su najmanje sklone varanju.

Najveće varalice su bile one s manjim grudima, čak 69 posto njih, s košaricama između AA i C. Najviše njih je imalo košaricu B.

– Ispitali smo 1000 sudionica kako bismo otkrili nekoliko zanimljivih činjenica o varanju i veličini ženskih grudi – rekla je glasnogovornica istraživanja.

– Također smo otkrili da je Marks and Spencer mjesto broj jedan gdje su žene kupovale seksi donje rublje samo za svoje ljubavnike, a slijedi Victoria's Secret i Agent Provocateur – dodala je, prenosi Daily Star.

Nastavite čitati

Putovanja

Mnogi bi pali na testu! Ko ima prednost na raskrsnici, autobus ili automobil?

U zadatku koji je zbunio dobar dio iskusnih vozača, kao i onih koji tek treba da polažu, postoji jedinstven problem.

O čemu je riječ?

Dva vozila se nalaze na raskrsnici, kao na slici. Na raskrsnici se nalaze semafori, kao i saobraćajni znakovi. Pitanje je, ko ima prvenstvo prolaza? Da li je to autobus koji skreće u lijevo, ili je to automobil koji ide pravo?

Iako vam se na prvi pogled čini da je rješenje jednostavno, mi savjetujemo da pogledate pažljivo. Ljudi često griješe kada su u pitanju ovakvi problemi, a poznavanje pravila saobraćaja je važno jer nas sve čini bezbjednijima.

Porvjerite tačan ODGOVOR

Nastavite čitati

Život

Djevojka pala vozački ispit bez da je upalila automobil, a razlog je nevjerovatan…

Djevojka (17) iz Lancashirea u Engleskoj pala je vozački ispit, a da nije stigla ni upaliti automobil i krenuti s vožnjom, prenosi LADbible.

Razlog pada je nevjerovatan i mnogi su, s kojima je podijelila ovu vijest, ostali šokirani.

Naime, kada je ispitivač sjeo u automobil primijetio je komadiće gumice za brisanje ispod svojih nogu i srušio djevojku jer je “automobil bio prljav i nespreman za vožnju”. Djevojka briznula u plač nakon što su je roditelji iznenadili novim psićem: ‘Drago nam je da smo se odvažili na ovaj potez’.

Najgore je, priča njezin otac Paul Turner, što automobil uopće nije njezin već od ispitivača kojima su ostali tragovi gumice jer su brisali nešto u svom zapisniku prije njezinog ispita.

“Nije kao da su bile prazne konzerve ili smeće posvuda… Cijela situacija je suluda. Raspravljali su se 10 minuta, ali nije popustio. Pala je ispit bez da je uopće vozila. Bila je žalosna i u suzama, a nije uspjela dobiti ni povrat novca koji je tražila jer priliku za ispit praktički nije ni dobila.”

Osim što je vozački ispit u Engleskoj trenutno 64 funte, odnosno 80 KM, Paul kaže kako se na isti čeka mjesecima što otežava samo polaganje jer prolazi puno vremena bez vožnje.

“Moja kći je toliko štedjela za ovo, baš je nepravedno.” Iz agencije za vožnju i sigurnost vozila (DVSA UK) dali su izjavu za medije:

“Izdane su smjernice da se automobili koji se koriste na vozačkim ispitima moraju očistiti prije testa kako bi se smanjila mogućnost zaraze koronavirusom. To se mora poštivati.” (Vecernji list)

Nastavite čitati

Top pet