Posjetite

Aktuelno

Zašto se Japanke fotografišu sa Prolom vodom i postavljaju to na internet?

Prolom voda je i Prolom water, a uz inostrano ime ima i novu etiketu.

Decenijama smo navikli na isti izgled i brend Prolom vode, ali njihovo širenje na inostrano tržište je zahtjevalo i neke promjene. Prva koju smo uočili jeste nova etiketa, koja više ne nosi poruku tradicije, već je prilagođena nekim novim trendovima.

Prolom vodu s takvom etiketom već godinama piju u Hong Kongu. Na sajtu prolomwater.com, koji je napravljen za to tržište, možemo vidjeti da paket od 12 flašica košta oko cca 25,00 KM.

U Japanu je pak jako popularna postala stara bočica, ako je suditi po društvenim mrežama. Brojne influenserke su se slikale s flašom, na kojoj se nalazila poznata stara etiketa i pisale kako je voda ukusna, ljekovita i da se lako pije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ?17ライバー つーちゃん?英会話講師 Bilingual (@tzuling0401) on

Da li je Prolom voda postala neka vrsta statusnog simbola u Japanu ili je u pitanju organizovana kampanja, te kako funkcioniše prodaja u toj državi, nismo uspjeli da saznamo u ovoj kompaniji. Ono što znamo jeste da se u martu prošle godine pojavila vijest da je nedavno proslijeđen drugi kontejner s 12.000 litara japanskom tržištu.

Da su ozbiljno pristupili širenju na tržište Japana, pokazuje i činjenica da u Tokiju imaju kompaniju Minanno Ltd., koja distribuira i reklamira proizvode uz sajt istog imena. Takođe postoji i sajt prolomvoda.jp na čijem blogu se nekoliko puta mjesečno pojavljuju tekstovi iz oblasti zdravlja. (startit.rs)

Priključite se diskusiji

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Aktuelno

TV voditeljica upozorila: “Vakcinisana sam, ali me je zarazila nevakcinisana osoba”

Catt Sadler (46), popularna britanska voditeljica, oglasila se na Instagramu i obavijestila pratitelje da boluje od COVID-19.

“Vakcinisana sam i revakcinisana i imam COVID. Ovo vam govorim da biste shvatili da pandemija ni slučajno nije gotova. Delta soj je veoma zarazan i upravo sam se njime i zarazila uprkos vakcini. Brinula sam o nekome ko je imao virus, iako smo bili uvjereni da je samo gripa. Svejedno, ne samo da sam bila vakcinisana, već sam i nosila masku. Pretpostavljala sam da će sve biti u redu. Nije bilo. Ovakvih priča ima sve više”, upozorila je Sadler.

Napomenula je da simptomi nisu blagi, te kako je već drugi dan pod temperaturom.

“Zapušena sam i imam gnoj u oku. Veoma sam umorna, ne mogu da izađem iz kreveta. Vjerujte mi, ne želite da se ovako osjećate. Ja sam virus dobila od nekoga ko nije vakcinisan.

Ako ste vakcinisani, ne spuštajte gard. U gužvama nosite masku. Ne zaboravite, vakcine vas ne štite od toga da se ne zarazite, štite vas od smrtnih ishoda i teških simptoma. I dalje možete da se zarazite. Zato se štitite”, poručula je Sadler.

Nastavite čitati

Aktuelno

Anketa na ulicama Sarajeva: Djevojka brutalno iskreno odgovorila na pitanje šta je nervira kod muškaraca

Ekipa Imperia TV na ulicama Sarajeva pitala je prolaznice i prolaznike šta ih najviše nervira na muškarcima ili šta muškarci misle da najviše nervira žene. 

Odgovori su razni, većinom su to laž, varanje, površnost, nedostatak strpljenja, jedna prolaznica je dala brutalno iskren odgovor:

“Najviše mi smeta što uvijek lete mami, mama je prvi izbor kako god” prokomentarisala je djevojka.

Nastavite čitati

Aktuelno

Studentski posao: Red Bull traži pojačanje!

Red Bull traži pojačanje u studentskom timu Mostar. Prijave traju do 18.04.2021. za Univerzitet “Džemal Bijedić” i Sveučilište u Mostaru.

Imaš ono što nam treba?

– Studentski status
– Izvrsne komunikativne veštine
– Energičan i pozitivna ličnost
– Poznavanje studentskog života, različitih fakulteta u svom gradu i regiji, uključujući i studentske aktivnosti i popularna mesta
– Sposobnost uklapanja posla i studiranja i idealno, raspoloživost za povremeni rad uveče i vikendima
– Sklonost i želja za učenjem i usvajanjem novih veština, posebno marketinga, pregovaranja i prodaje
– Predanost brendu i proizvodima Red Bulla

Ako si spremna za izazov, prijavi se da postaneš dio Wings tima. Sve što trebaš napraviti je poslati CV sa slikom i motivacijsko pismo u kojem ćeš reći zašto si ti najbolji izbor Red Bull tim. Prijave traju do 18.04.2021. za Univerzitet “Džemal Bijedić” i Sveučilište u Mostaru.

Za više informacija kontaktiraj @redbullbih

Nastavite čitati

Top pet