Posjetite

Veze i Ljubav

Šta pisati i očekivati, a šta ne? Mali vodič za dopisivanje na početku veze

Upravo ste upoznali nekoga i osjetili da među vama postoji hemija, a onda ste osjetili i potrebu za slanjem neke domišljate poruke? Ali šta ako na poruku ne dobijete brzi odgovor? Hoćete li se zbog toga osjećati tjeskobno, povrijeđeno, tužno…? S druge strane, šta ako dobijete odgovor, ali on ne bude u skladu s vašim očekivanjima? Hoćete li se i tada loše osjećati?

Ako se na početku nove veze nađemo u situaciji u kojoj pošaljemo poruku, ali ne dobijemo odgovor ili odgovor koji dobijemo ne bude u skladu s našim očekivanjima, vrlo lako možemo zapeti u razmišljanju o tome zašto nismo dobili odgovor ili što kratki odgovor koji smo dobili znači. U takvim situacijama mnoge se osobe znaju osjetiti odbačeno iako za takvo što u stvarnosti nema potrebe.

Naime, kada se dopisujemo s osobom koju još uvijek ne poznajemo dobro, lako donosimo zaključke koji ne odgovaraju istini. Razlog je to što poruke koje šalje druga strana interpretiramo na temelju vlastitih emocija i očekivanja pa je vjerojatnost da porukama nametnemo pogrešan ton vrlo velika.

Pogrešno tumačenje poruka može na samom početku uništiti odnos koji možda ima potencijala. Da se to ne bi dogodilo, u nastavku pročitajte mali vodič o tome što raditi, a što ne prilikom dopisivanja s novom osobom u vašem životu.

Šta činiti:

1. Na početku pišite kratko i jednostavno

Ako ste osoba koja piše duge poruke i ulaže puno energije u ono što šalje, imajte na umu da drugoj strani možda neće biti ugodno komunicirati bilo kakve osjećaje tijekom početnog dopisivanja. U ranim fazama dopisivanja najsigurnije je slati praktične poruke kojima ćete reći ono potrebno, ali nećete pretjerati.

2. Ne postavljajte prevelika očekivanja

Djelujte pod pretpostavkom da čak i odgovor od nekoliko riječi na vašu poruku ne predstavlja odraz osjećaja druge strane, nego je to samo potvrda primitka vaše poruke.

Također, imajte na umu i da ćete biti ranjiviji ako postavite prevelika očekivanja o tome kako bi odgovori suprotne strane trebali izgledati, kao i da osobu s kojom ste se tek počeli dopisivati ne poznajete dovoljno dobro pa ne znate kako funkcioniše u svijetu poruka.

3. Nazovite

Ponekad je poziv bolji potez od razbijanja glave porukama, njihovim sadržajem i analiziranjem odgovora. Za razliku od poruka, na ovaj način osoba s druge strane čut će vaš glas i vi njezin pa ćete čuti i ton glasa i osjetiti raspoloženje osobe dok razgovara s vama, što će vam pružiti puno pouzdanije informacije o tome kako se osjeća.

Šta ne činiti

1. Ne zamarajte se vremenom

Nemojte se zamarati time koliko vremena drugoj strani treba za odgovor. To što vi šaljete poruke osobi koja vam se sviđa ne znači da ona mora djelovati u skladu s vašim rasporedom. Uostalom, postoji cijeli niz razloga zbog kojih vam osoba ne odgovara u najkraćem mogućem roku – možda joj je isključen zvuk ili mobitel, možda radi, možda spava, možda se tušira… Budući da nikad ne možete sa sigurnošću znati zašto odgovor “kasni”, najbolje je ne pokušavati analizirati izostanak brze reakcije jer će to samo pridonijeti vašoj bespotrebnoj anksiozosti.

2. Ne šaljite previše osobnih informacija prerano

Kada u vaš život uđe nova osoba, podsjetite se da još uvijek ne znate sve o njoj o njoj, pa tako ne znate ni koliko joj je ugodno dijeliti osobne informacije i osjećaje na samom početku veze, posebno u porukama.

Isto to ta osoba ne zna o vama, a poruke lako mogu postati podložne pogrešnom tumačenju. Dijeljenje previše osobnih detalja, posebno na početku veze, previše je složeno za dopisivanje. Takve razgovore obavljajte užvo.

3. Provokativne poruke čuvajte za kasnije

Pokušajte na samom početku veze izbjeći slanje previše provokativnih poruka. Kada jednom napravite taj korak, nema povratka, zato poruke i fotografije provokativnog sadržaja čuvajte za one dane kada se ipak malo bolje upoznate.

4. Ne očekujte uvijek nešto zauzvrat

Ako pošaljete poruku i odmah očekujete odgovor, možda ćete sabotirati vezu jer ćete u svojoj glavi postaviti očekivanja da vam druga osoba odgovori na određeni način i u određeno vrijeme. Ako osobi, primjerice, pošaljete poruku “stalno razmišljam o tebi”, nemojte ih odmah zamišljati kako vam odgovaraju isto, nego ih zamislite kako se smijulje dok čitaju vašu poruku. Odsutstvo odgovora ne znači nužno da druga osoba ne cijeni ono što ste napisali.

5. Ne brzajte s odbacivanjem

Ako ste osobi poslali poruku u kojoj ste pokazali interes da je opet vidite, ali ona vam ne odgovara ili se odgovor koji ste dobili ne podudara s onim što ste vi izrazili, ne srljajte prema najgorem scenariju. Zapamtite da ste tek na početku i da još ne poznajete stil komuniciranja te osobe – možda ona poruke ne voli ili ih ne koristi za prenošenje emocija.

Zaključno, mnogi na početku odnosa koriste poruke kako bi se bolje povezali, međutim, kada dopisivanje ne ide onako kako smo očekivali, često se dogodi pogrešno tumačenje poruka, što onemogućuje razvoj veze. Zato na početku veze krenite s kratkim i jednostavnim porukama, a kada osobu upoznate i shvatite na koji način funkcionira, pišite sve što vam srce zaželi. (zadovoljna.dnevnik.hr)

Veze i Ljubav

Mladić ispričao: “Izašli smo na samo par spojeva, a onda mi je tražila novac – za šminku”

Anonimni muškarac podijelio je svoje, ne baš najbolje, iskustvo s jednom djevojkom s kojom se kratko viđao, a njegova objava privukla je puno pažnje i ljudi se još jednom pitaju kako nekima uopšte padnu napamet tako nepristojni postupci. 

Napisao je da su se vidjeli svega pet puta, a onda ga je pitala može li s njom otići u popularnu trgovinu šminke i kozmetike, Sephoru. Pristao je misleći da samo želi njegovo društvo i poneki savjet što joj dobro pristaje na licu. Prevario se.

Nakon što je napunila košaricu raznim proizvodima tražila ga je, bez puno ustručavanja, da plati 350 dolara za sve što je odabrala.

“Nekako je pretjerano pitati nekoga koga još uvijek upoznajete da vam plati tako nešto. Platio sam svaki izlazak do sada i stvari idu prilično dobro. Ona ne radi, studentica je, ali opet…”, napisao je i pitao kako se uopšte nositi s ovakvom situacijom. Iako se djevojka možda čini super, mnogi su ga upozorili da će njena očekivanja samo biti sve veća u budućnosti, čim je ovako nešto tražila na samom početku.  “Znam nekoga poput nje, bit će vam samo gore. Prekini to na vrijeme”, napisala je jedna osoba. Drugi su ga pitali želi li partnericu koja ga poštuje ili samo nekoga kome će biti “bankomat, dok ne nađe nekoga tko može pružiti još više, financijski”. Kako prenosi The Sun, nakon nekoliko dana autor objave javio se korisnicima i ispričao kako je postupio.  Rekao je djevojci da mu nije ugodno davati joj toliko novaca jer se još ne poznaju, a ona ga je samo blokirala. “Spasio si se”, napisao mu je neko.

Nastavite čitati

Veze i Ljubav

Jeste li među njima? Tri horoskopska znaka koja imaju najveću želju za seksom

Koliko često razmišljate o seksu?

Neki će u strastvenim aktivnostima pod plahtama uživati svaki dan, a drugi će se pak zadovoljiti tek povremenim seksom jer ono tjelesno u njihovom životu nema pretjeranu važnost.

U nastavku pogledajte koja to tri horoskopska znaka imaju najveći seksualni nagon i neprestano razmišljaju o prljavim igricama u spavaćoj sobi.

Škorpija

Škorpije su poznate po svom intenzivnom seksualnom apetitu. Njihova seksualna inteligencija je jako razvijena pa vrlo lako mogu razlikovati emocije od tjelesnog zadovoljstva. Škorpija vlada osmom kućom Zodijaka u kojoj do izražaja dolaze strast, seks, rođenje, smrt, reinkarnacija i misterija. Jedna od glavnih osobina škorpija je senzualnost koja je baš zarazna. Upravo ta osobina privlači puno udvarača, posebno ženama škorpijama, za koje se smatra da su jedne od najšarmantnijih horoskopskih znakova.

Iako mogu vrlo lako odvojiti seks od emocija, škorpije ipak najviše uživaju u seksu s voljenom osobom. Ako im se netko svidi, nastojat će svaki slobodni trenutak iskoristiti kako bi partneru pokazali da im je privlačan i da žele zadovoljiti njegove potrebe. Škorpije su vrsni ljubavnici koji će uvijek partnerovo zadovoljstvo staviti na prvo mjesto, a istovremeno će zadovoljiti i sebe.

Ovan

Ovnove bismo mogli opisati kao glavne seksualne akrobate Zodijaka. Imaju veliki seksualni apetit, a seks s njima nikada nije dosadan. U krevetu često izvode razne vratolomije, a vanilla seks njima je nepoznati pojam. Što ekstremnije – to bolje, smatraju ovnovi koji konstantno razmišljaju o seksu. Ovnovi priznaju da imaju gomilu fetiša o kojima otvoreno govore, a otvoreno će priznati i da nema toga što u seksu ne bi probali. Ovnove karakteriše samouvjerenost, a dokazana je činjenica da u seksu najviše uživamo kad je naše samopouzdanje na visokoj razini. Žene ovnovi uživaju u komplimentima i vrlo je ih lako osvojiti zločestim riječima. Naravno, one nipošto nisu lake, već dobro znaju kako svoje zadovoljstvo staviti u prvi plan. Ako muškarac misli da je iskoristio ženu ovna, neka malo bolje razmili jer je zapravo ona iskoristila njega.

Lav

Lavovi su treći, ali jednako senzualni znak s velikim seksualnim apetitom. Žene lavice su vrlo velikodušne u seksu, a najviše iz uzbuđuje kad im muškarac govori koliko su privlačne. Uživaju u milovanju svoga ega jednako kao u strastvenim dodirima, a nakon seksa s lavicom, muškarci imaju osjećaj kao da su odradili kvalitetan trening. Lavice će uvijek predložiti neku novu pozu, a najdraže su im one u kojima muškarca mogu gledati ravno u oči. Lavice su najvatreniji znak Zodijaka, a partnera će vrlo lako dovesti do ekstaze. (zadovoljna.hr)

Nastavite čitati

Veze i Ljubav

Najkritičnije godine: Kada muškarci najviše varaju

Postoje godine života u kojima rastu šanse za nevjerstvo.

Naime, šansa da prevarimo partnera je dvaput veća u 39. godini nego u bilo kojoj drugoj, pokazalo je istraživanje britanskog portala za pronalaženje partnera IllicitEncounters.

Zaključeno je da je ova brojka za mnoge predstavlja prekretnicu u životu, pošto tada ulaze u krizu srednjih godina ili proživljavaju drugu mladost. Takođe, istraživanje ukazuje da ljudi varaju da bi pridobili partnerovu pažnju, naročito ako se osjećaju zapostavljeno i da nije isključena prevara iz osvete, piše cdm.me. 

Navedeno je i pet najčešćih razloga zašto neko vara:

– Nedostatak uzbuđenja u krevetu (76 %)

– Dobra je prilika (54 %)

– U vezi je postalo dosadno (46 %)

– Ponovno uspostavljanje kontakta sa starom ljubavi na društvenim mrežama (28 %)

– Želja za promjenom (22 %).

Nastavite čitati

Top pet