Posjetite

Moda i ljepota

Zanimljiv test: Otkrijte stoji li vam kratka kosa

Većina žena voli mijenjati frizure, dok druge nemaju hrabrost za velike promjene. Sigurno ste bar jednom u životu poželjele kratku frizuru, ili možda neki bob, ali se niste ošišale jer ne znate da li vam kratka kosa stoji. Imamo rješenje! Uradite ovaj brzi test i saznajte da li vam pristaju.

Sigurno ste bar jednom u životu poželjeli imati kratku kosu. Brzo se pere, suši i oblikuje. Jednostavno, kratka kosa je lakša za održavanje.

Ipak, ako niste sigurni da li bi vam stojala, stručnjaci su pronašli metodu koja će vam pokazati da li vam baš kratka kosa pristaje.

John Frieda, britanski frizer, je napravio pravilo “The 2.25 Rule”. Riječ je o triku koji je lako i brzo izvodljiv, a ima veze sa dimenzijama vašeg lica.

Za ovaj test vam trebaju olovka i lenijar.

Prvo, stavite olovku vodoravno ispod brade. Zatim, postavite lenijar uspravno između uha i olovke, pod uglom od 90 stepeni. Sve što trebate uraditi je da izmjerite udaljenost od ušne resice do olovke. U slučaju da je udaljenost manja od 5,7 cm vama će kratka kosa odlično pristajati. S druge strane, ako je udaljenost veća, vama ipak pristaje duga kosa bolje. (week.ba)

Moda i ljepota

Ni Jennifer Lopez im nije odoljela: Ove farmerke su apsolutni hit

Bili spremni ili ne, trend “balon” pantalona je stigao i sad je na njega svoj “pečat” stavila i Jennifer Lopez.

Ne možemo uopšte da vam garantujemo da će odlično stajati baš na svakoj figuri, ali udobnost je očigledno postala važnija od manekenskog izgleda. Nogavice ovih pantalona su veoma široke, ali su pri dnu sužene pomoću jednog ili dva ušitka, pa otud i efekat “naduvanosti” poput balona.

Struk je, po pravilu, visok, modeli imaju kose džepove a dužina se kreće oko članaka. Najefektnije ih je kombinovati sa majicama ili košuljama uvučenim u pojas, a uz njih dobro stoje sakoi i kaputi sa naglašenim ramenima.

Jennifer Lopez je odabrala sivoplavi kaput, uz sivi džemper i čizmice, ali balon farmerke su i ovde “zvjezda” modne kombinacije.

 

Nastavite čitati

Moda i ljepota

Za ovu torbicu u obliku stolice potrebno je izdvojiti 700 eura

Pri našem pregledu modnih noviteta nerijetko naiđemo na doista neobične modne dodatke.

Prisjetimo se samo Moschinovih torbica izvedenih u obliku ‘francuza’ i kroasana za koje je potrebno izdvojiti 360 eura. Nadalje, veliku pažnju izazvala je i Louis Vuitton torbica u obliku aviona koja je procijenjena na 3220 eura. Da, cijena ove torbice doseže više i od cijene nekih pravih aviona.

Premda neobični, prethodno spomenuti primjeri su ipak bili (koliko- toliko) praktični. No, torbica koju smo pronašli u kolekciji američkog modnog brenda Area daleko je od toga. Riječ je zapravo o stolici! Doduše umanjenoj verziji metalne stolice ukrašene kristalima i dugačkim lancem koji omogućava nošenje preko tijela. Za nju je potrebno izdvojiti  oko 700 eura.

Kako bi si osigurali svoj dio medijskog kolača, modni brendovi su skloniji pribjeći ovakvom tipu promocije, koji uključuje predstavljanje neobičnih komada za koje vjeruju da će im osigurati toliko željenih 5 minuta slave. (miss7.24sata.hr)

Nastavite čitati

Moda i ljepota

Atraktivna glasnogovornica FK Vojvodina krade pažnju na konferencijama kluba

Sanja Beba Kružević jedna je od najljepših glasnogovornica u regionu.

O njenoj ljepoti pišu svi mediji u Srbiji, ali i Bosni i Hercegovini.

Lijepa Novosađanka trenutno je na odmoru, redovno se javlja pratiocima na Instagramu.

Njene slike mame brojne uzdahe.

Sanja Kružević je u centar nogometne pažnje došla kada na konferenciji za medije trener Nenad Lalatović nije smio da pogleda u njenom pravcu kako zbog njene ljepote ne bi ostao bez koncentracije.

Sada su “osnule” nove fotografije – u kupaćem kostimu, a Sanja je pobrala brojne komplimente.

Nastavite čitati

Top pet