Posjetite

Moda i ljepota

6 razloga zbog kojih vam se kosa brzo masti

Masna kosa može da bude veliki problem, ona izgleda neuredno i prljavo. Uzrok je višak sebuma kojeg proizvode lojne žlijezde u našem tijelu. Višak sebuma se nalazi blizu korijena kose, a evo na koje načine vi nesvjesno činite kosu masnom.

Pojedinim navikama sami doprinosimo da se kosa više masti. Možda ste pomislili da je kriv šampon ili novo ulje za kosu, ali su zapravo krive sitne navike koje stalno ponavljamo.

Kosu perete vrelom vodom

Vruća voda šteti tjemenu, na taj način ga isušujete a žlijezde se još jače aktiviraju. Vrlo je važno da kosu perete sa hladnom vodom, ili bar toplom ako ne možete sa hladnom. Vaša kosa će osim što neće biti masna, izgledati punija i sjajnija.

Perete kosu svaki dan

Frizeri kažu da je često pranje kose jako štetno za kosu. Najbolje je da kosu perete dva do tri puta sedmično, i možda se vama čini i to puno, ali morate znati da neke osobe peru kosu svaki dan. S druge strane, vaš tip kose će odrediti koliko puta sedmično trebate prati kosu. Npr. Ako imate tanku i oštećenu kosu, ne bi trebali prati kosu više od dva puta sedmično, dok farbanu kosu trebate prati više od tri puta sedmično.

Koristite puno regeneratora

Regenerator trebate pažljivo koristiti. Malu količinu staviti na vrhove, ostaviti da malo djeluje a zatim isprati hladnom vodom.

Koristite previše preparata

Uredu je da koristite preparate koji odgovaraju vašoj kosi, ali jako je važno da znate kad je vrijeme da prestanete. Previše preparata šteti vašoj kosi, a isto tako i velike količine jednog preparata štete kosi. Morate biti pažljivi, i slušati vašu kosu.

Ne perete dovoljno često češalj i četku

Sigurno ste nekad pronašli staru četku ili češalj u kući, pa vidjeli kako izgleda kad je prljava. Morate znati da u slučaju da se počešljate s njima, sva prljavština će preći na vašu kosu. U slučaju da se ne vidi da je četka prljava, ne znači da nije. Trebate obratiti pažnju i na čistoću svih pomagala koje koristite.

Navika vam je da dirate kosu

Vaše ruke su pune bakterija i znojne, a diranjem kose sve prenosite. Prestanite to odmah raditi! Ta navika vam nije potrebna jer samo šteti vašoj kosi. (week.ba)

Priključite se diskusiji

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Moda i ljepota

Ni Jennifer Lopez im nije odoljela: Ove farmerke su apsolutni hit

Bili spremni ili ne, trend “balon” pantalona je stigao i sad je na njega svoj “pečat” stavila i Jennifer Lopez.

Ne možemo uopšte da vam garantujemo da će odlično stajati baš na svakoj figuri, ali udobnost je očigledno postala važnija od manekenskog izgleda. Nogavice ovih pantalona su veoma široke, ali su pri dnu sužene pomoću jednog ili dva ušitka, pa otud i efekat “naduvanosti” poput balona.

Struk je, po pravilu, visok, modeli imaju kose džepove a dužina se kreće oko članaka. Najefektnije ih je kombinovati sa majicama ili košuljama uvučenim u pojas, a uz njih dobro stoje sakoi i kaputi sa naglašenim ramenima.

Jennifer Lopez je odabrala sivoplavi kaput, uz sivi džemper i čizmice, ali balon farmerke su i ovde “zvjezda” modne kombinacije.

 

Nastavite čitati

Moda i ljepota

Za ovu torbicu u obliku stolice potrebno je izdvojiti 700 eura

Pri našem pregledu modnih noviteta nerijetko naiđemo na doista neobične modne dodatke.

Prisjetimo se samo Moschinovih torbica izvedenih u obliku ‘francuza’ i kroasana za koje je potrebno izdvojiti 360 eura. Nadalje, veliku pažnju izazvala je i Louis Vuitton torbica u obliku aviona koja je procijenjena na 3220 eura. Da, cijena ove torbice doseže više i od cijene nekih pravih aviona.

Premda neobični, prethodno spomenuti primjeri su ipak bili (koliko- toliko) praktični. No, torbica koju smo pronašli u kolekciji američkog modnog brenda Area daleko je od toga. Riječ je zapravo o stolici! Doduše umanjenoj verziji metalne stolice ukrašene kristalima i dugačkim lancem koji omogućava nošenje preko tijela. Za nju je potrebno izdvojiti  oko 700 eura.

Kako bi si osigurali svoj dio medijskog kolača, modni brendovi su skloniji pribjeći ovakvom tipu promocije, koji uključuje predstavljanje neobičnih komada za koje vjeruju da će im osigurati toliko željenih 5 minuta slave. (miss7.24sata.hr)

Nastavite čitati

Moda i ljepota

Atraktivna glasnogovornica FK Vojvodina krade pažnju na konferencijama kluba

Sanja Beba Kružević jedna je od najljepših glasnogovornica u regionu.

O njenoj ljepoti pišu svi mediji u Srbiji, ali i Bosni i Hercegovini.

Lijepa Novosađanka trenutno je na odmoru, redovno se javlja pratiocima na Instagramu.

Njene slike mame brojne uzdahe.

Sanja Kružević je u centar nogometne pažnje došla kada na konferenciji za medije trener Nenad Lalatović nije smio da pogleda u njenom pravcu kako zbog njene ljepote ne bi ostao bez koncentracije.

Sada su “osnule” nove fotografije – u kupaćem kostimu, a Sanja je pobrala brojne komplimente.

Nastavite čitati

Top pet