Posjetite

Dom i uređenje

ZAGREBI I POMIRIŠI: Tapete sa voćnim mirisom trešanja, banana ili limuna…

Elegantne tapete dobro se uklapaju u svaku prostoriju, a posebno se ističu u dječjim sobama ili radnom kutku. Kako bi ispustile miris, morate samo ogrebati motiv…

Ekipa iz dizajnerskog studija Flavor Paper zaslužna je za jedne od najposebnijih tapeta ikad. Kad zagrebete po njihovoj površini, motiv trešnje, banane ili limuna ispustit će voćni miris.

Kompanija koristi dobro poznatu tehniku mirisa na papiru, a riječ je o tapetama na koje se ljepilom na bazi vode lijepe mikro kapsule s mirisnim uljima.

Kad zagrebete po površini, one pucaju i oslobađaju miris. Sličan efekt postiže se u časopisima koji reklamiraju parfeme. Flavor Paper za sada se može kupiti u tri mirisa – banane, trešnje i limuna.

Ideja je i više nego uspješna jer su se ove tapete do sada našle u stotinama restorana, u Muzeju sladoleda, a vole ih i slavni, poput Tommy Hilfigera i Dite Von Teese.

Inače, Flavor Paper je jedna od rijetkih kompanija koja je prije nekoliko godina dobila dopuštenje Fonda Andyja Warhola za korištenje devet radova slavnog umjetnika u kreiranju tapeta. Kao nadahnuće studio je koristio poznate radove umjetnika, ali i njegove sitotiske, scene iz filmova i fotografije.

– Uz stvaralačku raznovrsnost i kvalitetu tapeta po kojima su poznati Flavor Paper, serija Andy Warhol & Flavor Paper svaki će zid transformirati u djelo pop-arta – rekao je Michael Hermann, direktor odjela za licence Fonda Andyja Warhola.

Osim mirisnih tapeta i onih s printevima slavnog umjetnika, Flavor Paper nudi brojne zanimljive motive, bilo da je riječ o geometrijskim oblicima ili prirodnim elementima. Cijene i dimenzije možete provjeriti na flavorpaper.com.

Dom i uređenje

15 super ideja kako radni sto i krevet spojiti u jednu cjelinu

Sigurno ste barem nekada pomislili da bi blizina radnog stola i kreveta bila odlična ideja… 

Postići funkcionalnost i estetiku nije uvijek lako, ali uz malo inspiracije i ideja može se postići fantastičan rezultat.

Ideje koje vam donosimo u prilogu super su i za male prostore i stanove, jer u svega par kvadrata možete smjestiti dio u kojem ćete vjerovatno provoditi najveći dio dana.

Ovakvi koncepti super su ne samo za dječije sobe, nego i za radne.

Pogledajte naš izbor 15 najboljih ideja!

Nastavite čitati

Dom i uređenje

Ne bacajte stare kade: Ovo je 15 super načina kako ukrasiti dvorište!

Prekrasno možete urediti dvorište sadilicama, malim ribnjacima i vodenim vrtovima a u tome vam mogu pomoći stare kade u novoj upotrebi

Predstavljamo vam 15 kreativnih ideje uređenja dvorišta sa recikliranom kupaonskom kadom, kojom možete personalizirati dizajn dvorišta i vrta.

Prije nego što postavite žardinjeru za kadu ili iskopate veliku rupu u dvorištu, jer želite ponovno upotrijebiti i reciklirati staru kadu u jezerce, dobro je provjeriti sve i odlučiti koji je dizajni dvorišta najbolji za uređenje dvorišta, piše week.ba.

Korištene kupaonske kade izvrsne su za stvaranje uzdignutih cvjetnjaka i ukrašavanje vanjskih životnih prostora velikim žardinjerama. Uklonite kadu iz jednog dijela za dodavanje dramatičnih središnjih dijelova uređenja vašeg dvorišta. Ako želite rezati kupaonsku kadu, možete koristiti dijelove i za neobične i zanimljive ukrase dvorišta.

Pogledajte neke od super ideja:

Nastavite čitati

Dom i uređenje

Djeca su saglasna, ovo je najbolje rješenje za kućna stepeništa!

Kada živite u kući, veliko i prostrano stepenište je posljednja stvar za koju želite da vam zauzima dragocjene kvadrate.

Postoji nekoliko načina na koje možete postaviti stepenice a da one budu funkcionalne i ne uzimaju previše prostora u domu.

Međutim, nećemo vas ovaj put “peglati” sa vrstama dizajna i materijala, o ukusima se ne raspravlja.

Ovako izgledaju stepeništa kada klince i klinceze pitate za mišljenje, genijalno zar ne? (Week.ba)

Nastavite čitati

Top pet