Posjetite

Dom i uređenje

Super ideje za uređenje: HIT KUPATILA na Instagramu u 2018. godini (FOTO)

Ovo su najljepša i najmodernija kupatila na Instagramu za 2018! Pogledajte slike i pronađite inspiraciju za vaš dom!

Dizajn i uređenje kupatila često predstavlja investiciju na duže staze. Mnogi su u nedoumici koje pločice da odaberu, koja boja da preovlađuje i da li da postave kadu ili tuš a mi donosimo trendi ideje koje će osvježiti vaš životni prostor.

Važno je da i praktično uredite vaše kupatilo, vodeći računa o poziciji kade, tuš kabine i lavaboa, ali i ormarića za odlaganje kozmetike i peškira. Pažljivo isplanirajte i pravce kretanja kroz kupatilo, da bi vam korišćenje bilo bezbjedno i udobno.

Zatim na red dolaze pločice i ostali detalji koji će učiniti vaše kupatilo prostranim i zanimljivim. Ako uredite vaše kupatilo u neutralnim tonovima, imaćete pravu oazu za opuštanje. Za ljubitelje boja, nudimo ideje u veselim tonovima ili sa šarenim pločicama koje će unijeti vedrinu i energiju u vaš dom. Važno je ne samo da pažljivo odaberete pločice za kupatilo već i da ih uklopite vješto, jer baš to može da napravi razliku između luksuznog kupatila i kiča.

Ako imate malo kupatilo, praktična ideja je da postavite ogromno ogledalo koje će vizuelno povećati prostor. Poželjno je da ogledalo bude drugačijeg dizajna i zanimljivo. Ako volite rustične detalje, onda izaberite svijetle pločice i koristite drvene elemente koji će učiniti da vaše kupatilo izgleda moderno i zanimljivo.

Sve ove ideje možete pogledati u našoj galeriji najlepših slika kupatila sa Instagrama:

Dom i uređenje

U samo nekoliko jednostavnih koraka ukrasite vaš sto

Znati kako ukrasiti stolić nije nikakva natprirodna vještina.

Svako to može i treba naučiti jer u svom domu trebali biste biti okruženi predmetima koji vam donose pozitivne i sretne misli.

Week.ba vam donosi par savjeta   kako za 5 minuta ukrasiti stolić koristeći stvari koje već imate kod kuće.

Trebat će vam:

– 1 pladanj
– knjige
– ukrasni predmeti
– 1 svijeća
– 1 biljka

1. Počnite sa pladnjem/tacnom

Tacne pomažu u stvaranju pregrada i organizaciji površine stolića.

Dajte prednost  pladnju/tacni koja ima drugačiji oblik i materijal od vašeg stolića.

Na primjer, ako je sto drveni, koristite metalni pladanj/tacnu

2. Složite neke knjige

Odaberite 2 ili 3 knjige i složite ih od najveće do najmanje.

 

3. Dodajte ukrasne predmete

Prikažite svoje privatno blago, one predmete koji za vas imaju značenje.
To može biti šoljica koje je pripadala vašoj baki, kolekcija kamenja ili školjki s posljednjeg  odmora ili ogrlica koju volite, ali ne nosite puno.

Koristite boju za stvaranje jedinstva. Koristite istu boju kao naslovnice knjiga na predmetima. Koristite različite materijale za stvaranje kontrasta.

4. Biljke su neoophodne

Svaki aranžman treba živi element. Biljna vaza svojim organskim oblicima donosi život i teksturu cjelini.

5. Završite sa svijećom

Svjetlost svijeća sinonim je za toplinu i prisnost. Naviknite se paliti svijeću u sobi, čak i bez posjetitelja, i za nekoliko sekundi nabavite ugodnu sobu.

Nastavite čitati

Dom i uređenje

15 super ideja kako radni sto i krevet spojiti u jednu cjelinu

Sigurno ste barem nekada pomislili da bi blizina radnog stola i kreveta bila odlična ideja… 

Postići funkcionalnost i estetiku nije uvijek lako, ali uz malo inspiracije i ideja može se postići fantastičan rezultat.

Ideje koje vam donosimo u prilogu super su i za male prostore i stanove, jer u svega par kvadrata možete smjestiti dio u kojem ćete vjerovatno provoditi najveći dio dana.

Ovakvi koncepti super su ne samo za dječije sobe, nego i za radne.

Pogledajte naš izbor 15 najboljih ideja!

Nastavite čitati

Dom i uređenje

Ne bacajte stare kade: Ovo je 15 super načina kako ukrasiti dvorište!

Prekrasno možete urediti dvorište sadilicama, malim ribnjacima i vodenim vrtovima a u tome vam mogu pomoći stare kade u novoj upotrebi

Predstavljamo vam 15 kreativnih ideje uređenja dvorišta sa recikliranom kupaonskom kadom, kojom možete personalizirati dizajn dvorišta i vrta.

Prije nego što postavite žardinjeru za kadu ili iskopate veliku rupu u dvorištu, jer želite ponovno upotrijebiti i reciklirati staru kadu u jezerce, dobro je provjeriti sve i odlučiti koji je dizajni dvorišta najbolji za uređenje dvorišta, piše week.ba.

Korištene kupaonske kade izvrsne su za stvaranje uzdignutih cvjetnjaka i ukrašavanje vanjskih životnih prostora velikim žardinjerama. Uklonite kadu iz jednog dijela za dodavanje dramatičnih središnjih dijelova uređenja vašeg dvorišta. Ako želite rezati kupaonsku kadu, možete koristiti dijelove i za neobične i zanimljive ukrase dvorišta.

Pogledajte neke od super ideja:

Nastavite čitati

Top pet