Posjetite

Zdravlje

Preživjela je rak u 21 godini! Sada otkriva koje proizvode više neće jesti jer su kancerogeni! Ovo je spisak

Mlada žena koja je uspjela da se izbori sa rakom otkriva koje proizvode nikada više neće jesti ni koristiti da ne bi ponovo dobila ovu groznu bolest. Odlučila je da sa vama podijeli svoju priču.

– Prvi put mi je dijagnostikovan rak kada sam imala 21 godinu, iako sam se trudila da živim zdravo. Ni ranije nisam upotrebljavala proizvode koji sadrže olovo, aluminijum i sulfate. A i hranila sam se zdravo, integralnim žitaricama i svježom hranom. Kada su mi otkrili rak limfnih žlezda samo sam nastavila da istražujem koje su to još štetne namirnice koje koristimo u svakodnevnom životu. Svjesna sam da se ne može živeti 100 posto zdravim životom, ali ako isključite štetne proizvode umajnujete rizik od bolesti ili njen povratak – objašnjava mlada dama.

Glifosat

Glavni problem u izbjegavanju glifosata je što se ovo jedinjenje koristi kao glavni ubica korova. Tako on završava u gotovo svakom povrću i žitaricama. Dokazano je da je glifosat u direktnoj vezi sa nastankom non-Hočkinovim limfomom i brojnim drugim vrstama raka.

Boje u hrani

Svaka boja u hrani nosi posebnu opasnost. Plava izaziva tumore na mozgu i oštećenja hromozoma, crvena limfome i hiperaktivnost, a žuta pored svih ovih bolesti i insomniju, astmu, tumore štitne žlezde i dr. O bojama u hrani bi trebalo mnogo više da se informišete pre nego što kupite neku namirnicu.

Teflon

Teflon sadrži perfluorooktansulfonsku kiselinu koja izaziva karcinom. Ukoliko se bar malo izgrebe recimo teflonski tiganj, ova kiselina završava u hrani koju jedete i tako uništava vaše telo.

Formaldehid

Ovo jedinjenje je takođe kancerogeno, a izaziva i mnoge druge zdravstvene probleme: iritaciju očiju, usta, nosa i grla. U dodiru formaldehida sa vodom dobija se metilen-glikol koji se nalazi u većini kozmetičkih proizvoda. Formaldehid se nalazi i u duhanu i nije neophodno da budete pušač, već samo da budete izloženi dimu, i već ste ugroženi i prijeti vam rak.

Mirisi

Poznato je da parfimisani mirisi izazivaju mnoge komplikacije i zdravstvene probleme, počevši od alergija pa sve do karcinoma. Oni su prepuni toksičnih materija, a nalaze se u svemu, čak i u mirišljavim svijećama.

Teški metali

Olovo je najtoksičniji metal i izaziva rak. Nalazi se svuda, jer ga industrijska postrojenja i transportna vozila ispuštaju direktno u vazduh. Međutim, i svi drugi teški metali se ponašaju isto prema vašem organizmu. (alo.rs)

Zdravlje

Trik sa prstima koji eliminiše bijes, tugu i nervozu: Znate li za akupresuru?

Da li ste nervozni, tužni, ljuti, ne usuđujete se da ostvarite svoje ciljeve ili se stalno plašite? Pomozite sebi ovom starom metodom koja ublažava ili čak eliminiše gore pomenuti emocionalni stres za nekoliko minuta.

“Akupresura” je drevna tehnika liječenja koja koristi pritisak na određene dijelove tijela kako bi pokrenula procese samoizlječenja u tijelu. Akupresura je stara više od 5.000 godina i jednostavno “koristeći snagu i osjetljivost prstiju, akupresura efikasno ublažava probleme povezane sa stresom, povećava cirkulaciju krvi, smanjuje bol i idealna je za jačanje imunološkog sistema”.

Ovu jednostavnu energetsku tehniku možete da izvodite bilo gdje i bilo kada, kaže Pam Doremus, američka učiteljica joge i reiki majstorica. Ona objašnjava kako možemo uticati na negativne emocije pritiskom na određene prste:

Palac – zabrinutost

Kažiprst – strah

Srednji prst – ljutnja

Domali prst – tuga

Mali prst – nisko samopouzdanje, neodlučnost, nedostatak hrabrosti za postizanje želja i ciljeva

Kako implementirati ovu metodu?

Da biste se akupresurom oslobodili negativnih emocija, potrebno je da sjedite ili stojite u tišini, dakle – bez razgovora. Izaberite prst kojim pokušavate da utičete na određenu emociju i nježno ga držite 2-5 minuta. Za to vrijeme treba da osjetite puls u prstu, a zatim ga spustite i po želji nastavite do sljedećeg prsta. Sve vrijeme dišite duboko, prenosi City Magazine.

Ako ove emocije osjećate svakodnevno, možete birati sve prste i redovno izvoditi tehniku, kao svojevrsni dnevni jutarnji ili večernji ritual. Tehniku možete izvoditi i na poslu kada vas nešto naljuti, prije ispita, prije ili poslije važnog sastanka. Tehniku možete koristiti i kada ste ljuti zbog emotivne veze ili kada želite da poboljšate samopouzdanje i skupite hrabrost za nove avanture.

Nastavite čitati

Zdravlje

Jedite ga, mažite, pijte jer smanjuje bore

Istraživanje koje je obuhvatilo grupu žena u Americi pokazalo je da uzimanje vitamica C smanjuje bore za 11 posto.

Ovaj vitamin je povezan i sa smanjenjem rizika od srčanih oboljenja.

Naime, drugo istraživanje je pokazalo da ljudi koji konzumiraju veliku količinu citrusa imaju 28 posto manje šansi da dožive infarkt.

Bolje je kada se jede voće, nego pije kao sok. Konzumacijom citrusa utiče se i na smanjen nivo holesterola, pa se savjetuje konzumacija cijele voćke umjesto soka, jer se potrebna supstanca, hesperidin, koja je zaslužna za regulisanje holesterola, nalazi baš u kori u bijeloj opni.

Brojna istraživanja su pokazala da ishrana koja je bogata citrusima štiti od mnogih oboljenja, odnosno od raka, artritisa, srčanih oboljenja i dijabetesa.(hayat.ba)

Nastavite čitati

Zdravlje

Sok od koprive za jačanje imuniteta kod odraslih i djece: Napravite sami domaći sirup koji osvježava

Umjesto raznih fabrički proizvedenih napitaka za osvježenje, pripremite zdrav sirup kojim ćete jačati i imunitet svog organizma.

Sastojci:

– 100 listova mlade korpive

– 1 kg šećera

– kesica limuntusa

Prelijte vrhove kopriva sa 2-2,5 litara vode.

Poklopite i ostavite preko noći (ili maksimalno 24 sata) da odstoji.

Ocijedite listove, dodajte šećer i promješajte više puta u roku od sat vremena, da se polako rastopi.

Dodajte limuntus (ili sok od 2 limuna), pa sirup procijedite i sipajte u flaše.(hayat.ba)

Nastavite čitati

Top pet