Posjetite

Zanimljivosti

Čovjek je pratio nepoznatu ženu u mračnu ulicu, razlog će vas šokirati

Jedan muškarac pratio je jednu večer nepoznatu ženu u slijepu ulicu, a ono što je napisao u pismu koje se pojavilo na Redditu otkrit će vam da su razlozi za to potpuno ispravni i sigurno vraćaju nadu u bolje sutra.

“Hodali smo u suprotnom smjeru blizu studentskog doma, kratko si me pogledala i nastavila hodati, a ja sam se nekoliko sekundi kasnije okrenuo i krenuo za tobom.

Primijetio sam trenutak kad si uočila da te slijedim po tome što si ubrzala hod, stisnula ramena i zgrabila mobitel. To me nije spriječilo, ti si nastavila hodati, a ja sam održavao udaljenost među nama od nekih 15 metara i pravio se da razgovaram na mobitel. Nekoliko puta sam pomislio o tome da ti priđem i predstavim se, no nisam to učinio, a ti si samo nastavila hodati i osvrtala se gdje sam. Vidio sam i da si se okrenula prije nego što si skrenula u slijepu ulicu, jedinu u gradu u kojoj se parking ne naplaćuje, gdje ti je bio parkiran automobil (kao i moj).

Da si imala tenisice potrčala bi, ali mudro si nastavila hodati istim tempom u svojim gležnjačama. Stao sam pokraj svog automobila, tvoj je bio niže niz ulicu, i ponovno uzeo mobitel u ruke. Vidio sam da si fotografirala moj automobil dok si vozila pokraj mene”, napisao je muškarac, a u nastavku priče otkrio i šta je to toliko jezivo u samoj priči, javlja index.hr.

“Ono što nisi primijetila su bila druga dvojica muškaraca, na suprotnoj strani ulice. Oni su pokazali prstom u tebe i počeli te slijediti i prije nego što smo se nas dvoje mimoišli prvi put. Nisi vidjela kako su te gledali, nisi primijetila da su vjerojatno bili drogirani, pijani ili oboje. Nisi primijetila ni da su oni bili na uglu one slijepe ulice, gledali te dok si odlazila pa zatim gledali i mene. Propustila si i deset minuta koje sam proveo u automobilu dok sam čekao policiju koju sam nazvao dok si ti ulazila u svoj automobil te ispitivanje od 15 minuta nakon što sam im pokazao fotografiju muškaraca koje sam fotografirao dok su te slijedili”, napisao je.

“Oprosti što sam te prepao, ali iskreno i sam sam bio uplašen. Nisam heroj i instinkt mi je govorio da samo odem, ali ti si mogla biti moja kći ili supruga (ona parkira u istoj ulici) i ne bih si dopustio da ti se nešto dogodilo, a da ja nisam ništa poduzeo”, napisao je muškarac.

Priključite se diskusiji

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Zanimljivosti

Turbo kružni tok u Nizozemskoj pokrenuo brojne komentare: Ljepota je živjeti u ovakvoj zemlji

Brzina na ovom kružnom toku ograničena je na 30 km/h. Automobili i biciklisti su u interakciji u svakom trenutku.

Kružni tokovi su odlično rješenje da se na najbolji način reguliše saobraćaj, naročito u gradskim područjima. I dok se Balkanci teško snalaze na prostim kružnim tokovima iz Nizozemske nam dolazi fotografija tzv. “Turbo kružnog toka” na kojem je regulisano apsolutno sve, od kretanja pješaka i biciklista, automobila pa i posebne trake za autobuse.

Kako je fotografija iz Nizozemskog grada Aalsmeera objavljena na Redditu uslijedili su brojni komentari korisnika:

“Ljepota je gledati njihovu arhitekturu i brojna rješenja, pa tako i kružni tok, mnogi gradovi Evrope bi se trebali ugledati na njih ljepota je živjeti u ovakvoj zemlji.”

“Moj Portugal zaista mora naučiti od Nizozemske o tome kako raditi kružne tokove.” navodi korisnik.

“Mislim da su turbo kružni tokovi više neprijateljski raspoloženi prema biciklistima (i pješacima?) zbog veće brzine motoriziranog vozila i “prilaznog ugla”. Obično kad se napravi ovakav turbo kružni tok, treba da biciklističke staze prolaze preko ili ispod njega. Pretpostavljam da je je sve ok jer postoji ograničenje kretanja a i ljudi su prilično savjesni vozači” navodi se u jednom od komentara na Redditu, prenosi Week.ba.

Sviđa li vam se ovakvo rješenje, da li bi se u vašem gradu poštovao ovakav Turbo kružni tok?

Nastavite čitati

Zanimljivosti

Mozgalica: Pomozite detektivu da pronađe krivca

Baš kao i naši mišići, i naš mozak treba trenirati i održavati ga u dobroj formi. I naravno, jedan od najboljih načina za to je redovno testiranje naših sposobnosti posmatranja.

Osim što je izvor zabave, rješavanje mozgalica i zagonetki ima i brojne prednosti. Rješavanje zagonetki i mozgalica jača vezu između moždanih ćelija, što pomaže u poboljšanju memorije. Logičke igre treniraju vaš mozak da vidi različite pristupe problemima. I posljednje, ali ne najmanje važno, vizualne zagonetke pomažu u treningu vaših očnih mišića.

Naime, nakon što je opljačkana banka detektiv je pronašao vreću s novcem u parku iza kaktusa. Uhapsio je tri osumnjičena ali samo jedan od njih je počinio pljačku.

POGLEDAJTE ODGOVOR OVDJE.

Nastavite čitati

Zanimljivosti

Mnogi od vas su na pogrešan način otvarali konzerve – evo najlakšeg načina (VIDEO)

Otvaranje konzerve često umije da nam zada pravu glavobolju, čak i ako na njoj postoji onaj metalni dio koji treba da povučemo.

A često se desi i da se, tokom otvaranja, ogrebemo, ili posječemo.

Ovaj problem bi mogao da postane prošlost.

Jer, sve vrijeme smo pogrešno otvarali konzerve.

Jedan Tik-Toker je otkrio trik koji bi svima mogao da nam uštedi vrijeme, ali i da nas spase bespotrebnih povreda.

On je u videu demonstrirao i kako bi to pravilno trebalo da radimo i pokazao da bi metalni dio prvo trebalo da okrenemo, a tek onda da povučemo poklopac.

I zaista, ovo nam je stvarno bilo potrebno.

“Na današnji dan sam saznao da sam sve vrijeme pogrešno otvarao konzerve”, piše u ovom videu.

@alanwood01

##fyp ##fypシ ##hack ##lifehack ##lifetips ##hacksoflife ##tiktoktip ##reaction ##xyzbca ##hometip

♬ original sound – Mr. Porpilia

Nastavite čitati

Top pet