Posjetite

Zanimljivosti

3 pitalice koje će vam testirati inteligenciju

Provjerite koliko ste (ali i vaši prijatelji) pametni, hoćete li da riješite jednu, dvije ili sve tri? Sve pitalice su na sličnu foru, ali odgovor na svaku zahtijeva drugačiji način razmišljanja ili određeno znanje. Dajemo i objašnjenje rezultata, ali najvažnija je zabava – ljudi daju svakakve odgovore na ova pitanja.

Moraćete da birate između dva, tri ili četiri izlaza koja se nude, ali inače zagonetke izgledaju slično? E, pa nisu. Napregnite moždane vijuge pa da vidimo kako ste pametni i dovitljivi. Odgovori i objašnjenja slijede poslije zadnje pitalice – molimo, bez virkanja!

Bijeg iz zatvora

Zatvoreniku se ukazala prilika da pobjegne iz zatvora. Već je uspio da izađe iz svoje ćelije i do slobode ga dijele još samo spoljna vrata. Tri su izlaza iz zatvora.

Prvi čuvaju tri bjesna psa čuvara koji nikog ne puštaju napolje. Na drugim vratima je tempirana bomba, a zadnje minute već otkucavaju. Na trećim ipak stoji do zuba naoružan stražar. Kroz koja vrata će zatvorenik najlakše pobjeći?

Istraživač i pećina

Istraživača na Južnom polu zatekla je nevjerovatna mećava. Svjestan da mora negdje da se skloni pronašao je dvije pećine. Međutim ni u jednu ne može ući bez problema. Naime, u prvoj je ogroman polarni medvjed koji će ga pojesti. U drugoj je neko ostavio radioaktivni otpad kome nije pametno da se iko približi. Koju će pećinu izabrati?

Kuća s četiri vrata

Čovjeka su oteli i zatvorili u nepoznatu kuću. Njegovi otimači su ga bezbrižno ostavili samog – znaju da ni kroz jedna vrata ne može proći bez da rizikuje život i vjerovatno ga i izgubi.

Dakle, iza prvih vrata su snijeg i ekstremna hladnoća, na smrt će se smrznuti ako izađe. Iza drugih je bazen sa gladnim ajkulama. Iza trećih vrata je sve ispunjeno otrovnim gasovima, a iza četvrtih sunce tako jako da spali sva živa bića. Kroz koja će vrata uspješno pobjeći?

Tačni odgovori:

1. odgovor: Bijeg iz zatvora. Zatvorenik će pobjeći kroz vrata s bombom. Bomba već otkucava i kad eksplodira više neće biti nikakve opasnosti, čak će mu i otvoriti put u bijeg.

2. odgovor: Istraživač i pećina. Ući će u prvu pećinu – na Južnom polu nema polarnih medvjeda!

3. odgovor: Kuća s četiri vrata. Zatvorenik će pobjeći kroz poslednja vrata, ona iza kojih je sunce. Kako? jednostavno pričekaće noć, odnosno da sunce zađe.

Vaši rezultati:
3 tačna: Bravo, genije! Jasno vam je da ste natprosječno inteligentni, ne mora niko to da objašnjava.

2 tačna: Oho, i vi ste pametna glavica, nema šta. Jednu zagonetku niste riješili, nema veze, većinu jeste.

1 tačan: niste se osramotili, jedna je ipak riješena. Da smo u školi to bi bila prolazna ocjena.

0 tačnih: Hajdemo ovako: bio je težak dan, niste skoncentrirani, nije vam se dalo, nemate strpljenja ni vremena… Ma ko šiša blesave zagonetke, znate i bez njih koliko ste pametni! (ddl.rs)

Zanimljivosti

Mnogi od vas su na pogrešan način otvarali konzerve – evo najlakšeg načina (VIDEO)

Otvaranje konzerve često umije da nam zada pravu glavobolju, čak i ako na njoj postoji onaj metalni dio koji treba da povučemo.

A često se desi i da se, tokom otvaranja, ogrebemo, ili posječemo.

Ovaj problem bi mogao da postane prošlost.

Jer, sve vrijeme smo pogrešno otvarali konzerve.

Jedan Tik-Toker je otkrio trik koji bi svima mogao da nam uštedi vrijeme, ali i da nas spase bespotrebnih povreda.

On je u videu demonstrirao i kako bi to pravilno trebalo da radimo i pokazao da bi metalni dio prvo trebalo da okrenemo, a tek onda da povučemo poklopac.

I zaista, ovo nam je stvarno bilo potrebno.

“Na današnji dan sam saznao da sam sve vrijeme pogrešno otvarao konzerve”, piše u ovom videu.

@alanwood01

##fyp ##fypシ ##hack ##lifehack ##lifetips ##hacksoflife ##tiktoktip ##reaction ##xyzbca ##hometip

♬ original sound – Mr. Porpilia

Nastavite čitati

Zanimljivosti

Fotografije koje će vam izazvati nostalgiju

Ako su vam sve ove stvari jako dobro poznate sigurno ste stariji od 30 godina

Sjećate li se čuvenih lasera, briona, figurica… Miljei su i danas na u nekim stanovima neizostavni, pogledajte super galeriju predmeta koji bude nostalgiju…

Nastavite čitati

Zanimljivosti

Radnice iz dućana u Dalmaciji briljantno osigurale dezinficijens od kradljivaca

Iz jednog dućana u Dalmaciji stiže nesvakidašnji prizor.

Radnice su očito muku mučile s kradljivcima dezinficijensa, pa su se dosjetile genijalne metode osiguranja.

 

Nastavite čitati

Top pet