Posjetite

Zanimljivosti

5 stvari koje čak ni milioneri ne mogu priuštiti sebi

Kada pomislite na milionere sigurno mislite na mnogo bogate ljude koji mogu da kupe sve što požele. Međutim, to nije tako. Biti milioner više nije dovoljno. Business Insider je napravio listu stvari za koje ćete morati da imate milijarde. Ovo su stvari koje milioneri ne mogu da kupe!

1. Superjahte
Ne samo što su im cijene visoke, već je njihovo održavanje toliko skupo da ako imate milione ne znači da možete da sebi priuštite veliku jahtu.

2. Privatni avioni
Možda ćete moći da ga imate ako na računima imate više od 100 miliona dolara.“Posjedovati avion nije za milionere. To je za tipove koji vrijede 50, 60, 100 miliona”, rekao je Kris Batalja iz “Meridian Aviation”.

3. Sportski klub
Samo oni najbogatiji među najbogatijima mogu sebi da priušte da postanu vlasnici nekog sportskog kluba svjetske klase. Recimo, 2014. godine Stiv Balmer kupio je košarkaški tim L.A. Clippers za nevjerovatne dvije milijarde dolara.

4. Stalna kućna posluga
Vjerovatno shvatate da to nije kućna pomoćnica koja vam pegla jednom sedmično. ‘Full-time’ osoblje koje bi uključivalo šefa osoblja, tim za menadžment, batlera, pomoćnika, kuhara, domaćicu, dadilju, tutora, vozača i domaćina košta i do nekoliko miliona godišnje.

5. Bunkeri za sudnji dan
Znate one ekscentrike koji se pripremaju za “sudnji dan” izgradnjom bizarnih kompleksa i bunkera? Ima ih sve više. Bloomberg je nedavno pisao kako milijarderi iz Silicijumske doline u posljednje vreme kupuju bunkere na Novom Zelandu, a neki od njih koštaju i do 20 miliona dolara. (ddl.rs)

Priključite se diskusiji

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Zanimljivosti

Fotografije koje će vam izazvati nostalgiju

Ako su vam sve ove stvari jako dobro poznate sigurno ste stariji od 30 godina

Sjećate li se čuvenih lasera, briona, figurica… Miljei su i danas na u nekim stanovima neizostavni, pogledajte super galeriju predmeta koji bude nostalgiju…

Nastavite čitati

Zanimljivosti

Radnice iz dućana u Dalmaciji briljantno osigurale dezinficijens od kradljivaca

Iz jednog dućana u Dalmaciji stiže nesvakidašnji prizor.

Radnice su očito muku mučile s kradljivcima dezinficijensa, pa su se dosjetile genijalne metode osiguranja.

 

Nastavite čitati

Zanimljivosti

Influenserka uporedila New York i Kalesiju i do suza nasmijala društvene mreže

Realna porodična svakodnevica upakovana u veliku dozu originalnog humora izaziva osmijeh na licima skoro 76 hiljada pratilaca koliko trenutno prati Instagram profil Ilde Humić.

Prije svega supruga, majka dvoje djece, uspješna menadžerica poznatog brenda, a tek nakon toga izuzetno uspješan zabavljač i humorista.

Ilda je objavom na svom Instagram profilu nasmijala svoje pratioce ali i mnogo više od toga, jer je video usporedbe New Yorka i Kalesije munjevito postao popularan i viralan.

Nastavite čitati

Top pet