Posjetite

Veze i Ljubav

Žene otkrivaju stvari koje žele tokom seksa!

Muškarci se često pitaju šta žene žele, a pogotovo kad je riječ o seksu. Zadovoljna.dnevnik.hr donosi deset najiskrenijih odgovora o čemu zaista sanjaju u spavaćoj sobi.

1. Žele da ih partner polako skida

“Želim da me polako ‘odmota’ i otkrije, kao poklon”– Lidija S.

“Želim da mi se posveti i skida toliko polako dok više ne mogu podnijeti. I želim vidjeti da me želi. To me izluđuje”- Valentina E.

U mnogim prilikama kada vas obuzme sirova strast super je odmah se baciti na posao, ali ima i prilika kada žena žudi biti zavedena polako. Želi da partner polako otkriva njeno tijelo, lagano je dodiruje i miluje.

2. Seks/maženje u javnosti

“Mogućnost da će nas neko vidjeti jako me pali. Ne mora doći do potpune penetracije, dovoljno je da budemo jako blizu tome. Počela sam izlaziti bez gaćica tako da se može ‘baciti na posao’ gdje god da jesmo” – Eva D.

Čak i kada žena ne želi “ići do kraja” u javnosti, mnoge pripadnice nježnijeg spola uzbuđuje pomisao da ih neko promatra dok se maze s partnerom.

3. Žele preuzeti kontrolu

“Obožavam biti glavna. Ne uvijek, ali ponekad. Želim mu raditi svašta, stvari koje mu pašu, ali i one koje mu daju do znanja da nije on glavni. Ja sam glavna” – Katarina V.

Moć je snažan afrodizijak za mnoge žene i muškarce. Preuzimanjem kontrole u krevetu žene žele pokazati svoju moć i biti u poziciji gdje im je muškarac pokoran. Nekim ženama ostvarenje snova je da svežu partnera i da imaju pristup svakom djeliću njegova tijela. Druge pak žele imati istu količinu moći kao muškarci i biti gore dok vode ljubav nije im dovoljno.

4. Seksi uloge

“Volim kada se moj partner odjene u svoju staru radnu uniformu. Tada ga nisam poznavala, pa me to još više uzbuđuje, pogotovo zato jer obožavam muškarce u uniformama” – Jasna L.

“Volim glumiti zločestu učenicu sa kečkicama, a on je učitelj koji me kažnjava jer nisam uradila zadaću” – Željka R.

Preuzimanje druge osobnosti može biti oslobađajuće i omogućiti nam da otpustimo sve kočnice i osjetimo užitke koje u “vlastitoj koži” možda ne bismo mogli.

5. Raznolikost pokreta i brzine

“Nekada želim da ide polako, s puno ljubavi i pažnje. A nekada želim da bude brzo, sirovo, divlje, agresivno, želim da me uzme bez pitanja” – Martina B.

Žene žele osjetiti različite vrste pokreta, različitog intenziteta, brzine. Muškarčeve ruke, jezik, usne – žele da se sve prožima i osjećati se kao da su njihova tijela blaga koja treba istražiti.

6. Da ona bude najvažnija

“Ništa ne godi više od masaže leđa laganim kružnim pokretima i baby ulja kojeg namaže po mojim nogama” – Tihana Š.

“Obožavam kada će učiniti sve kako bih ja doživjela vrhunac”  – Franka J.

Svaka žena želi se osjećati posebnom, poželjnom, a nekad voli i da se razmazi i da se osjeća kao jedina žena na svijetu. Žena kojoj partner to priuštiti, vratit će svom ljubljenom istom mjerom.

7. Oralni seks – sada i uvijek

“Obožavam kada me zadovolji oralno, pogotovo ako on to učini meni prije nego ja njemu. To me nevjerojatno opušta i pruža mi jak orgazam. Tada sa mnom može raditi šta želi” -Mirjana F.

“Želim njegov jezik u sebi, želim da kruži u meni. Znati da me želi okusiti nevjerojatno me uzbuđuje” – Zdravka K.

Oralni seks posebno je intiman. Osim toga, žene puno češće i lakše dožive orgazam oralnim seksom nego penetracijom.

8. Žele da on bude glavni

“Želim da bude muško i da me pritisne uza zid i strgne odjeću s mene” – Gabrijela D.

“Ne želim da moj dečko stalno čeka da ja preuzmem kontrolu. Želiš me? Dođi i uzmi me” – Danijela P.

Devedeset posto ispitanih žena jasno kaže: “Želimo da je muškarac glavni u krevetu. Ta potreba vezana je uz iskonski nagon nježnijeg spola da se jači spol brine za njih. Želimo mu se podati, a zauzvrat tražimo sposobnog muškarca koji će  štititi i paziti”.

9. Predigra koja počinje izvan spavaće sobe

“Muška inteligencija za mene je veliki afrodizijak” Tamara G.

“Učini da te poželim i prije nego uđemo u spavaću sobu”– Zrinka S.

Ženu može uzbuditi muškarčev izgled, način na koji govori, njegova duhovitost pa čak i njegova spremnost da sluša bez osuđivanja. Zavođenje je oblik umjetnosti i zahtijeva trud.

10. Žele biti obasute poljupcima

“Ljubi mi usne! Ljubi mi unutarnju stranu bedara! Ljubi mi vrat! Ljubi mi ruku! Ljubi me dok ulaziš u mene…” – Blaženka C.

“Želim da me obaspe dubokim poljupcima. Polako, Želim osjetiti da me voli i želi”– Jelena V.

Ništa bolje ne “otključava” žensku strast od poljubaca, polaganih i senzualnih. Naročito kada su ti poljupci spontani i neočekivani. Poljubac može u ženi probuditi osjećaj kao da je cijeli svijet njen.

Veze i Ljubav

Zašto su direktni muškarci toliko privlačni ženama?

Ima puno razloga zbog kojih žene vole direktne muškarce – mnogo je lakše kad nema igara, mogu da se opuste i budu to što jesu, manji je pritisak da se dopadnu.

Direktni muškarci pokazuju ono samopouzdanje od koga žene osjećaju olakšanje – dovoljno nesigurnosti su iskusile sa pasivnim muškarcima, emotivno nedostupnim, pasivno-agresivnim, sa kojima iskrena komunikacija nije moguća.

Zabavljanje je iscrpljujuće kad moraju stalno da pogađaju kako se neko osjeća i da se suzdržavaju da ne pokažu svoja prava osjećanja. Direktni muškarci ne uzrokuju anksioznost, ne ostavljaju žene da se pitaju, da pogađaju, da brinu.

Upoznavanje nije stresno i komplikovano

Ako ste direktni, žena će se brzo opustiti i zabavljaće se u vašem društvu. Dejting treba da bude zabavan, a ne stresan. Neposrednost omogućava prijatnu šetnju, nasuprot trke s preponama, koju nameću dvosmisleni i indirektni muškarci.

Direktan muškarac je prisutan i uključen, ako pokazuje interesovanje, ono je iskreno, a to je prijatno i ugodno.

Žene ne žele da se osjećaju tjeskobno jer se postupci i riječi nekog muškarca sukobljavaju, one žele nekoga ko zna šta hoće i umije to jednostavno da kaže i pokaže.

Neposredni muškarci zrače samopouzdanjem

Samopouzdanje je seksi. Direktnost i neposrednost ukazuju na to da je muškarac zadovoljan sobom, da je spreman da preuzme inicijativu, da je otvoren i dostojan povjerenja.

Radi se o jednostavnoj sposobnosti da čovjek slijedi ono što želi, a ako je ona ono što želi, žena će biti polaskana. Sviđaće joj se muškarac koji pravi planove, daje prijedloge, iskazuje svoju zainteresovanost.

Sa direktnim muškarcem ona ne gubi vrijeme

Direktan muškarac ne “zavlači” – ako više nije zainteresovan, on to saopštava, ne pokušavajući da drži ženu “u rezervi”.

Ako želi samo seks, ona je u poziciji da odluči da li joj to odgovara, ili ne želi da se upliće – jasno joj je rečeno da nema razloga da gradi emotivne kule u vazduhu.

Neposredan muškarac je ne dovodi u zabunu, on kaže šta mu smeta i šta mu se sviđa, šta može da prihvati, a šta ne. To ženi daje slobodu da i ona izrazi to isto i otvara teren za postizanje kompromisa, ili za zaključak da ne vrijedi gubiti vrijeme zbog kompromisa.

Kad je igra poštena, veće su šanse da niko ne bude povrijeđen, čak i kad igra ne ispunjava očekivanja i kad se završi nezadovoljavajuće.

Pored neposrednog muškaraca, žene se osjećaju prijatno.

Neposredan i iskren muškarac ne uzrokuje stres i anksioznost. Žene imaju suviše iskustva sa osjećanjima koja im se vraćaju kao bumerang, jer ne nailaze na feedback, sa nejasnim porukama i tjeskobom, sa iscrpljenošću, psihičkom i fizičkom, koju uzrokuje emotivna magla.

Kad su stvari jasne, one su jednostavne, a jednostavnost omogućava opuštanje. Sa direktnim muškarcem žena zna na čemu je i ne mora da brine, da “tripuje” i izmišlja uzroke, razloge i opravdanja.

Ako nešto ne razumije, može da pita, jer zna da će dobiti iskren odgovor.

Direktan muškarac ima snagu karaktera

Ako je neposredan, muškarac je stvaran. Može mu se vjerovati. Govori ono što misli, radi ono što kaže da će uraditi, ne radi ono što mu ne odgovara.

Na njega žena može da se osloni, lako mu je vjerovati, jer je iskren u svojim namjerama i jasan po pitanju onoga što ga motiviše u vezi. Potreban je snažan karakter da bi se jasno izrazila osjećanja, a žene žele emocionalno inteligentne partnere, koji umiju da kažu šta osjećaju, šta ih plaši, šta ih pokreće.

Muškarci koji to znaju o sebi, u stanju su da razumiju i ono što žena saopštava o sebi. Komunikacija je dvosmjerna i otvorena, a to sve olakšava.

Nastavite čitati

Veze i Ljubav

Tenis u drugom planu: Damir Džumhur ljubi novu zanosnu starletu

Ne prestaje da se zabavlja sa regionalnim sponzorušama

Zvijezda regionalnog Big Brothera, Barbara Šegetin (30), sudeći po komentarima, ponovno je u sretnoj vezi. Iako je nedavno prekinula zaruke, riječka starleta na društvenim mrežama otkrila je kako se druži s najboljim bosanskohercegovačkim teniserom Damirom Džumhurom (28), prenosi 24.sata.hr.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 🌟 Barbara 🌟 (@barbara__segetin)

Na Instagramu su objavili identične fotografije na kojima pokazuju tetovaže sa znakom beskonačnosti, a brojni pratitelji poželjeli su im puno sreće u novoj vezi.

Inače, Damir godinama važi za jednog od najvećih zavodnika. Prije Barbare ljubio je srbijansku manekenku Dejanu Živković i pjevačicu Rialdu Karahasanović.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 🌟 Barbara 🌟 (@barbara__segetin)

Šegetin je nedavno raskinula zaruke. Misteriozni Lazar zaprosio ju je na Novu godinu u beogradskom hotelu, a šokirana Barbara zaplakala je od sreće i odmah pristala bez premišljanja. Ipak, ljubav je kasnije ‘pukla’.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 🌟 Barbara 🌟 (@barbara__segetin)

Nastavite čitati

Veze i Ljubav

Gore i od intimne prevare s drugom ženom? Sedam priznanja o prevari o kojoj se šuti

Za mnoge osobe prevara nije prevara ako u priču nije uključen intimni odnos sa trećom osobom.

No oni koji su doživjeli emocionalnu prevaru tvrde da je to još destruktivnije od puke intimne veze. Emocionalna povezanost, naime, teško se pronalazi, a još teže ispušta iz ruku.

Emocionalna prevara je zapravo intenzivno platonsko prijateljstvo s trećom osobom suprotnog spola. Iako s tom osobom nemate seksualne odnose, povjeravate joj se, zovete je kada vam je potrebna pomoć ili rame za plakanje.

Često puta ne priznajete vlastitom partneru ili partnerici da se nalazite s tom „trećom“ osobom, da imate pojačanu potrebu vidjeti se s njom i da vam se ona sviđa, iako ne planirate poljubiti je ili dotaknuti na neprimjeren način.

Iz Zadovoljna.hr anketirali su Hrvatice i pitali  vjeruju li u emotivnu prevaru, jesu li se s njom susrele i što bi napravile kad bi saznale da ih partner vara s drugom ženom u tom smislu.

Ne vjerujem u emotivnu prevaru! Moj muž i ja imamo sjajan odnos, ali isto tako trebamo vrijeme samo za sebe. On ima svoje prijatelje, a ja svoje. Povjeravamo im se, družimo se s njima, ali nikad nemamo potrebu sa njima preći granicu dobrog ukusa,  kaže Ivana.

Imam troje djece i brdo obaveza. Dok god je moj muž tu kad ga trebam i ne „šara“ okolo, ne opterećujem se time s kim dijeli svoje emocije, priznaje Sabina.

Moj muž je opsjednut svojim poslom i karijerom. Ispočetka sam suosjećajno slušala njegove horor priče s radnog mjesta, davala mu savjete, tješila ga, poticala ga da nađe novi posao. Nakon nekog vremena počeli su me opterećivati ti crnjaci, otvoreno sam mu to priznala. Sada te priče dijeli s kolegicom s posla. Iskreno, laknulo mi je, otkrila je Mateja.

Da je bar spavao s drugom ženom, kaže Lana. Zasitio bi se seksa i napustio je. Emotivna prevara je sto puta gora. Svaki put kad se zamisli, nasmije kad čita poruku na mobitelu ili je posebno dobre volje pitam se je li razmišlja o njoj. Izluđuje me to.

Bila bih zabrinuta da ne znam kako je njegova najbolja prijateljica žena koja voli žene. Njihova povezanost nikad neće prijeći granicu prijateljstva. To mi je dovoljno, podijelila je s nama Ines.

Imamo sve, zdravu djecu, dobar stan, uspješne karijere. No on je često depresivan, a jedina osoba koja ga razumije je supruga njegovog dobrog prijatelja. Kad ga počne zvati kući i razgovarati s njim i po sat vremena, postajem jako ljubomorna, otkrila je Danijela.

Moj zaručnik se nikome ne povjerava i to me izluđuje. Sve emocije drži u sebi. Da ima neku drugu ženu kojoj otkriva svoje najintimnije želje – poludjela bih, tvrdi Marija.

Nastavite čitati

Top pet