Posjetite

Moda i ljepota

Najčešće greške kod kupovine sandala

Prave cipele čine nas još atraktivnijima, seksepilnijima, privlačnijima…

Međutim, ako sasvim ne odgovaraju tvom stopalu, i pogotovo ako su na visoku petu, ponekad ih nije lako nositi, posebno na duže vrijeme. Ali, ako ćeš se držati nekih jednostavnih pravila, vjerovatnoća da ćeš pronaći udoban par za sebe mnogo je veća, stoga pripazi na ovih pet čestih grešaka pri kupovini svojih novih sandala, piše miss7.

1. Kupuješ sandale ujutru

Cipele je najbolje kupovati krajem dana. Onda su stopala često već lagano natekla od cjelodnevnog hodanja. Ako te na kraju dana cipele ne žuljaju, veće su šanse da te neće žuljati ni u noćnom provodu.

2. Ne obraćaš pažnju na materijal

Obuća od prave kože ima prednost, jer se prilagođava obliku stopala za vrijeme kretanja i po toploti i vlažnosti. Cipele od jeftine vještačke kože se ne predaju i prilagođavaju tako lako pa često pritiskaju i neudobne su. Ako baš neko ne želi cipele od prave kože, treba da pazi na to da su cipele napravljene od kvalitetnije vještačke kože ili tkanine.

3. Ne skačeš u cipelama u radnji

Možda zvuči glupo, ali zaista je korisno pri isprobavanju sandala malo trčati i skakati u njima. Tako ćeš vidjeti da li spadaju sa stopala ili te ipak stežu.

4. Ne obuješ i skineš/ sandale barem pet puta

I ovo možda zvuči čudno i naporno, ali je takođe vrlo korisno. Tek više puta ponovljenim navlačenjem obuće pokazaće se mjesta koja će kasnije žuljati.

5. Ne pitaš prodavačicu za savjet

Samo ti prodavačica može reći je li materijal kasnije „dobar“ ili nije. To ti može biti od pomoći, pa se nemoj ustručavati da pitaš.

Moda i ljepota

Ni Jennifer Lopez im nije odoljela: Ove farmerke su apsolutni hit

Bili spremni ili ne, trend “balon” pantalona je stigao i sad je na njega svoj “pečat” stavila i Jennifer Lopez.

Ne možemo uopšte da vam garantujemo da će odlično stajati baš na svakoj figuri, ali udobnost je očigledno postala važnija od manekenskog izgleda. Nogavice ovih pantalona su veoma široke, ali su pri dnu sužene pomoću jednog ili dva ušitka, pa otud i efekat “naduvanosti” poput balona.

Struk je, po pravilu, visok, modeli imaju kose džepove a dužina se kreće oko članaka. Najefektnije ih je kombinovati sa majicama ili košuljama uvučenim u pojas, a uz njih dobro stoje sakoi i kaputi sa naglašenim ramenima.

Jennifer Lopez je odabrala sivoplavi kaput, uz sivi džemper i čizmice, ali balon farmerke su i ovde “zvjezda” modne kombinacije.

 

Nastavite čitati

Moda i ljepota

Za ovu torbicu u obliku stolice potrebno je izdvojiti 700 eura

Pri našem pregledu modnih noviteta nerijetko naiđemo na doista neobične modne dodatke.

Prisjetimo se samo Moschinovih torbica izvedenih u obliku ‘francuza’ i kroasana za koje je potrebno izdvojiti 360 eura. Nadalje, veliku pažnju izazvala je i Louis Vuitton torbica u obliku aviona koja je procijenjena na 3220 eura. Da, cijena ove torbice doseže više i od cijene nekih pravih aviona.

Premda neobični, prethodno spomenuti primjeri su ipak bili (koliko- toliko) praktični. No, torbica koju smo pronašli u kolekciji američkog modnog brenda Area daleko je od toga. Riječ je zapravo o stolici! Doduše umanjenoj verziji metalne stolice ukrašene kristalima i dugačkim lancem koji omogućava nošenje preko tijela. Za nju je potrebno izdvojiti  oko 700 eura.

Kako bi si osigurali svoj dio medijskog kolača, modni brendovi su skloniji pribjeći ovakvom tipu promocije, koji uključuje predstavljanje neobičnih komada za koje vjeruju da će im osigurati toliko željenih 5 minuta slave. (miss7.24sata.hr)

Nastavite čitati

Moda i ljepota

Atraktivna glasnogovornica FK Vojvodina krade pažnju na konferencijama kluba

Sanja Beba Kružević jedna je od najljepših glasnogovornica u regionu.

O njenoj ljepoti pišu svi mediji u Srbiji, ali i Bosni i Hercegovini.

Lijepa Novosađanka trenutno je na odmoru, redovno se javlja pratiocima na Instagramu.

Njene slike mame brojne uzdahe.

Sanja Kružević je u centar nogometne pažnje došla kada na konferenciji za medije trener Nenad Lalatović nije smio da pogleda u njenom pravcu kako zbog njene ljepote ne bi ostao bez koncentracije.

Sada su “osnule” nove fotografije – u kupaćem kostimu, a Sanja je pobrala brojne komplimente.

Nastavite čitati

Top pet