Posjetite

Moda i ljepota

Kako ubrzati rast kose?

Sigurno znate da kosa mjesečno raste samo oko 0,8 centimetara, ali ako želite zdraviju, sjajniju i bolju kosu, poslušajte ova tri savjeta.

Nemojte često prati kosu 

Frizeri kažu da je često pranje kose jako štetno za kosu. Najbolje je da kosu perete dva do tri puta sedmično, i možda se vama čini i to puno, ali morate znati da neke osobe peru kosu svaki dan. S druge strane, vaš tip kose će odrediti koliko puta sedmično trebate prati kosu. Npr. Ako imate tanku i oštećenu kosu, ne bi trebali prati kosu više od dva puta sedmično, dok farbanu kosu trebate prati više od tri puta sedmično.

Jedite kvalitetno

Ako želite zdravu kosu, i vi morate biti zdravi. Da bi vi bili zdravi morate se kvalitetno hraniti. Vaš tanjir treba biti pun raznovrsne , prirodne i šarene hrane. Trebali bi konzumirati hranu koja je puna zdravih masti i proteina. Jedite češće voće i povrće. Stručnjaci ističu da hrana ne može promijeniti vašu prirodnu kosu. Ipak, hrana može poboljšati njen kvalitet.

Koristite šampon i regenerator

Iako su već neko vrijeme strane podijeljene da li su šamponi dobri ili štetni za kosu, stručnjaci savjetuju da koristite šampona ako želite detaljno oprati kosu. Međutim, trebate koristiti blaže šampone, kao što su oni bez sulfata i silikona. Rasprostranjeno je mišljenje da se uvijek treba dva puta šamponirati kosa, ali to nije istina. Sasvim je dovoljno da stavite jednom šampon i jednom regenerator kako bi se vaša kosa oprala i nahranila. Zapamtite da je najbolje na kraju kosu isprati što hladnijom vodom. (Week.ba)

Priključite se diskusiji

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Moda i ljepota

Ni Jennifer Lopez im nije odoljela: Ove farmerke su apsolutni hit

Bili spremni ili ne, trend “balon” pantalona je stigao i sad je na njega svoj “pečat” stavila i Jennifer Lopez.

Ne možemo uopšte da vam garantujemo da će odlično stajati baš na svakoj figuri, ali udobnost je očigledno postala važnija od manekenskog izgleda. Nogavice ovih pantalona su veoma široke, ali su pri dnu sužene pomoću jednog ili dva ušitka, pa otud i efekat “naduvanosti” poput balona.

Struk je, po pravilu, visok, modeli imaju kose džepove a dužina se kreće oko članaka. Najefektnije ih je kombinovati sa majicama ili košuljama uvučenim u pojas, a uz njih dobro stoje sakoi i kaputi sa naglašenim ramenima.

Jennifer Lopez je odabrala sivoplavi kaput, uz sivi džemper i čizmice, ali balon farmerke su i ovde “zvjezda” modne kombinacije.

 

Nastavite čitati

Moda i ljepota

Za ovu torbicu u obliku stolice potrebno je izdvojiti 700 eura

Pri našem pregledu modnih noviteta nerijetko naiđemo na doista neobične modne dodatke.

Prisjetimo se samo Moschinovih torbica izvedenih u obliku ‘francuza’ i kroasana za koje je potrebno izdvojiti 360 eura. Nadalje, veliku pažnju izazvala je i Louis Vuitton torbica u obliku aviona koja je procijenjena na 3220 eura. Da, cijena ove torbice doseže više i od cijene nekih pravih aviona.

Premda neobični, prethodno spomenuti primjeri su ipak bili (koliko- toliko) praktični. No, torbica koju smo pronašli u kolekciji američkog modnog brenda Area daleko je od toga. Riječ je zapravo o stolici! Doduše umanjenoj verziji metalne stolice ukrašene kristalima i dugačkim lancem koji omogućava nošenje preko tijela. Za nju je potrebno izdvojiti  oko 700 eura.

Kako bi si osigurali svoj dio medijskog kolača, modni brendovi su skloniji pribjeći ovakvom tipu promocije, koji uključuje predstavljanje neobičnih komada za koje vjeruju da će im osigurati toliko željenih 5 minuta slave. (miss7.24sata.hr)

Nastavite čitati

Moda i ljepota

Atraktivna glasnogovornica FK Vojvodina krade pažnju na konferencijama kluba

Sanja Beba Kružević jedna je od najljepših glasnogovornica u regionu.

O njenoj ljepoti pišu svi mediji u Srbiji, ali i Bosni i Hercegovini.

Lijepa Novosađanka trenutno je na odmoru, redovno se javlja pratiocima na Instagramu.

Njene slike mame brojne uzdahe.

Sanja Kružević je u centar nogometne pažnje došla kada na konferenciji za medije trener Nenad Lalatović nije smio da pogleda u njenom pravcu kako zbog njene ljepote ne bi ostao bez koncentracije.

Sada su “osnule” nove fotografije – u kupaćem kostimu, a Sanja je pobrala brojne komplimente.

Nastavite čitati

Top pet