Posjetite

Moda i ljepota

5 stilskih lekcija Coco Chanel

Coco Chanel je davno izjavila da se moda mijenja, ali stil ostaje. Upravo zbog toga je ova žena, čije je ime sinonim za eleganciju i bezvremenski stil, osoba čije modne savjete želimo čuti.

U nastavku pročitajte 5 stilskih lekcija slavne Coco Chanel:

Mala crna haljina je uvijek dobra ideja

Coco Chanel je davne 1926.godine kreirala prvu malu crnu haljinu. Vogue je tada napisao da će to biti uniforma za žene, i slažemo se da nisu pogriješili, jer stvarno mala crna haljina to i jeste! Kad god nemamo ideju šta obući, posežemo za crnom haljinom koja se može nositi u svakoj prilici.

Coco je približila preplanuli ten aristokratiji 

Nakon što se Coco sa jednog ljetovanja vratila sa preplanulim tenom, oduševila je sve oko sebe. Do tada je blijeda put bila simbol aristokratije i bogatstva, a preplanula je bila simbol radničke klase.

Odijela za žene

Coco Chanel je prva kreirala ženska odijela, napravila ih je od tvida sa metalnim dugmićima i dokazala da strogi kroj odijela može izgledati jako ženstveno.

Hlače su i za žene

Coco Chanel je bila primjer drugim ženama kada govorimo o hlačama. Nakon što je na jahanju shvatila joj je teško u dugoj haljini, uzela je od nekog prolaznika njegove hlače i obukla ih. Upravo tako je Coco pokrenula trend u kojem i žene nose hlače, i u njima odlično izgledaju!

Započela je trend nakita od bižuterije

Coco je prva izradila nakit od bižuterije. Sama ga je nosila, ali ga je pravila kako bi omogućila svim ženama da sa malo novca izgledaju sređene. (Week.ba)

Moda i ljepota

Ni Jennifer Lopez im nije odoljela: Ove farmerke su apsolutni hit

Bili spremni ili ne, trend “balon” pantalona je stigao i sad je na njega svoj “pečat” stavila i Jennifer Lopez.

Ne možemo uopšte da vam garantujemo da će odlično stajati baš na svakoj figuri, ali udobnost je očigledno postala važnija od manekenskog izgleda. Nogavice ovih pantalona su veoma široke, ali su pri dnu sužene pomoću jednog ili dva ušitka, pa otud i efekat “naduvanosti” poput balona.

Struk je, po pravilu, visok, modeli imaju kose džepove a dužina se kreće oko članaka. Najefektnije ih je kombinovati sa majicama ili košuljama uvučenim u pojas, a uz njih dobro stoje sakoi i kaputi sa naglašenim ramenima.

Jennifer Lopez je odabrala sivoplavi kaput, uz sivi džemper i čizmice, ali balon farmerke su i ovde “zvjezda” modne kombinacije.

 

Nastavite čitati

Moda i ljepota

Za ovu torbicu u obliku stolice potrebno je izdvojiti 700 eura

Pri našem pregledu modnih noviteta nerijetko naiđemo na doista neobične modne dodatke.

Prisjetimo se samo Moschinovih torbica izvedenih u obliku ‘francuza’ i kroasana za koje je potrebno izdvojiti 360 eura. Nadalje, veliku pažnju izazvala je i Louis Vuitton torbica u obliku aviona koja je procijenjena na 3220 eura. Da, cijena ove torbice doseže više i od cijene nekih pravih aviona.

Premda neobični, prethodno spomenuti primjeri su ipak bili (koliko- toliko) praktični. No, torbica koju smo pronašli u kolekciji američkog modnog brenda Area daleko je od toga. Riječ je zapravo o stolici! Doduše umanjenoj verziji metalne stolice ukrašene kristalima i dugačkim lancem koji omogućava nošenje preko tijela. Za nju je potrebno izdvojiti  oko 700 eura.

Kako bi si osigurali svoj dio medijskog kolača, modni brendovi su skloniji pribjeći ovakvom tipu promocije, koji uključuje predstavljanje neobičnih komada za koje vjeruju da će im osigurati toliko željenih 5 minuta slave. (miss7.24sata.hr)

Nastavite čitati

Moda i ljepota

Atraktivna glasnogovornica FK Vojvodina krade pažnju na konferencijama kluba

Sanja Beba Kružević jedna je od najljepših glasnogovornica u regionu.

O njenoj ljepoti pišu svi mediji u Srbiji, ali i Bosni i Hercegovini.

Lijepa Novosađanka trenutno je na odmoru, redovno se javlja pratiocima na Instagramu.

Njene slike mame brojne uzdahe.

Sanja Kružević je u centar nogometne pažnje došla kada na konferenciji za medije trener Nenad Lalatović nije smio da pogleda u njenom pravcu kako zbog njene ljepote ne bi ostao bez koncentracije.

Sada su “osnule” nove fotografije – u kupaćem kostimu, a Sanja je pobrala brojne komplimente.

Nastavite čitati

Top pet