Posjetite

Horoskop

Pravi buntovnici: Ovi horoskopski znakovi nikad ne igraju po pravilima

Njima pravila i granice ne znače baš ništa. I dok neki znakovi zodijaka slijepo slijede pravila i sve rade tačno po planu, ovo su njihove čiste suprotnosti.

Blizanci

Razuzdani Blizanci žive za adrenalin koji donosi kršenje pravila i prelaženje strogih granica. Oni obožavaju testirati svoje mogućnosti i ponekad se dovode čak i u velike opasnosti, ali iz toga ne nauče baš ništa.

Lav

Za Lavove, kršenje tuđih pravila i prelaženje granica znači rast i prelaženje preko strahova te jačanje vlastitog duha. Oni uživaju u takvim izazovima i obožavaju biti ti koji će neka ustaljena pravila zamijeniti vlastitima.

Strijelac

Strijelci obožavaju nova iskustva i promjene. Oni vole pomicati granice kako bi osjetili nalete energije i kako bi širili svoje vidike. Oni mrze pasivnost i ljude koji se slijepo drže pravila pa se najčešće okružuju s odvažnim pustolovima poput njih.

Ovan

Ovnovi, poput Lavova, ne vole tuđa nametanja. Oni su ti koji smatraju da su njihova pravila i njihove namjere uvijek bolje pa to i provode. Vrlo su skloni riskiranju i često se odvažuju na stvari koje ih plaše jer obožavaju izazove i nitko ih u tome ne može spriječiti. (index.hr)

Horoskop

Najjači horoskopski ljubavni parovi: Ko ostaje zajedno bez obzira na sve?

Pitate se koji su znakovi savršen ljubavni par?

Zvijezde imaju odgovor za to. U nastavku saznajte koji su to horoskopski parovi stvoreni za ljubavnu vezu.

1. Ovan i vodolija

Ova dva znaka vole avanturu. Ovan i vodolija poznati su po avanturističkom duhu, a zajedno tvore izuzetno uzbudljiv odnos. Uvijek su spremni za akciju, vrlo su otvoreni. Vole isprobati nove stvari i uvijek se dobro zabavljaju. Ovaj par uvijek ostaje jak. Oni uvijek žele biti zajedno, čak i u vremenima kada se ostali parovi raspadaju i postaju umorni jedan od drugoga.

2. Bik i rak

Bik i rak u potpunosti razumiju jedan drugog. Ova dva horoskopska znaka snažno su povezana, i na fizičkom i na emocionalnom nivou. Razumijevanje im pomaže u izgradnji iznenađujuće povezanosti, koja je sve čvršća kako odnos raste.

3. Blizanci i vodolija

Ovaj par veoma se razlikuje od ostalih. Oni osjećaju nevjerojatnu povezanost na mentalnoj i emocionalnoj razini, zbog čega im se već u početku veze čini kao da se znaju godinama. Iako je svaki trenutak koji provedu zajedno nevjerojatan, oboje razumiju potrebu za nezavisnošću partnera koja im pomaže da njihov odnos ojača.

4. Rak i ribe

Ova dva vodena znaka imaju duboku kozmičku vezu. Odlično funkcionišu u svim situacijama. Ponosni su jedno na drugo zbog toga što se tako dobro poznaju i odnos im zbog toga s vremenom postaje sve jači i jači. To omogućuje njihovoj vezi da postane neuništiva. Svi se žele družiti s njima jer znaju koliko su zabavni. Ribe su one koje drže vezu, a rakovi su oni koji njeguju odnos i posvećuju mu se – zauvijek.

5. Lav i strijelac

Ova dva znaka imaju vrlo strastven odnos, oba uživaju u životu i ljubavi. Jedan drugom snažna su potpora i inspiracija do kraja. Staloženi su, spremni koristiti svoje vrijeme da pomognu drugim parovima i prijateljima samcima koji imaju probleme u životu. Imaju nevjerovatnu  mentalnu vezu koja se ne može lako uništiti.

6. Djevica i bik

Ova dva znaka odlično se slažu. Oboje su zemljani znakovi koji imaju tendenciju da se oblikuju zajedno. Pošteni su, iskreni i u ozbiljnim i dugoročnim odnosima ostvaruju veliku bliskost. Ovi znakovi su vrlo posvećeni jedan drugom te osjećaju da su isti u svakom pogledu.

7. Vaga i blizanci

Veza između ova dva znaka zasniva se na vrlo snažnoj intelektualnoj povezanosti. Oni ne koriste samo svoja tijela za komunikaciju, njihovi umovi su sinhronizirani za višu razinu ljubavi i emocija. Oba znaka imaju visoku razinu duhovnosti i inteligencije, što im um čini privlačnom i nevjerojatnom stvari u kojoj mogu neizmjerno uživati. Razumiju se na različite načine. Cijene jedno drugo, cijene sklad i mir u svojoj vezi. Također nude prijateljstvo i jednakost.

8. Škorpion i rak

Intenzitet u vezi može biti prevelik, ali ne i kada su u pitanju ova dva znaka. Vodeni znakovi imaju snažne emocije, što ova dva znaka čini još kompatibilnijima. Hrane se zajedničkom strašću, vrlo su odani partneri te su jedan drugome najveća podrška. Predanost i vrlo sličan moralni kompas čini njihov odnos intenzivnim, ali i uravnoteženim

9. Strijelac i ovan

Ovi znakovi sazdani su od vatre, između njih postoji velika strast, što ih čini eksplozivnim parom. Energija između njih stvara snažan odnos. Oni su divlji i entuzijastični, pa ljudi vole biti u njihovu društvu. Kad se kaže da se suprotnosti privlače – misli se na ova dva znaka. Ovo je moćni par koji može prebroditi sve životne prepreke.

10. Jarac i bik

Ova dva znaka međusobno se snažno privlače. Zbog toga uvijek razmišljaju i sanjare o beskrajnoj ljubavi. Veza koju dijele je nevjerovatna. Osjećaju veliko divljenje jedno prema drugom te imaju veliku razinu poštovanja u vezi. Oni su prava definicija srodnih duša.

12. Ribe i škorpija

Ovo je vrlo intuitivan par. Snažno su povezani na intelektualnoj razini, ali također žele razumjeti i u potpunosti upoznati dušu svog partnera. Oni moraju znati svaku sitnicu o partneru. Osjećaju nevjerojatno međusobno poštovanje, strastveni su i nikada ne zaboravljaju romantiku. (zadovoljna.hr)

Nastavite čitati

Horoskop

Osobe u ovim znakovima spadaju u najinteligentnije

Astrologija kaže da se ovi znaci izdvajaju po izuzetnim intelektualnim sposobnostima, da li ste među njima?

1. Vodolija

Osobe rođene u znaku Vodolije su pravi filozofi i revolucionari u razmišljanju. Za čas posla smisle neko inovativno rješenje što društvenih što ličnih problema. Izuzetno su kreativne i nezavisne.

2. Škorpija

Škorpije posjeduju nevjerovatnu emotivnu energiju koja udružena sa njihovim natprosječnim intelektualnim sposobnostima daje vrhunske mislioce. To što one vide i dokle idu u procenjivanju i analiziranju, rijetko kome polazi za rukom.

3. Blizanci

Filozofski um poseduju i Blizanci koji znaju  da svoje sjajne ideje pretvore u djela pa da osmisle efektnu strategiju za rešavanje socijalnih problema. Majstori su i u kreiranju sopstvenog života.

4. Vaga

Mudra Vaga oplemenjuje svijet svojim estetskim stilom života. Ima izuzetan osećaj za harmoniju, pravdu i umjetnost. Njen pogled na svijet je “druga dimenzija”.

5. Rak

Rakove krasi izuzetna intuicija i osećajnost kojom prodiru u samu srž suštine svijeta. Emocionalnu inteligenciju koju posjeduju čini ih efikasnim misliocima posebne vrste.

Pa, da li ste rođeni u “pametnom” znaku? (ddl.rs)

Nastavite čitati

Horoskop

Tri horoskopska znaka za koje će 2020. godina biti najbolja godina

Nova godina donosi sa sobom i velike promjene. Za mnogo je to vrijeme kada treba donijeti važne odluke. Neki će ostvariti željeni uspjeh, a neki neće imati manje sreće.   

Nova godina nam stiže za više od 40 dana, a astrolozi prognoziraju da će ova tri znaka biti najsretnija, pa za neke i najbolja godina do sada.  Jarac, Djevica i Bik će uživati u 2020. godini.

Jarac

Osobe koje su rođene u ovom znaku u 2020. godini će imati mogućnosti da urade i pokažu nevjerovatne stvari. Imat će motivaciju i odlične prilike koje ne trebaju da propuštaju. Postat će odlučniji već u prvim mjesecima sljedeće godine.

Djevica

Za ovaj znak će 2020. godina biti puna uspjeha! Od karijere, ljubavi, porodice i prijatelja, sve će im se posložiti. Za njih će 2020. godina biti uzbudljiva, a i njihove i finansije će se popraviti. Djevicama dolazi pravo vrijeme, treba da uživaju i iskoriste sreću koja im kuca na vrata..

Bik 

Osobe rođene u znaku bika ubrajaju se u tri najsretnija znaka te zaključuju sretni zemljani trio. Ovaj znak će doživjeti nešto neočikavano, ali u pozitivnom kontekstu. Sve promjene koje se dogode donijet će biku sreću i osmijeh na licu. Promjene će biku donijeti puno sreće. Posebno će se u ljubavi dobro osjećati.

Osim Jarčeva,Djevica i Bikova uspješnu godinu na svim poljima će imati Škorpioni i Ribe.

Nastavite čitati

Top pet