Posjetite

Horoskop

Horoskopski znakovi koji su stvoreni jedno za drugo

Neki znakovi osjećaju magnetnu privlačnost prema određenim znakovima, a i slažu se idealno!

Djevica i Ovan

Kaže se da su Djevice vrlo težak horoskopski znak i da osobe koja ga nose imaju vrlo izražene oštre i kritične stavove prema svim životnim pitanjima i prema osobama koje ih okružuju, a osobito prema svojim partnerima. Djevica je vrlo sigurna u svoje osjećaje, ali i jako strastvena, a pretjerano analiziranje ju dosta koči pri ljubavnim odlukama. Ipak, od svih horoskopskih znakova, Djevica se najviše slaže s Ovnom. Ovnovi su također strastveni znak koji idealno odgovara svim Djevičinim željama, a zajednička su im i impulzivnost i teatralnost u ljubavi.

Jarac i Ribe

Ribe su vrlo zaljubljive prirode, a Jarčevi se zaljube jednom u sto godina. Pitate se kako su onda baš oni savršeni jedno za drugo? Odgovor leži u tome da i jedni i drugi u ljubavi daju cijele sebe, bez fige u džepu, strastveno, iskreno, vjerno i romantično. Oba znaka prepuštaju se ljubavi i daju je u velikim količinama i ne vole da se netko igra njihovim osjećajima. Zbog svoje nevjerojatne kompatibilnosti u osjećajima, nema boljeg ljubavnog spoja od ovo dvoje horoskopskih znakova.

Rak i Blizanci

Blizanci su znak koji se vrlo brzo zaljubljuje, zbog čega su skloni avanturama jer imaju vrlo nemiran duh i potrebe za koje nisu sigurni da ih može utažiti samo jedna osoba. Rakovi su im po tome vrlo slični jer također u sebi imaju zaljubljivu prirodu, no treba im dugo da to nekome odluče pokazati. Blizanci su im zbog svog nemirnog karaktera vrlo privlačni jer su čista suprotnost, ali istovremeno zbog svoje blagosti omogućuju im da oslobode svoje emocije koje se isprva boje otkriti. Ta druga strana Blizanaca, Rakovima daje nadu da su upravo oni njihova idealna polovica.

Bik i Strijelac

Ljudi koji nose horoskopski znak Strijelca imaju izraženu tendenciju brzog i impulsivnog zaljubljivanja, a mana im je ta da im partner unatoč tome vrlo brzo može dosaditi. Upravo iz tog razloga, Bik je idealan partner za Strijelce jer im može donijeti sigurnost i mir u ljubavi, a istovremeno zbog svoje avanturističke crte u karakteru, može im osigurati nepredvidivost i pustolovine za kojima neprestanu žude. Obzirom da je Bik znak koji je jako siguran u sebe i ima vrlo čvrst karakter, neće previše narušavati Strijelčeve potrebe za slobodom i vremenom koje im povremeno treba za samoću.

Vodolija  i Vaga

Vage baš kao što im i samo ime govori neprestano nešto važu u životu. Vrlo nesiguran znak kojem je tako teško donijeti životne odluke jako teško pronalazi idealnog partnera zbog svog iznimno zahtjevnog i nesigurnog karaktera. Ipak, ima jedan horoskopski znak kojeg privlače neobične i drugačije osobe, a koji se također vrlo teško zaljubljuje jer ima previše kriterija koje ne može zadovoljiti baš svaka osoba. Baš iz tih razloga, Vage i Vodolije stvoreni su jedno za drugo jer se zasigurno nakon dugo, dugo analiziranja, vaganja, razmišljanja i proučavanje osobina mogu uvjeriti da su dobri potencijalni partneri u ljubavi. Pripadnici oba znaka su inteligentne i zanimljive osobe, tako da im avantura neće nedostajati, što je savršeno za Vodolije  koji mrze dosadnu rutinu i predvidljivost.

Škorpija i Lav

Lav je pravi osvajač i najsnažniji od horoskopskih znakova. Ima sigurnost u sebe, ima veliku dozu samouvjerenosti i otvoreno pokazuje svoje vrlo snažne i iskrene emocije. Škorpijama  se to sviđa jer oni traže pažnju i sigurnost i u svemu traže savršenstvo. Gdje će ga drugo pronaći nego kod Lava? Škorpije i cijene i vole odanost i vjernost kod Lavova jer im je to vrlo važna osobina koju žele da njihov savršeni partner ima. Ne žele biti povrijeđeni i toga se najviše boje u životu, a Lavovi paze da nikoga ne povrijede, stoga je ovaj dvojac idealan horoskopski par.

 

Horoskop

Ne možete ih prevariti: Tri horoskopska znaka koja ljude čitaju kao otvorenu knjigu

Svi imamo onu jednu prijateljicu ispred koje ništa ne možemo sakriti. Zapravo, možda ste baš vi ta osoba koja odmah zna ako neko nešto laže, ako ga nešto muči.

Astrolozi su izdvojili tri horoskopska znaka koja ne možete prevariti, odnosno ona koja ljude čitaju kao otvorenu knjigu.

Škorpija

Nemojte niti pokušavati nešto sakriti od škorpije.  Više od bilo kojeg drugog horoskopskog znaka škorpije mogu prepoznati kada im lažete ili prešućujete nešto važno. Kada vas škorpion pita “Šta se dogodilo?” on ne očekuje površni razgovor nego konkretan odgovor na svoje pitanje.

Čak i ako vam se čini da nešto savršeno krijete, škorpija je vjerovatno već sve shvatila. Jednostavno, ovaj znak istražuje, prisluškuje, prodire… i čita vas kao otvorenu knjigu.

Vodolija

Jedan od životnih ciljeva vodolije je održavati društveni status quo, a da bit to učinili, moraju poznavati ljude. Oni su kao mudra starica među horoskopskim znakovima, koja pomno promatra život sa strane i pamti bitne detalje. Vodolije najčešće ne progovaraju, osim ako sami ne zatražite njihovo mišljenje, a kada to učinite shvatit ćete da znaju cijelu vašu životnu priču, često bolje i od vas samih. Oni zapravo uvijek znaju što se svama događalo i što se događa i teško da ćete im nešto sakriti.

Blizanci

Zbog činjenice da ih je lako omesti, možda vas iznenađuju bliznci na popisu. Međutim, osobe rođene u ovom znaku jako su pametne i uvijek točno znaju što se događa. Oni su po prirodi istraživački novinari, uvijek spremni slijediti svoju intuiciju i doći do vijesti.

Kada dođu do vijesti, bliznaci neće čekati prikladan trenutak da pokrenu razgovor. Odmah će vas suočiti sa svojim saznanjima, zato od njih ne pokušavajte skrivati bilo što ako se ne želite nađi u neugodnoj situaciji. (Zadovoljna.hr)

Nastavite čitati

Horoskop

Događaji koji se pamte: Šta maj donosi za ova 4 horoskopska znaka

Za četiri horoskopska znaka maj će biti nevjerovatan i ispunjen događajima koji će se pamtiti.

Maj će ovim horoskopskim znakovima donijeti ljubav, energiju, obnovu, rast i ostvarenje snova.

Evo koja su to četiri horoskopska znaka:

Rakovi

Romantični Rakovi, maj će vam donijeti ljubavnu bajku. Očekujte nevjerovatne trenutke strasti i intimnosti s voljenom osobom. Vaša emocionalna veza će procvjetati, a ljubav će ispuniti svaki kutak vašeg srca. Iskoristite ovaj mjesec za izražavanje ljubavi i duboko povezivanje s partnerom.

Vage

Vage, maj će vam donijeti priliku za rast i obnovu. Očekujte nevjerojatne transformacije na ličnoj razini i donošenje važnih odluka koje će vam donijeti unutrašnji mir i ravnotežu. Budite hrabri i prihvatite promjene koje vam dolaze jer će vas odvesti na put sreće i zadovoljstva.

Strijelci

Avanturistički Strijelci, maj će biti mjesec u kojem ćete se osjećati živo i puno energije. Očekujte nevjerovatna putovanja, izazovne avanture i nova iskustva koja će proširiti vaše vidike. Iskoristite ovaj mjesec da istražite svijet, upoznate nove kulture i uživate u neograničenim mogućnostima.

Ribe

Maštovite Ribe, maj će biti mjesec u kojem će se vaši snovi pretvoriti u stvarnost. Očekujte nevjerovatne kreativne projekte i prilike za izražavanje svoje umjetničke strane. Vaša intuicija će biti snažna, pa je slušajte i pustite da vas vodi prema ostvarenju vaših najvećih snova. (Index.hr)

Nastavite čitati

Horoskop

Je li vaš horoskopski znak sretan? Otkrijte koje zvijezde vam sjaje!

Je li vaš horoskopski znak jedan od sretnih? Da li ste nekada na to obraćali pažnju?

Saznajte koji su horoskopski znakovi rođeni pod sretnom zvijezdom, a kojima je put posut razbijenim staklom i trnjem.

Ovan

Iako je vaš vladajući planet Mars, koji je bog rata, to ne znači da provodite svoj život u borbi. Zapravo, vi ste predodređeni da osvojite svaku bitku. Vi ste pametni, motivisani,i artikulirani, činite da je vaša sreća više odraz vaše snažne osobnosti nego što je to sreća koja vam pristiže kao blagoslov zvijezda.

Bik

Život kao da uvijek ima neko iznenađenje koje vas čeka iza ugla. Iako se sigurno osjećate nesretno, sama činjenica da ste još uvijek ovdje, da ste preživjeli i nadvladali sve poteškoće koje vam je život donio, dokaz je da vam ne treba sreća, samo puno razuma i snalažljivosti i tako ćete uspjeti svladati sve životne izazove.

Blizanci

Niste jedan od sretnika. Zapravo, vaš život je ispunjen beskrajnim izazovima i preprekama i zbog toga je sreća osjećaj za kojim čeznete. Međutim, dobra vijest je vaša želja i strast prema znanju vode vas dalje od tačke na koju bi vas dovela sama sreća. Ko treba sreću kada imate tako žustar um?

Rak

Vaš znak je jedan od rijetkih koji su zaista blagoslovljeni. Iako će cesta uvijek biti popločena izazovima, vi imate urođeni osjećaj smjera i vrijednosti koji vas, zahvaljujući vašim sretnim zvijezdama, uvijek uspijeva usmjeriti u pravom smjeru.

Lav

Vi ste tako mudri i odlučni, ne morate se brinuti prati li vas sreća ili ne. Vaš je život poput gline, a vi ste kipar, spreman oblikovati svoju sudbinu u sve što želite. Zaboravite djeteline s četiri lista, vi se nalazite na sjedištu vozača i svojim vlastitim naporima možete dobiti što želite. 

Djevica

Sreća je oduvijek bila izvan dometa vašeg shvatanja i vjerovatno ste se navikli na taj osjećaj razočaranja. Iako se može činiti nepošteno da je vama život teži nego što je drugima, postoji razlog za vaš nedostatak sreće. Imate najjača ramena u zodijaku. Vi ste ovdje da biste doživjeli poteškoće i naučili izboriti se s njima, a zatim pokazali svijetu šta je potrebno da ih savladate. Na taj način, vi ste osoba od koje drugi uče i mnogi su sretni što vas poznaju.

Vaga

Nije tajna da ste vječni optimist, a život često ide tačno onako kako želite. Ako ste se ikad zapitali kako to da se uvijek iskoprcate kad imate loš dan, sve to ima veze s vašom percepcijom. Zahvaljujte svom vladajućem planetu Veneri što smatrate da je čaša napola puna, zbog čega se osjećate prilično sretno u svom životu.

Škorpije

Iako imate tendenciju da primjećujete negativne stvari u životu, istina je da ste zapravo prilično sretni. Kada uložite čak i malo truda u ono što želite, život vam to servira na pladnju. Mnogi ne mogu upravljati ‘svojim brodom’ brzo i lako kao i vi i zato se možete smatrati prilično sretnima.

Strijelac

Čestitamo, vi ste jedan od najsretnijih znakova u cijelom zodijaku. Vaš vladar je Jupiter, planet sreće.  Zbog toga kao da vam se servira limunada ako se i dogodi da vam život donese limune na vaš put. To ne znači da neće biti izazovnih vremena, ali to znači da nikada nećete ostati bez rješenja.

Jarac

Iako je vaš znak okarakteriziran kao vođa u zodijaku i prvi se suočavate s preprekama i teškoćama, a zatim ih uklanjate za druge, shvatit ćete da ste uvijek u mogućnosti to učiniti s relativnom lakoćom. Sve dok ste mentalno i emocionalno uključeni u sve što radite, imat ćete dovoljno sreće da dođete do svog cilja.

Vodolija

Vi ste zaslužili veliki, topli zagrljaj jer suočimo se s činjenicom, izvukli ste kraći štapić kada je riječ o sreći. Dok život nikada nije bio fer prema vama, vi ste uvijek uspijevali zadržati glavu iznad vode, čak i kad vam se činilo da biste se mogli utopiti od sve te loše sreće koja vam pristiže na put.

Riba

Jednom davno, sretan planet Jupiter vladao je vašim znakom. Iako je Neptun, planet inspiracije i psihičke sposobnosti aktuelni vladar Riba, planet Jupiter, kao dugo izgubljeni otac i dalje ima uticaj nad vama.

To znači da niste samo sretni, već imate i dva planeta koji vode vaš život prema sreći. (Atma)

Nastavite čitati

Top pet