Posjetite

Zanimljivosti

Unuka joj ispunila životnu želju: Izvela je iz staračkog doma i odvela na tetoviranje

Dorothy Pollack pokazala je da su godine samo broj te da nismo previše stari za ono što smo oduvijek željeli učiniti. 

Proslavila je svoj 103. rođendan i skinula još jednu tačku sa svoje liste životnih želja – tetovažu.

Nakon što je provela nekoliko mjeseci u izolaciji u svom domu zbog koronavirusa, njena unuka Teresa Zavitz-Jones kaže da se Dorothy mentalno zdravlje pogoršalo, prenosi week.ba.

U razgovoru za CNN, Tereza je rekla: “Covid-19 je mjesecima baku držala u zatvoru. Sestra u domu rekla je da je postala užasno depresivna i da je trebamo izvući.”

” Nismo je mogli vidjeti pa nismo ni znali kako je ona stvarno. Ima oštećen sluh, stoga  telefonski pozivi nisu bili od pomoći.”

Teresa je na kraju uspjela izvesti svoju baku iz staračkog doma u Muskegonu u Michiganu i započele su sa pronalaženjem zabavnih stvari koje će baku učiniti sretnom.

Nakon što su je pitali za njene želje, mnogi bi pomislili da želi prošetati parkom ili isplesti nešto,  ali 103-godišnjakinja šokirala je sve u porodici kada je otkrila šta želi postići. Odlučila je da se želi tetovirati.

Dorothy je rekla za CNN: “Bilo je prilično uzbudljivo jer je prije nekoliko godina moj unuk želio da se tetoviram, ali ja nisam željela. Odjednom sam zaključio da bih to ipak željela. A ako mogu, neka bude žaba. Jer volim žabe. ”

Nakon tetovaže, Dorothy je morala skinuti još jednu tačku sa svoje liste životnih želja: vožnju na stražnjoj strani motocikla.

Ako ste ikada pomislili da ste prestari za nešto, izvadite list iz njene knjige i uživajte u životu.(week.ba)

Priključite se diskusiji

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Zanimljivosti

Nesvakidašnja svadba u BiH: Alma i Arman na svoje vjenčanje stigli autobusom

U Visokom se u subotu desila jedna nestvarna priča. Arman i njegova supruga Alma Šišić su u subotu zajedno sa kumovima autobusom išli na vjenčanje, što je izazvalo veliko interesovanje građana ovog grada.

Razlog za ovakav nesvakidašnji postupak je bio to što su se Arman i Alma upoznali baš u autobusu na putu ka Neumu.

O ovom događaju je govorio mladoženja Arman Šišić.

– Vjenčanje je bilo u subotu u popodnevnim satima. Inače, bavim se prijevozom devet godina, imali smo želju jer smo se upoznali u autobusu. Iznajmili smo autobus, vozio nas je od moje kuće na vjenčanje, onda i na šerijatsko, pa i u hotel gdje smo sjedili. Mi smo to htjeli zbog nas, a izazvalo je baš veliko interesovanje – priča mladoženja za Avaz.

Kaže da je bilo veoma zanimljivo, svi su izašli na ulicu, snimali i slikali.

– Nismo očekivali takvo interesovanje. Ispred nas i iza nas su bili automobili, a autobusu od 60 mjesta smo bili supruga, kum, kuma i ja – dodao je Arman Šišić.

Nastavite čitati

Zanimljivosti

Turbo kružni tok u Nizozemskoj pokrenuo brojne komentare: Ljepota je živjeti u ovakvoj zemlji

Brzina na ovom kružnom toku ograničena je na 30 km/h. Automobili i biciklisti su u interakciji u svakom trenutku.

Kružni tokovi su odlično rješenje da se na najbolji način reguliše saobraćaj, naročito u gradskim područjima. I dok se Balkanci teško snalaze na prostim kružnim tokovima iz Nizozemske nam dolazi fotografija tzv. “Turbo kružnog toka” na kojem je regulisano apsolutno sve, od kretanja pješaka i biciklista, automobila pa i posebne trake za autobuse.

Kako je fotografija iz Nizozemskog grada Aalsmeera objavljena na Redditu uslijedili su brojni komentari korisnika:

“Ljepota je gledati njihovu arhitekturu i brojna rješenja, pa tako i kružni tok, mnogi gradovi Evrope bi se trebali ugledati na njih ljepota je živjeti u ovakvoj zemlji.”

“Moj Portugal zaista mora naučiti od Nizozemske o tome kako raditi kružne tokove.” navodi korisnik.

“Mislim da su turbo kružni tokovi više neprijateljski raspoloženi prema biciklistima (i pješacima?) zbog veće brzine motoriziranog vozila i “prilaznog ugla”. Obično kad se napravi ovakav turbo kružni tok, treba da biciklističke staze prolaze preko ili ispod njega. Pretpostavljam da je je sve ok jer postoji ograničenje kretanja a i ljudi su prilično savjesni vozači” navodi se u jednom od komentara na Redditu, prenosi Week.ba.

Sviđa li vam se ovakvo rješenje, da li bi se u vašem gradu poštovao ovakav Turbo kružni tok?

Nastavite čitati

Zanimljivosti

Mozgalica: Pomozite detektivu da pronađe krivca

Baš kao i naši mišići, i naš mozak treba trenirati i održavati ga u dobroj formi. I naravno, jedan od najboljih načina za to je redovno testiranje naših sposobnosti posmatranja.

Osim što je izvor zabave, rješavanje mozgalica i zagonetki ima i brojne prednosti. Rješavanje zagonetki i mozgalica jača vezu između moždanih ćelija, što pomaže u poboljšanju memorije. Logičke igre treniraju vaš mozak da vidi različite pristupe problemima. I posljednje, ali ne najmanje važno, vizualne zagonetke pomažu u treningu vaših očnih mišića.

Naime, nakon što je opljačkana banka detektiv je pronašao vreću s novcem u parku iza kaktusa. Uhapsio je tri osumnjičena ali samo jedan od njih je počinio pljačku.

POGLEDAJTE ODGOVOR OVDJE.

Nastavite čitati

Top pet