Posjetite

Zanimljivosti

Šta je ASMR video i zašto su milioni trenutno ludi za tim?

Velika epidemija u sajber svijetu posljednjih godina su takozvani ASMR videi koji samo na klik garantuju osjećaj uzbuđenja i prijatnosti i sigurno ste bar jednom popustili pred tim “grešnim” zadovoljstvom i ježili se uz zvuk grickanja čipsa ili umirujuće prizore savršenih slivova šlaga.

Njihovi autori nazivaju se ASMR umjetnicima, naučnici ukazuju na sve blagodati prepuštanja… A vi i dalje, kao, ne znate o čemu se radi?

ASMR je skraćenica od Autonomous sensory meridian response (autonomni senzorni meridijalni refleks) i predstavlja onaj neobičan osjećaj prijatnosti koji se širi tijelom dok vas neko, na primjer, mazi po kosi ili masira po ramenima, a koji se javlja i dok gledate određene slike, slušate određene zvukove… Naučnici ASMR priznaju kao metodu opuštanja – to je danas svjetski hit u liječenju nesanice.

Suštinski, ASMR su prijatne vibracije u našem mozgu, koje se zatim prenose na čitavo tijelo i podstiču osjećaj relaksiranosti čitavog organizma, euforije, sreće, udobnosti, smirenosti…

Javljaju se kao reakcija na “okidače”, koji mogu biti taktilni, ali i zvučni i vizuelni. Zvučni okidači su šumovi koji kod većine ljudi podstiču prijatan osjećaj, kao što su šaputanje, grickanje, šuškanje papira, zvuk talasa, kiše, voza u pokretu, nježnog tapkanja prstima, listanja knjige… Da bi reakcija u tijelu bila izazvana, potrebno je da se stimulus ponavlja, da ima ustaljen tempo, da je jačina odgovarajuća, stabilna i ujednačena. Vizuelni su, na primjer, posmatranje masaže, četkanja kose, lakiranja noktiju, sporih pokreta ruku, pretapanja boja… Na internetu je sve više takvih snimaka i sigurno ćete među njima naći nešto što vas umiruje. (noizz.rs)

Priključite se diskusiji

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Zanimljivosti

Mnogi od vas su na pogrešan način otvarali konzerve – evo najlakšeg načina (VIDEO)

Otvaranje konzerve često umije da nam zada pravu glavobolju, čak i ako na njoj postoji onaj metalni dio koji treba da povučemo.

A često se desi i da se, tokom otvaranja, ogrebemo, ili posječemo.

Ovaj problem bi mogao da postane prošlost.

Jer, sve vrijeme smo pogrešno otvarali konzerve.

Jedan Tik-Toker je otkrio trik koji bi svima mogao da nam uštedi vrijeme, ali i da nas spase bespotrebnih povreda.

On je u videu demonstrirao i kako bi to pravilno trebalo da radimo i pokazao da bi metalni dio prvo trebalo da okrenemo, a tek onda da povučemo poklopac.

I zaista, ovo nam je stvarno bilo potrebno.

“Na današnji dan sam saznao da sam sve vrijeme pogrešno otvarao konzerve”, piše u ovom videu.

@alanwood01

##fyp ##fypシ ##hack ##lifehack ##lifetips ##hacksoflife ##tiktoktip ##reaction ##xyzbca ##hometip

♬ original sound – Mr. Porpilia

Nastavite čitati

Zanimljivosti

Fotografije koje će vam izazvati nostalgiju

Ako su vam sve ove stvari jako dobro poznate sigurno ste stariji od 30 godina

Sjećate li se čuvenih lasera, briona, figurica… Miljei su i danas na u nekim stanovima neizostavni, pogledajte super galeriju predmeta koji bude nostalgiju…

Nastavite čitati

Zanimljivosti

Radnice iz dućana u Dalmaciji briljantno osigurale dezinficijens od kradljivaca

Iz jednog dućana u Dalmaciji stiže nesvakidašnji prizor.

Radnice su očito muku mučile s kradljivcima dezinficijensa, pa su se dosjetile genijalne metode osiguranja.

 

Nastavite čitati

Top pet