Posjetite

Zanimljivosti

Sarajka moli Italijane za pomoć: Nemojte da moj zaručnik uzalud putuje u Torino

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 11. juna će na Allianz stadionu u Torinu igrati protiv Italije u utakmici četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a jedna Sarajka je željela iznenaditi zaručnika s ulaznicama za taj susret, no dovela se u jako nezgodnu situaciju.

Sarajka je željela pokloniti zaručniku 11 ulaznica za pomenuti susret kako bi mogao otići na utakmicu sa svojih deset prijatelja prije njihovog vjenčanja, no ubrzo je saznala da je kupila karte namijenjene samo za italijanske navijače, prenosi Radiosarajevo.ba.

Odlučila je obratiti se Fudbalskom savezu Italije putem Twittera, a njemu poruku prenosimo u cijelosti:

“Možete li, molim vas, pomoći mi sa jednom informacijom? Ovo je moj problem: Kupila sam 11 ulaznica za utakmicu Italija – BiH preko Viagoga (tribina istok, ulaz 2). Kupila sam ih kao poklon svom zaručniku Faruku i njegovim prijateljima za ‘momačko putovanje’ prije našeg vjenčanja 28. juna.

Dva dana nakon kupovine ulaznica saznala sam da je FS Italije najavio da ulaznice za južnu i istočnu tribinu mogu kupiti samo italijanski navijači, bez iznimke. Nisam znala za ovo pravilo i Viagogo me nije obavijestio o ovoj mogućnosti ni u kojem trenutku, ni prije ni tokom kupovine. Budući da moje ulaznice više ne vrijede, odmah sam kontaktirala Vivago sa zahtjevom da promijenim ulaznice za one iz odgovarajućeg sektora ili da mi vrate novac. Odgovorili su mi da povrat novca ili promjena sektora nisu mogući i da će im biti dopušteno da uđu na stadion kada Viagogo personalizira ulaznice – što znači da će im napisati imena, koja će, kažu, omogućiti im da uđu na istočnu tribinu. Oni garantuju da će im na taj način biti dopušteno da uđu na tu tribinu. Da li je to tačno?

Da li će moći ući na istočnu tribinu ako stave svoja imena na ulaznice, iako nisu italijanski građani? Bila bih neizmjerno zahvalna na odgovoru. Znam da je vaš službeni prodavač Ticketone, ali trebam vaš odgovor. Imajte na umu da će njih 11 putovati iz Sarajeva, koji je udaljen više od 1.100 km od Torina. Ako dođi i ne bude im dopušteno da uđu oni će izgubiti novac od putnih troškova i 1.019 eura za ulaznice. Uz sve gore navedeno, još jednom vas molim za odgovor, kako bih znala koji su mi sljedeći koraci”, napisala je Sarajka.

Još uvijek nije dobila odgovor krovne kuće italijanskog fudbala.

Priključite se diskusiji

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Zanimljivosti

Turbo kružni tok u Nizozemskoj pokrenuo brojne komentare: Ljepota je živjeti u ovakvoj zemlji

Brzina na ovom kružnom toku ograničena je na 30 km/h. Automobili i biciklisti su u interakciji u svakom trenutku.

Kružni tokovi su odlično rješenje da se na najbolji način reguliše saobraćaj, naročito u gradskim područjima. I dok se Balkanci teško snalaze na prostim kružnim tokovima iz Nizozemske nam dolazi fotografija tzv. “Turbo kružnog toka” na kojem je regulisano apsolutno sve, od kretanja pješaka i biciklista, automobila pa i posebne trake za autobuse.

Kako je fotografija iz Nizozemskog grada Aalsmeera objavljena na Redditu uslijedili su brojni komentari korisnika:

“Ljepota je gledati njihovu arhitekturu i brojna rješenja, pa tako i kružni tok, mnogi gradovi Evrope bi se trebali ugledati na njih ljepota je živjeti u ovakvoj zemlji.”

“Moj Portugal zaista mora naučiti od Nizozemske o tome kako raditi kružne tokove.” navodi korisnik.

“Mislim da su turbo kružni tokovi više neprijateljski raspoloženi prema biciklistima (i pješacima?) zbog veće brzine motoriziranog vozila i “prilaznog ugla”. Obično kad se napravi ovakav turbo kružni tok, treba da biciklističke staze prolaze preko ili ispod njega. Pretpostavljam da je je sve ok jer postoji ograničenje kretanja a i ljudi su prilično savjesni vozači” navodi se u jednom od komentara na Redditu, prenosi Week.ba.

Sviđa li vam se ovakvo rješenje, da li bi se u vašem gradu poštovao ovakav Turbo kružni tok?

Nastavite čitati

Zanimljivosti

Mozgalica: Pomozite detektivu da pronađe krivca

Baš kao i naši mišići, i naš mozak treba trenirati i održavati ga u dobroj formi. I naravno, jedan od najboljih načina za to je redovno testiranje naših sposobnosti posmatranja.

Osim što je izvor zabave, rješavanje mozgalica i zagonetki ima i brojne prednosti. Rješavanje zagonetki i mozgalica jača vezu između moždanih ćelija, što pomaže u poboljšanju memorije. Logičke igre treniraju vaš mozak da vidi različite pristupe problemima. I posljednje, ali ne najmanje važno, vizualne zagonetke pomažu u treningu vaših očnih mišića.

Naime, nakon što je opljačkana banka detektiv je pronašao vreću s novcem u parku iza kaktusa. Uhapsio je tri osumnjičena ali samo jedan od njih je počinio pljačku.

POGLEDAJTE ODGOVOR OVDJE.

Nastavite čitati

Zanimljivosti

Mnogi od vas su na pogrešan način otvarali konzerve – evo najlakšeg načina (VIDEO)

Otvaranje konzerve često umije da nam zada pravu glavobolju, čak i ako na njoj postoji onaj metalni dio koji treba da povučemo.

A često se desi i da se, tokom otvaranja, ogrebemo, ili posječemo.

Ovaj problem bi mogao da postane prošlost.

Jer, sve vrijeme smo pogrešno otvarali konzerve.

Jedan Tik-Toker je otkrio trik koji bi svima mogao da nam uštedi vrijeme, ali i da nas spase bespotrebnih povreda.

On je u videu demonstrirao i kako bi to pravilno trebalo da radimo i pokazao da bi metalni dio prvo trebalo da okrenemo, a tek onda da povučemo poklopac.

I zaista, ovo nam je stvarno bilo potrebno.

“Na današnji dan sam saznao da sam sve vrijeme pogrešno otvarao konzerve”, piše u ovom videu.

@alanwood01

##fyp ##fypシ ##hack ##lifehack ##lifetips ##hacksoflife ##tiktoktip ##reaction ##xyzbca ##hometip

♬ original sound – Mr. Porpilia

Nastavite čitati

Top pet