Posjetite

Zanimljivosti

Pasoš kojeg je najbolje imati

Međunarodna konsultantska kompanija “Henley&Partners” objavila je članak pod nazivom koji pasoš je najbolje imati.

Država sa najsnažnijim pasošem u 2019.godini je Japan, prenosi CNN.

Istraživanje  je provela agencija Henley Passport Index koja mjeri u koliko država svijeta možete ući sa pasošem svoje zemlje. Analizirali su viznu politiku svih zemalja svijeta i na osnovu toga kreirali listu na osnovu slobodne mogućnosti ulaska u drugu državu.

Stanovnici Japana sa svojim pasošem mogu ući u 190 država svijeta. Južna Koreja i Singapur, nude pristup u čak 189 država.

Kada je riječ o Aziji, Kina je skočila za skoro 20 mjesta u samo dvije godine i to s 85. pozicije tokom 2017. godine na 69. mjesto. Poslije njih dolaze Francuska i Njemačka sa 188, Danci, Finci, Italijani i Šveđani mogu otputovati u 187 zemalja, a stanovnici Luksemburga i Španije u 186.

Također, na listi su visoko pozicionirane i Austrija, Holandija, Norveška, Portugal, Švicarska, Velika Britanija i SAD.

Velika Britanija  doživljava pad na rang-listi, a Bosna i Hercegovina je na 49. mjestu, i pristup  imamo u 118 zemalja! (week.ba)

Zanimljivosti

Influenserka uporedila New York i Kalesiju i do suza nasmijala društvene mreže

Realna porodična svakodnevica upakovana u veliku dozu originalnog humora izaziva osmijeh na licima skoro 76 hiljada pratilaca koliko trenutno prati Instagram profil Ilde Humić.

Prije svega supruga, majka dvoje djece, uspješna menadžerica poznatog brenda, a tek nakon toga izuzetno uspješan zabavljač i humorista.

Ilda je objavom na svom Instagram profilu nasmijala svoje pratioce ali i mnogo više od toga, jer je video usporedbe New Yorka i Kalesije munjevito postao popularan i viralan.

Nastavite čitati

Zanimljivosti

Mozgalica: Kako izvaditi novčić iz boce, a da je ne razbijete i da ne izvadite čep?

Kako izvaditi novčić iz boce, a da je ne razbijete i da ne izvadite čep?

Danas vam donosimo mozgalicu koja će vas namučiti, a rješenje je zapravo vrlo jednostavno.

Mozgalica glasi ovako: U boci se nalazi novčić. Vaš zadatak je da ga izvadite, a da pritom ne razbijete bocu. Da bi zadatak bio teži, a samim tim i zanimljiviji, ne smijete ni skinuti čep sa boce.

Kako ćete izvaditi novčić?

Rješenje pogledajte OVDJE.

Nastavite čitati

Zanimljivosti

Kakvi su frajeri u zemljama gdje vlada “nestašica” žena

Demografija je čudna stvar, u jednoj zemlji ženska populacija snažno nadmašuje mušku, dok je u drugima više muškaraca.

Za sve one dame koje bi rado utješile usamljene zgodne frajere, tu je lista zemalja gdje najviše nedostaje ljepšeg pola.

Od približno 7,6 milijardi ljudi na svijetu, čak 60 miliona više je muškarca nego žena. Zato u nekim zemljama momci teže nalaze svoju ljubavnu partnerku.

I mada djeluje nerealno da su takvi frajeri solo, tako je zbog nedostatka žena, pa ne čudi što mnoge dame sada uveliko razmišljaju gdje će prvo putovati kad se pandemija primiri.

Odgovor je Island

Na Islandu u prosjeku na svakih 100 žena dođu 104 muškarca.

Nastavite čitati

Top pet