Posjetite

Zanimljivosti

Kako poboljšati motivaciju za učenje? ??

Niko posebno ne uživa u školskom radu i teško je ostati motivisan za učenje.  Međutim, ako  stalno odgađate učenje, samo će vam biti teže ostvrariti vaše ciljeve i snove. Razmislite o svom cilju i razmislite o njemu puno!

Kako možete  poboljšati učenje? Srećom, postoji nekoliko načina na koji možete maksimalno iskoristiti svoje vrijeme. Od pravljenja bilješki do stvaranja zabavnih razglednica koje će vam pomoći u učenju, postoji bezbroj strategija za vaš napredak. Za početak, evo nekoliko najboljih načina na koje možete to učiniti.

1.Pronađite produktivno mjesto za učenje

Prije svega, možda ćete trebati pronaći neko mjesto gdje vas niko neće prekidati tokom učenja. Zapravo može ovisiti o vašem stilu učenja. Na primjer, lagana  muzika vam može poboljšati motivaciju za učenje, ali ipak može odvratiti pozornost.

2. Postavite vrijeme učenja

Ova metoda je posebno presudna kada je riječ o glavnom testu ili ispitu. Međutim, to može biti korisna strategija i za vaš opći cilj. To je zato što kad napravite plan koji sadrži raspored i upišete ga u kalendar, vi se obavezujete da ćete ga se pridržavati.

Kao rezultat toga, moći ćete učiti više dosljedno nego ranije. Zatim možete i podijeliti vrijeme između predmeta koliko vam je potrebno. Kreativno možete kreirati vlastiti raspored nastave.

3. Imajte spisak stvari na kojima trebate raditi

Ako ne znate na šta se trebate usredotočiti, na kraju ste previše ljubazni prema sebi. Mislite da znate više nego što radite a manje radite. Ako imate jasan pogled na onome na čemu trebate raditi, onda možete planirati svoje vrijeme oko tih tema. Završavate više vremena studirajući jer ćete htjeti razumjeti teme.

4. Nemojte samo čitati knjigu

Ako se ne možete fokusirati samo tako što bilježite knjige, pronađite novi način da proučite. YouTube ima veliku količinu videozapisa koji pokrivaju sve vrste tema i tema, a mnogi od njih su samo 15 minuta! Motivacija za studiranje može se naći u svim različitim oblicima.

Ako više volite učenje slušajući, tada snimite sebe ili nekog drugog kako govori stvari koje morate naučiti, to slušajte iznova i iznova, čak i ako je svaki put ne slušate aktivno, podsvjesno će vam preći u dugoročnu memoriju, piše week.ba

Priključite se diskusiji

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Zanimljivosti

Mnogi od vas su na pogrešan način otvarali konzerve – evo najlakšeg načina (VIDEO)

Otvaranje konzerve često umije da nam zada pravu glavobolju, čak i ako na njoj postoji onaj metalni dio koji treba da povučemo.

A često se desi i da se, tokom otvaranja, ogrebemo, ili posječemo.

Ovaj problem bi mogao da postane prošlost.

Jer, sve vrijeme smo pogrešno otvarali konzerve.

Jedan Tik-Toker je otkrio trik koji bi svima mogao da nam uštedi vrijeme, ali i da nas spase bespotrebnih povreda.

On je u videu demonstrirao i kako bi to pravilno trebalo da radimo i pokazao da bi metalni dio prvo trebalo da okrenemo, a tek onda da povučemo poklopac.

I zaista, ovo nam je stvarno bilo potrebno.

“Na današnji dan sam saznao da sam sve vrijeme pogrešno otvarao konzerve”, piše u ovom videu.

@alanwood01

##fyp ##fypシ ##hack ##lifehack ##lifetips ##hacksoflife ##tiktoktip ##reaction ##xyzbca ##hometip

♬ original sound – Mr. Porpilia

Nastavite čitati

Zanimljivosti

Fotografije koje će vam izazvati nostalgiju

Ako su vam sve ove stvari jako dobro poznate sigurno ste stariji od 30 godina

Sjećate li se čuvenih lasera, briona, figurica… Miljei su i danas na u nekim stanovima neizostavni, pogledajte super galeriju predmeta koji bude nostalgiju…

Nastavite čitati

Zanimljivosti

Radnice iz dućana u Dalmaciji briljantno osigurale dezinficijens od kradljivaca

Iz jednog dućana u Dalmaciji stiže nesvakidašnji prizor.

Radnice su očito muku mučile s kradljivcima dezinficijensa, pa su se dosjetile genijalne metode osiguranja.

 

Nastavite čitati

Top pet