Posjetite

Zanimljivosti

Kako poboljšati motivaciju za učenje? ??

Niko posebno ne uživa u školskom radu i teško je ostati motivisan za učenje.  Međutim, ako  stalno odgađate učenje, samo će vam biti teže ostvrariti vaše ciljeve i snove. Razmislite o svom cilju i razmislite o njemu puno!

Kako možete  poboljšati učenje? Srećom, postoji nekoliko načina na koji možete maksimalno iskoristiti svoje vrijeme. Od pravljenja bilješki do stvaranja zabavnih razglednica koje će vam pomoći u učenju, postoji bezbroj strategija za vaš napredak. Za početak, evo nekoliko najboljih načina na koje možete to učiniti.

1.Pronađite produktivno mjesto za učenje

Prije svega, možda ćete trebati pronaći neko mjesto gdje vas niko neće prekidati tokom učenja. Zapravo može ovisiti o vašem stilu učenja. Na primjer, lagana  muzika vam može poboljšati motivaciju za učenje, ali ipak može odvratiti pozornost.

2. Postavite vrijeme učenja

Ova metoda je posebno presudna kada je riječ o glavnom testu ili ispitu. Međutim, to može biti korisna strategija i za vaš opći cilj. To je zato što kad napravite plan koji sadrži raspored i upišete ga u kalendar, vi se obavezujete da ćete ga se pridržavati.

Kao rezultat toga, moći ćete učiti više dosljedno nego ranije. Zatim možete i podijeliti vrijeme između predmeta koliko vam je potrebno. Kreativno možete kreirati vlastiti raspored nastave.

3. Imajte spisak stvari na kojima trebate raditi

Ako ne znate na šta se trebate usredotočiti, na kraju ste previše ljubazni prema sebi. Mislite da znate više nego što radite a manje radite. Ako imate jasan pogled na onome na čemu trebate raditi, onda možete planirati svoje vrijeme oko tih tema. Završavate više vremena studirajući jer ćete htjeti razumjeti teme.

4. Nemojte samo čitati knjigu

Ako se ne možete fokusirati samo tako što bilježite knjige, pronađite novi način da proučite. YouTube ima veliku količinu videozapisa koji pokrivaju sve vrste tema i tema, a mnogi od njih su samo 15 minuta! Motivacija za studiranje može se naći u svim različitim oblicima.

Ako više volite učenje slušajući, tada snimite sebe ili nekog drugog kako govori stvari koje morate naučiti, to slušajte iznova i iznova, čak i ako je svaki put ne slušate aktivno, podsvjesno će vam preći u dugoročnu memoriju, piše week.ba

Priključite se diskusiji

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Zanimljivosti

Ovako izgleda “Dolce far niente” na Kalesijski način

Ilda Humić je supruga, majka, menadžerica modnog brenda, a u slobodno vrijeme influenserica i samoprozvana zabavljačica.

Ilda s preko 250.000 pratitelja na Instagramu dijeli svoju realnu porodičnu svakodnevicu na izuzetno humorističan način.

Ilda Humić podijelila je sa svojim pratiteljima komičan video “Dolce far niente na Kalesijski način”

Nije prvi put, da Ilda globalno viralne stvari obradi na svoj način i po svemu sudeći nasmije brojne pratitelje, ovaj put u cjelokupnu koreografiju odlično se uklopila i izvedba pjesme “Marija” koju potpisuje Indira Radić.

Nastavite čitati

Zanimljivosti

Nesvakidašnja svadba u BiH: Alma i Arman na svoje vjenčanje stigli autobusom

U Visokom se u subotu desila jedna nestvarna priča. Arman i njegova supruga Alma Šišić su u subotu zajedno sa kumovima autobusom išli na vjenčanje, što je izazvalo veliko interesovanje građana ovog grada.

Razlog za ovakav nesvakidašnji postupak je bio to što su se Arman i Alma upoznali baš u autobusu na putu ka Neumu.

O ovom događaju je govorio mladoženja Arman Šišić.

– Vjenčanje je bilo u subotu u popodnevnim satima. Inače, bavim se prijevozom devet godina, imali smo želju jer smo se upoznali u autobusu. Iznajmili smo autobus, vozio nas je od moje kuće na vjenčanje, onda i na šerijatsko, pa i u hotel gdje smo sjedili. Mi smo to htjeli zbog nas, a izazvalo je baš veliko interesovanje – priča mladoženja za Avaz.

Kaže da je bilo veoma zanimljivo, svi su izašli na ulicu, snimali i slikali.

– Nismo očekivali takvo interesovanje. Ispred nas i iza nas su bili automobili, a autobusu od 60 mjesta smo bili supruga, kum, kuma i ja – dodao je Arman Šišić.

Nastavite čitati

Zanimljivosti

Turbo kružni tok u Nizozemskoj pokrenuo brojne komentare: Ljepota je živjeti u ovakvoj zemlji

Brzina na ovom kružnom toku ograničena je na 30 km/h. Automobili i biciklisti su u interakciji u svakom trenutku.

Kružni tokovi su odlično rješenje da se na najbolji način reguliše saobraćaj, naročito u gradskim područjima. I dok se Balkanci teško snalaze na prostim kružnim tokovima iz Nizozemske nam dolazi fotografija tzv. “Turbo kružnog toka” na kojem je regulisano apsolutno sve, od kretanja pješaka i biciklista, automobila pa i posebne trake za autobuse.

Kako je fotografija iz Nizozemskog grada Aalsmeera objavljena na Redditu uslijedili su brojni komentari korisnika:

“Ljepota je gledati njihovu arhitekturu i brojna rješenja, pa tako i kružni tok, mnogi gradovi Evrope bi se trebali ugledati na njih ljepota je živjeti u ovakvoj zemlji.”

“Moj Portugal zaista mora naučiti od Nizozemske o tome kako raditi kružne tokove.” navodi korisnik.

“Mislim da su turbo kružni tokovi više neprijateljski raspoloženi prema biciklistima (i pješacima?) zbog veće brzine motoriziranog vozila i “prilaznog ugla”. Obično kad se napravi ovakav turbo kružni tok, treba da biciklističke staze prolaze preko ili ispod njega. Pretpostavljam da je je sve ok jer postoji ograničenje kretanja a i ljudi su prilično savjesni vozači” navodi se u jednom od komentara na Redditu, prenosi Week.ba.

Sviđa li vam se ovakvo rješenje, da li bi se u vašem gradu poštovao ovakav Turbo kružni tok?

Nastavite čitati

Top pet