Posjetite

Zanimljivosti

E to je profesor: Postao youtube zvijezda jer sva predavanja snima i kači na internet kako djeca ne bi propustila lekcije (VIDEO)

Pavel Viktor, 64-ogodišnji profesor fizike iz Odese, pukom slučajnošću je postao internet zvijezda, snimajući i postavljajući na Youtube svoje časove i eksperimente iz oblasti fizike za učenike koji nisu u školi, prenosi RSE.

Za pet godina, koliko za učenike od sedmog do jedanaestog razreda snima a ponekad i uživo prenosi časove, ovaj profesor je stekao odane pratioce na internetu.

“Djeca se razbole, zima je.. Pa su me pitali: “Pavele Andrejeviču, možemo li da pratimo vaša predavanja putem Skajpa?” Odgovorio sam: “Možete.” Prosto, ne možete preskočiti časove fizike mjesec dana i tek tako nadoknaditi propušteno. Pa sam zato morao da snimam najzahtjevnije lekcije u praznoj učionici”, objasnio je profesor fizike.

Prema njegovim riječima, sve je počelo upravo časovima za bolesne učenike preko Skajpa, da bi kasnije, shodno potrebi da se proširi obim gledalaca predavanja, Youtube postao najbolja opcija za to.

Kako je vrijeme prolazilo, i sama škola u kojoj Viktor radi, uvidjela je pogodnosti ovakvog načina rada, te je profesoru kupila opremu kako bi i uživo mogao da prenosi lekcije i postavlja ih na svoj Youtube kanal.

“Sreća je biti shvaćen. U komentarima na moje snimke sa predavanja često možete pročitati: “Shvatamo šta govorite.” Tako da ako vas drugi razumiju, to je razlog da budete sretni”, kaže Viktor, koji odgovara na svako postavljeno pitanje učenika i pratilaca u komentarima.

Popularnost ovog profesora fizike toliko je narasla da su njegova predavanja prenošena širom svijeta, a njegov kanal trenutno prati preko 80.000 ljudi od kojih 40.000 sa ruskog govornog područja, dok snimci njegovih predavanja imaju više od osam miliona pregleda.

Pavel Viktor, međutim, ne pomišlja da svoju popularnost unovči: “Stalno nude ponude, ali sve ih odbijam. Smatram da u životu dvije stvari treba da budu besplatne: obrazovanje i zdravstvena zaštita. Ako mogu to da priuštim, zašto to ne bih radio na ovaj način?”, objašnjava on.

Omiljeni ukrajinski profesor fizike napadnut je 25. oktobra po povratku sa svog posla, kada mu je slomljen kuk zbog čega je hospitalizovan. Napadači su ga oborili dok se vraćao sa nastave vozeći bicikl.

“Hvala bogu da sam nosio kacigu, pa nisam povrijedio glavu. Pitao sam “Šta vam trebа?”. Odgovorili su:”Tvoj telefon”. Nisam bio zbunjen ili uplašen, prije sam bio iznerviran. Bio sam umoran i vraćao se kući s posla i sad još ovo. Rekao sam im: “Ja sam nastavnik. Pljačkati mene je grijeh koji će vas proganjati”. Uzeli su bicikl, ali su ostavili telefon”, ispričao je profesor.

Zbog tehičkih razloga uslijed ovog događaja, snimanje lekcija je trenutno prekinuto.

Priključite se diskusiji

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Zanimljivosti

Mnogi od vas su na pogrešan način otvarali konzerve – evo najlakšeg načina (VIDEO)

Otvaranje konzerve često umije da nam zada pravu glavobolju, čak i ako na njoj postoji onaj metalni dio koji treba da povučemo.

A često se desi i da se, tokom otvaranja, ogrebemo, ili posječemo.

Ovaj problem bi mogao da postane prošlost.

Jer, sve vrijeme smo pogrešno otvarali konzerve.

Jedan Tik-Toker je otkrio trik koji bi svima mogao da nam uštedi vrijeme, ali i da nas spase bespotrebnih povreda.

On je u videu demonstrirao i kako bi to pravilno trebalo da radimo i pokazao da bi metalni dio prvo trebalo da okrenemo, a tek onda da povučemo poklopac.

I zaista, ovo nam je stvarno bilo potrebno.

“Na današnji dan sam saznao da sam sve vrijeme pogrešno otvarao konzerve”, piše u ovom videu.

@alanwood01

##fyp ##fypシ ##hack ##lifehack ##lifetips ##hacksoflife ##tiktoktip ##reaction ##xyzbca ##hometip

♬ original sound – Mr. Porpilia

Nastavite čitati

Zanimljivosti

Fotografije koje će vam izazvati nostalgiju

Ako su vam sve ove stvari jako dobro poznate sigurno ste stariji od 30 godina

Sjećate li se čuvenih lasera, briona, figurica… Miljei su i danas na u nekim stanovima neizostavni, pogledajte super galeriju predmeta koji bude nostalgiju…

Nastavite čitati

Zanimljivosti

Radnice iz dućana u Dalmaciji briljantno osigurale dezinficijens od kradljivaca

Iz jednog dućana u Dalmaciji stiže nesvakidašnji prizor.

Radnice su očito muku mučile s kradljivcima dezinficijensa, pa su se dosjetile genijalne metode osiguranja.

 

Nastavite čitati

Top pet