Posjetite

Lifestyle

Znate li za pet zdravih jesenskih navika?

Jesenski dani omogućuju nam da usvojimo neke zdrave navike u skladu s godišnjim dobom.

Iako kad se zaredaju hladni i kišoviti dani, žalimo za ne tako davnim ljetnim trenucima, prihvatimo li jesen kao priliku za usvajanje nekih novih navika, ojačat ćemo zdravlje uoči zime te potpuno uživati u trenutačnom godišnjem dobu. Sensa.hr piše da Američki Institute for Integrative Nutrition predlaže pet navika koje vrijedi njegovati:

Kupujte izravno od proizvođača – pogotovo onih koji voće i povrće uzgajaju bez primjene hemijskih sredstava. Jesen obiluje plodovima, a okus onih kupljenih internetom nakon branja ne može se mjeriti s voćem i povrćem koje je stajalo u skladištima. Usto, kako su jabuke iz konvencionalne proizvodnje redovito na vrhu popisa namirnica koje sadrže najviše pesticida, i te kako se isplati kupiti one domaće, među kojima se često nađu i jabuke starih sorti koje se nigdje druge ne mogu nabaviti.

Kuhajte juhe – kad ih pravite od različitog sezonskog povrća, mahunarki i žitarica, uz dodatak začina i začinskog bilja, postaju cjelovit obrok koji ne samo ugodno grije nego i organizam opskrbljuje zdravim hranjivim tvarima.

Revidirajte svoje ciljeve i usredotočite se na njih – nakon ljetne živosti, jesen je idealno vrijeme za ponovno usredotočivanje na svoje ciljeve, da se smireno razmisli o dosadašnjem napretku te što je još potrebno za ostvarenje onoga što želimo postići.

Idite ranije spavati – niko nije oduševljen što dani postaju kraći, ali treba iskoristiti pozitivnu stranu toga i slijediti prirodne ritmove. Dodatni sati sna iznimno pozitivno djeluju na razinu energije koju imamo tijekom dana, na koncentraciju, metabolizam i imunološki sistem.

Izađite i povežite se s prirodom – bilo da idete u šetnje bilo da na svježem jesenskog zraku vježbate, to činite redovito i iskoristite svaki trenutak da budete vani jer ćete tijekom zime za to imati manje prilike.

Lifestyle

Žene s većim grudima najmanje varaju i vjernije su u vezama

Istraživanje je pokazalo da je od žena koje su varale samo 31 posto njih imalo veće grudi, košarica D-G. One s F i većom košaricom bile su najmanje sklone varanju. Najveće varalice su bile one s manjim grudima

Žene s većim grudima su najvjernije i najmanje varaju, pokazalo je istraživanje. Istraživači su ispitali žene koje su same priznale da su varale kako bi otkrili koje žene više varaju – one s većim ili manjim grudima.

Istraživanje je pokazalo da je od njih samo 31 posto imalo veće grudi, košarica D-G. One s F i većom košaricom bile su najmanje sklone varanju.

Najveće varalice su bile one s manjim grudima, čak 69 posto njih, s košaricama između AA i C. Najviše njih je imalo košaricu B.

– Ispitali smo 1000 sudionica kako bismo otkrili nekoliko zanimljivih činjenica o varanju i veličini ženskih grudi – rekla je glasnogovornica istraživanja.

– Također smo otkrili da je Marks and Spencer mjesto broj jedan gdje su žene kupovale seksi donje rublje samo za svoje ljubavnike, a slijedi Victoria's Secret i Agent Provocateur – dodala je, prenosi Daily Star.

Nastavite čitati

Putovanja

Mnogi bi pali na testu! Ko ima prednost na raskrsnici, autobus ili automobil?

U zadatku koji je zbunio dobar dio iskusnih vozača, kao i onih koji tek treba da polažu, postoji jedinstven problem.

O čemu je riječ?

Dva vozila se nalaze na raskrsnici, kao na slici. Na raskrsnici se nalaze semafori, kao i saobraćajni znakovi. Pitanje je, ko ima prvenstvo prolaza? Da li je to autobus koji skreće u lijevo, ili je to automobil koji ide pravo?

Iako vam se na prvi pogled čini da je rješenje jednostavno, mi savjetujemo da pogledate pažljivo. Ljudi često griješe kada su u pitanju ovakvi problemi, a poznavanje pravila saobraćaja je važno jer nas sve čini bezbjednijima.

Porvjerite tačan ODGOVOR

Nastavite čitati

Život

Djevojka pala vozački ispit bez da je upalila automobil, a razlog je nevjerovatan…

Djevojka (17) iz Lancashirea u Engleskoj pala je vozački ispit, a da nije stigla ni upaliti automobil i krenuti s vožnjom, prenosi LADbible.

Razlog pada je nevjerovatan i mnogi su, s kojima je podijelila ovu vijest, ostali šokirani.

Naime, kada je ispitivač sjeo u automobil primijetio je komadiće gumice za brisanje ispod svojih nogu i srušio djevojku jer je “automobil bio prljav i nespreman za vožnju”. Djevojka briznula u plač nakon što su je roditelji iznenadili novim psićem: ‘Drago nam je da smo se odvažili na ovaj potez’.

Najgore je, priča njezin otac Paul Turner, što automobil uopće nije njezin već od ispitivača kojima su ostali tragovi gumice jer su brisali nešto u svom zapisniku prije njezinog ispita.

“Nije kao da su bile prazne konzerve ili smeće posvuda… Cijela situacija je suluda. Raspravljali su se 10 minuta, ali nije popustio. Pala je ispit bez da je uopće vozila. Bila je žalosna i u suzama, a nije uspjela dobiti ni povrat novca koji je tražila jer priliku za ispit praktički nije ni dobila.”

Osim što je vozački ispit u Engleskoj trenutno 64 funte, odnosno 80 KM, Paul kaže kako se na isti čeka mjesecima što otežava samo polaganje jer prolazi puno vremena bez vožnje.

“Moja kći je toliko štedjela za ovo, baš je nepravedno.” Iz agencije za vožnju i sigurnost vozila (DVSA UK) dali su izjavu za medije:

“Izdane su smjernice da se automobili koji se koriste na vozačkim ispitima moraju očistiti prije testa kako bi se smanjila mogućnost zaraze koronavirusom. To se mora poštivati.” (Vecernji list)

Nastavite čitati

Top pet