Posjetite

Veze i Ljubav

Nekoliko pravila ako si jedan od onih likova čiji je ulet slanje pića

Vani si. Stojiš na šanku, pričaš sa prijateljima i već određeno vrijeme krajičkom oka posmatraš neku slatku malu na kraju šanka čiji ti smijeh svako toliko prekida tok misli. Primjećuješ da je s prijateljicama. Zabavlja se, a ti ne želiš biti napadni smarač koji će joj uletavat i prekidat veče. Bravo za tebe!

Uostalom, sigurno ne bi bio ni prvi, piše idesh.net.

Kako privući pažnju određene dame u baru, kad to već nisi uspio samim svojim apolonskim postojanjem? Naravno, nije poanta samo u privlačenju pažnje, u tom slučaju se možeš popeti na šank i zapjevati ili izvesti neku drugu neandertalsku glupost. Poanta je da je ne udaviš, ne osramotiš se, budeš dovoljno low key, ali opet zadobiješ njenu pažnju. Na pristojan i fin način. Like a boss.

Zvuči kao naučna fantastika?

Pa ne mora biti. Prvo treba shvatiti da muški i ženski razlozi koji stoje iza izlaska vikendom najčešće nisu ni približno slični. Djevojke, cure, žene, uglavnom izlaze kako bi se zabavile sa svojim prijateljicama, plesale i možda vidjele onog nekog lika koji im se već sviđa ili bivšeg. Ne novog nepoznatog lika koji bulji u njih s druge strane šanka.

Isto tako, normalna ženska osoba ne treba tebe da joj platiš piće, ona neće ni izaći ako si ga sama ne može platiti. Ali to ne znači da je ne možeš pokušati počastiti. Ako je zainteresirana, ljubazno će ga prihvatiti i posvetiti ti nekoliko minuta vremena. Ako nije, odbiti će. Ili neće jer je boli briga za tebe ali hej, free booze. Kako god bilo, počastiti pićem damu koja ti se sviđa može biti dobar ulet ako je done right. Šta najčešće nije jer većina frajera koja šalje piće smatra da su time kupili vožnju u luna parku. Smiri se, ako joj je stalo do kojeg besplatnog pića zapričati će konobara, ne tebe.

Kako poslati piće like a boss

Dakle, pikirao si djevojku u baru i odlučio je počastiti pićem. Možda misliš kako je najbolja ideja da joj samo priđeš i pitaš šta želi popiti. Ili “štaš popit”.

Jednostavno.

Ajmo ipak sagledati zašto to i nije optimalno rješenje. Stvar je u tome da kad joj priđeš, u slučaju da joj se baš ne sviđaš ili ima dečka ili iz xy razloga nije zainteresirana, dovodiš je u poziciju gdje te mora odbiti face to face. A to nikome nije ugodno raditi i bez obzira šta ti mislio o ženama, nije im to omiljen hobi.

Želiš li joj uletiti slanjem piča, napravi to na način da ne ispadneš nametljiv ni očajan, i prije svega da joj daš prostora, ukoliko nije zainteresirana, da te odbije na čim manje neugodan način za oboje. Naravno, pitati ćeš se “A kako će ona znati jel’ zainteresirana kada me nije upoznala?”

Znati će. Jednako kao što zna na Tinderu da li da swipea lijevo ili desno. Barovi i klubovi su prilično slična stvar Tinderu, samo uživo. Ako joj se ne sviđa šta vidi, neće gubiti vrijeme ni na otkrivanje tvog prekrasnog karaktera, osobnosti i zajedničkih tema. Jednostavno, nalaziš se u krcatom klubu u kojem ima plenty fishes around the bar, i ako je već zainteresirana za komunikaciju s frajerom, prvi kriterij biti će joj izgled.

Bez lažnih moraliziranja, nisi ni ti nju primjetio jer izgleda kao da igra Fortneit, zna nabrojati čitav nogometni sastav Jugoslavije ili ima posteljinu na Star Trek.

Dakle, da poštediš neugodnih situacija i sebe i nju, najbolje šta možeš napraviti je sprijateljiti se s konobarom. Budi simpatičan i zamoli ga da odnese tvojoj izabranici večeri piće koje pije na tvoj račun. Znači ne šalješ ono što ti piješ ili šta misliš da ona pije. Isto tako izbjegavaj da je konobar pita šta će popiti jer će vrlo vjerojatno (ako nije sponzoruša ili pijandura) reći ništa i neće ni pogledati u tvom smjeru. No ako joj konobar donese piće i kaže kako je od onog šarmantnog gospodina na drugom kraju šanka, u 10/10 slučajeva će pogledati u tvome smjeru.

And the ball is on her side.

Kada pogleda, lagano se nasmiješi i podigni čašu u znak pozdrava. Nešto ovako. Pomaže ako i izgledaš kao Leo.

Ovime si dao do znanja da si je primjetio i da si zainteresiran. Ona će napraviti jednu od pet stvari.

1. Najgori od najgorih scenarija 

Uzet će piće, okrenuti se i neće ni pogledati u tvom smjeru. Ona je dobila besplatno piće i ne zanima je ništa više od toga. U minusu si na svakom polju.

2. Najgori scenariji 

Pogledati će te i odbiti će piće. Smatraj to lijevim swipeom. Ništa više ne možeš, a da završi dobro za tebe. Ovaj scenarij bolji je od prethodnog utoliko što makar ti možeš popiti piće.

3. Tricky scenariji – možda prođe, možda ne 

Ovaj je zeznut. Uzela je piće, nasmiješila se i digla čašu u znak nazdravljanja. No nije došla do tebe. Sada moraš koristiti svoje moći rezoniranja i pokušati biti što objektivniji (pomaže da nisi mrtav pijan). Trebaš procijeniti iz njenog govora tijela, načina smješka, duljine pogleda i xzy pokazatelja šta hoće. Jel’ želi da joj priđeš ili ne želi.

Smiri se, nije toliko teško. Ako je presramežljiva da dođe do tebe, a svejedno bi voljela
uspostaviti komunikaciju- znat ćeš. Cerit će se i gledati u tvome smjeru. U tom slučaju imaš zeleno svjetlo. Ako nisi siguran želi li ili ne, u 99% slučajeva odgovor je da ne želi i tada odustani.

4. Najbolji scenariji – u igri si

Najbolji scenariji podrazumijeva njen dolazak do tebe i nastavak razgovora u kojem napokon možeš otkriti i svoju divnu osobnost. Prošao si fazu swipea na Tinderu, sada je odlučujuća faza u kojoj već kroz prvih 5 minuta razgovora oboje vidite vodi li to unmatchu ili će priča imati nastavak. U svakom slučaju- sretno!

5. Najbolji od najboljih scenarija – U igri si + dobio si piće 

Primila je tvoje  piće, podigla čašu u znak zahvale, no nije došla do tebe. Nakon nekoliko trenutaka dolazi konobar i daje ti tvoje piće koje nisi ti naručio. Piće stiže ni manje ni više nego od tvoje odabranice. U šoku si i razoružan. Imaš posla s jednom kul ribom koja ti je upravo vratila lopticu. Spremna je za igru, ali pravila ne određuješ ti.

Na koji god način uletavali ženama u baru, budite pristojni i ne sramotite ostatak muškog roda. I da- “nisam zainteresirana” je jednako validno objašnjenje kao i “imam dečka“, a najčešće je iskrenije. Ne preispitujte ga.

Priključite se diskusiji

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Veze i Ljubav

Zašto su direktni muškarci toliko privlačni ženama?

Ima puno razloga zbog kojih žene vole direktne muškarce – mnogo je lakše kad nema igara, mogu da se opuste i budu to što jesu, manji je pritisak da se dopadnu.

Direktni muškarci pokazuju ono samopouzdanje od koga žene osjećaju olakšanje – dovoljno nesigurnosti su iskusile sa pasivnim muškarcima, emotivno nedostupnim, pasivno-agresivnim, sa kojima iskrena komunikacija nije moguća.

Zabavljanje je iscrpljujuće kad moraju stalno da pogađaju kako se neko osjeća i da se suzdržavaju da ne pokažu svoja prava osjećanja. Direktni muškarci ne uzrokuju anksioznost, ne ostavljaju žene da se pitaju, da pogađaju, da brinu.

Upoznavanje nije stresno i komplikovano

Ako ste direktni, žena će se brzo opustiti i zabavljaće se u vašem društvu. Dejting treba da bude zabavan, a ne stresan. Neposrednost omogućava prijatnu šetnju, nasuprot trke s preponama, koju nameću dvosmisleni i indirektni muškarci.

Direktan muškarac je prisutan i uključen, ako pokazuje interesovanje, ono je iskreno, a to je prijatno i ugodno.

Žene ne žele da se osjećaju tjeskobno jer se postupci i riječi nekog muškarca sukobljavaju, one žele nekoga ko zna šta hoće i umije to jednostavno da kaže i pokaže.

Neposredni muškarci zrače samopouzdanjem

Samopouzdanje je seksi. Direktnost i neposrednost ukazuju na to da je muškarac zadovoljan sobom, da je spreman da preuzme inicijativu, da je otvoren i dostojan povjerenja.

Radi se o jednostavnoj sposobnosti da čovjek slijedi ono što želi, a ako je ona ono što želi, žena će biti polaskana. Sviđaće joj se muškarac koji pravi planove, daje prijedloge, iskazuje svoju zainteresovanost.

Sa direktnim muškarcem ona ne gubi vrijeme

Direktan muškarac ne “zavlači” – ako više nije zainteresovan, on to saopštava, ne pokušavajući da drži ženu “u rezervi”.

Ako želi samo seks, ona je u poziciji da odluči da li joj to odgovara, ili ne želi da se upliće – jasno joj je rečeno da nema razloga da gradi emotivne kule u vazduhu.

Neposredan muškarac je ne dovodi u zabunu, on kaže šta mu smeta i šta mu se sviđa, šta može da prihvati, a šta ne. To ženi daje slobodu da i ona izrazi to isto i otvara teren za postizanje kompromisa, ili za zaključak da ne vrijedi gubiti vrijeme zbog kompromisa.

Kad je igra poštena, veće su šanse da niko ne bude povrijeđen, čak i kad igra ne ispunjava očekivanja i kad se završi nezadovoljavajuće.

Pored neposrednog muškaraca, žene se osjećaju prijatno.

Neposredan i iskren muškarac ne uzrokuje stres i anksioznost. Žene imaju suviše iskustva sa osjećanjima koja im se vraćaju kao bumerang, jer ne nailaze na feedback, sa nejasnim porukama i tjeskobom, sa iscrpljenošću, psihičkom i fizičkom, koju uzrokuje emotivna magla.

Kad su stvari jasne, one su jednostavne, a jednostavnost omogućava opuštanje. Sa direktnim muškarcem žena zna na čemu je i ne mora da brine, da “tripuje” i izmišlja uzroke, razloge i opravdanja.

Ako nešto ne razumije, može da pita, jer zna da će dobiti iskren odgovor.

Direktan muškarac ima snagu karaktera

Ako je neposredan, muškarac je stvaran. Može mu se vjerovati. Govori ono što misli, radi ono što kaže da će uraditi, ne radi ono što mu ne odgovara.

Na njega žena može da se osloni, lako mu je vjerovati, jer je iskren u svojim namjerama i jasan po pitanju onoga što ga motiviše u vezi. Potreban je snažan karakter da bi se jasno izrazila osjećanja, a žene žele emocionalno inteligentne partnere, koji umiju da kažu šta osjećaju, šta ih plaši, šta ih pokreće.

Muškarci koji to znaju o sebi, u stanju su da razumiju i ono što žena saopštava o sebi. Komunikacija je dvosmjerna i otvorena, a to sve olakšava.

Nastavite čitati

Veze i Ljubav

Tenis u drugom planu: Damir Džumhur ljubi novu zanosnu starletu

Ne prestaje da se zabavlja sa regionalnim sponzorušama

Zvijezda regionalnog Big Brothera, Barbara Šegetin (30), sudeći po komentarima, ponovno je u sretnoj vezi. Iako je nedavno prekinula zaruke, riječka starleta na društvenim mrežama otkrila je kako se druži s najboljim bosanskohercegovačkim teniserom Damirom Džumhurom (28), prenosi 24.sata.hr.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 🌟 Barbara 🌟 (@barbara__segetin)

Na Instagramu su objavili identične fotografije na kojima pokazuju tetovaže sa znakom beskonačnosti, a brojni pratitelji poželjeli su im puno sreće u novoj vezi.

Inače, Damir godinama važi za jednog od najvećih zavodnika. Prije Barbare ljubio je srbijansku manekenku Dejanu Živković i pjevačicu Rialdu Karahasanović.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 🌟 Barbara 🌟 (@barbara__segetin)

Šegetin je nedavno raskinula zaruke. Misteriozni Lazar zaprosio ju je na Novu godinu u beogradskom hotelu, a šokirana Barbara zaplakala je od sreće i odmah pristala bez premišljanja. Ipak, ljubav je kasnije ‘pukla’.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 🌟 Barbara 🌟 (@barbara__segetin)

Nastavite čitati

Veze i Ljubav

Gore i od intimne prevare s drugom ženom? Sedam priznanja o prevari o kojoj se šuti

Za mnoge osobe prevara nije prevara ako u priču nije uključen intimni odnos sa trećom osobom.

No oni koji su doživjeli emocionalnu prevaru tvrde da je to još destruktivnije od puke intimne veze. Emocionalna povezanost, naime, teško se pronalazi, a još teže ispušta iz ruku.

Emocionalna prevara je zapravo intenzivno platonsko prijateljstvo s trećom osobom suprotnog spola. Iako s tom osobom nemate seksualne odnose, povjeravate joj se, zovete je kada vam je potrebna pomoć ili rame za plakanje.

Često puta ne priznajete vlastitom partneru ili partnerici da se nalazite s tom „trećom“ osobom, da imate pojačanu potrebu vidjeti se s njom i da vam se ona sviđa, iako ne planirate poljubiti je ili dotaknuti na neprimjeren način.

Iz Zadovoljna.hr anketirali su Hrvatice i pitali  vjeruju li u emotivnu prevaru, jesu li se s njom susrele i što bi napravile kad bi saznale da ih partner vara s drugom ženom u tom smislu.

Ne vjerujem u emotivnu prevaru! Moj muž i ja imamo sjajan odnos, ali isto tako trebamo vrijeme samo za sebe. On ima svoje prijatelje, a ja svoje. Povjeravamo im se, družimo se s njima, ali nikad nemamo potrebu sa njima preći granicu dobrog ukusa,  kaže Ivana.

Imam troje djece i brdo obaveza. Dok god je moj muž tu kad ga trebam i ne „šara“ okolo, ne opterećujem se time s kim dijeli svoje emocije, priznaje Sabina.

Moj muž je opsjednut svojim poslom i karijerom. Ispočetka sam suosjećajno slušala njegove horor priče s radnog mjesta, davala mu savjete, tješila ga, poticala ga da nađe novi posao. Nakon nekog vremena počeli su me opterećivati ti crnjaci, otvoreno sam mu to priznala. Sada te priče dijeli s kolegicom s posla. Iskreno, laknulo mi je, otkrila je Mateja.

Da je bar spavao s drugom ženom, kaže Lana. Zasitio bi se seksa i napustio je. Emotivna prevara je sto puta gora. Svaki put kad se zamisli, nasmije kad čita poruku na mobitelu ili je posebno dobre volje pitam se je li razmišlja o njoj. Izluđuje me to.

Bila bih zabrinuta da ne znam kako je njegova najbolja prijateljica žena koja voli žene. Njihova povezanost nikad neće prijeći granicu prijateljstva. To mi je dovoljno, podijelila je s nama Ines.

Imamo sve, zdravu djecu, dobar stan, uspješne karijere. No on je često depresivan, a jedina osoba koja ga razumije je supruga njegovog dobrog prijatelja. Kad ga počne zvati kući i razgovarati s njim i po sat vremena, postajem jako ljubomorna, otkrila je Danijela.

Moj zaručnik se nikome ne povjerava i to me izluđuje. Sve emocije drži u sebi. Da ima neku drugu ženu kojoj otkriva svoje najintimnije želje – poludjela bih, tvrdi Marija.

Nastavite čitati

Top pet