Posjetite

Aktuelno

Trendi načini za nošenje plisirane suknje

Plisirane suknje su mnogo svestranije nego što mnogi misle.

To je komad koji skoro svaka dama sigurno ima u svom garderoberu, ali čiji potencijal se ne koristi u potpunosti. One se lako mogu transformisati u omiljeni odjevni komad tokom svih sezona, ali i biti sjajne za svaku priliku zbog raznovrsnosti modela koji nam se predstavljaju sa svakom novom dizajnerskom kolekcijom.

Kao što smo rekli, plisirane suknje se mogu nositi tokom svake sezone, što znači da ćete je lako iskombinovati i sad, bez obzira na hladno vrijeme. Ne znate kako? Mi imamo sjajne ideje koje će vam na najjednostavniji način prikazati kako da implementirate ovaj komad u vaš stil.

Opušteni rock still

Opušten i udoban stil ne mora izgledati preobično, a kada imate plisiranu suknju dobar izgled je zagarantovan. Suknju uparite sa kožnom jaknicom i običnom crnom majicom, a sve finiširajte čizmicama i kaišem koji će prekriti elastični pojas suknje. Ovaj look ima pomalo i rock vibe, što će vas sigurno izdvojiti iz mase.

Gradski chic

 

Umjesto kožne obucite teksas jaknu i kožne čizme zamijenite dubokim patikama. Šetnje po gradu, izlazak za prijateljima ili odlazak na kafu – u svakoj situaciji ćete izgledati sjajno, bez odricanja od udobnosti.

Jednostavna elegancija

 

Dovoljno je da uz plisiranu suknju obučete džemper sa detaljima koji akcentuju, poput „puff“ rukava i srebrnim nitima i čizmice sa potpeticom i spremni ste za bilo koji svečani doagađaj. (harpersbazaar.rs)

Aktuelno

Anketa na ulicama Sarajeva: Djevojka brutalno iskreno odgovorila na pitanje šta je nervira kod muškaraca

Ekipa Imperia TV na ulicama Sarajeva pitala je prolaznice i prolaznike šta ih najviše nervira na muškarcima ili šta muškarci misle da najviše nervira žene. 

Odgovori su razni, većinom su to laž, varanje, površnost, nedostatak strpljenja, jedna prolaznica je dala brutalno iskren odgovor:

“Najviše mi smeta što uvijek lete mami, mama je prvi izbor kako god” prokomentarisala je djevojka.

Nastavite čitati

Aktuelno

Studentski posao: Red Bull traži pojačanje!

Red Bull traži pojačanje u studentskom timu Mostar. Prijave traju do 18.04.2021. za Univerzitet “Džemal Bijedić” i Sveučilište u Mostaru.

Imaš ono što nam treba?

– Studentski status
– Izvrsne komunikativne veštine
– Energičan i pozitivna ličnost
– Poznavanje studentskog života, različitih fakulteta u svom gradu i regiji, uključujući i studentske aktivnosti i popularna mesta
– Sposobnost uklapanja posla i studiranja i idealno, raspoloživost za povremeni rad uveče i vikendima
– Sklonost i želja za učenjem i usvajanjem novih veština, posebno marketinga, pregovaranja i prodaje
– Predanost brendu i proizvodima Red Bulla

Ako si spremna za izazov, prijavi se da postaneš dio Wings tima. Sve što trebaš napraviti je poslati CV sa slikom i motivacijsko pismo u kojem ćeš reći zašto si ti najbolji izbor Red Bull tim. Prijave traju do 18.04.2021. za Univerzitet “Džemal Bijedić” i Sveučilište u Mostaru.

Za više informacija kontaktiraj @redbullbih

Nastavite čitati

Aktuelno

Gdje to hrle građani BiH, a nije Njemačka? Pristižu u autobusima, radiće za 1.000 eura

Na proizvodnim trakama nove tvornice televizora Hisense Gorenje u Velenju, koja je s radom počela prvih dana 2021. godine, posao je dobilo stotinjak radnika iz Bosne i Hercegovine, piše Indikator.ba.

Većina njih u taj slovenski grad stigla je tokom novembra kada je samo u jednom danu prema Sloveniji otišao autobus pun mladih ljudi iz Sarajeva, Tuzle, Bijeljine, Srebrenika i Teočaka.

Po zanimanju su mehanotehničari, CNC tehničari, projektanti na računarima, elektrotehničari, strojari. Prevoz i smještaj u Velenju osigurala im je tvornica Hisense Gorenje u kineskom vlasništvu.

Prije ulaska u proizvodni proces imali su kratku obuku i pri tome su, kako doznaje Indikator.ba, znanjem, vještinom i ozbiljnim pristupom radnim zadacima zadovoljili poslodavca.

Njihova mjesečna plaća bit će oko hiljadu eura. Tvornica trenutačno zapošljava 350 radnika, a već do kraja ovog mjeseca bit će ih 520. Među novima koji dolaze, ili će doći ovih dana, bit će također grupe nezaposlenih iz BiH.

Asim Ibrahimagić, stručnjak za zapošljavanje u inozemstvu, koji je bio i v.d. direktora Agencije za rad i zapošljavanje BiH, podsjeća da se to i slična zapošljavanja radne snage iz BiH u Sloveniji odvija prema bilateralnom sporazumu kojeg su dvije države, odnosno dvije agencije za zapošljavanje, sklopile u jesen 2016. godine, pet godina nakon početka njegovog mukotrpnog usaglašavanja.

“Tim sporazumom radnicima iz BiH jamči se potpuna pravna zaštita i zbog toga ne čudi da među nezaposlenim u našoj zemlji vlada veliko zanimanje za odlazak u Sloveniju”, objašnjava Asim Ibrahimagić.

Nastavite čitati

Top pet