Posjetite

Moda i ljepota

Muškarci pripremite se za ljeto uz muževne i magične brkove

Brkovi su postali trend i izgledaju zaista cool,  međutim nošenje brkova zahtjeva samopouzdanje.

Kultura njegovanja brkova kod muškaraca datira još od davnina, a ova fizička karakteristika učinila je prepoznatljivim mnoge historijske ličnosti.

Veliki borci, ratnici, kraljevi i opjevani junaci dičili su se svojim brkovima i bradom.

I danas, ovaj bogat i muževan detalj na licu ostavlja poseban utisak na ženski pol. Naime, mnoga istraživanja su pokazala da su muškarci koji nose bradu i brkove mnogo privlačniji od onih kojima je brijanje prva stvar koju praktikuju ujutro.

Bilo da se radi o brkovima kao što su kod  Henry Cavill u Mission Impossible ili suptilnijoj varijanti poput Zac Efrona i Michael B. Jordana, poznato je da se moć brkova nalazi u njihovoj kvaliteti.

Ako u poslednje vrijeme vidite sve više muškaraca sa brkovima razlog je  taj što nam dolazi ljeto i toplije vrijeme. Brkovi su mnogo prikladniji od pune brade.

Muškarci, ljeto nam dolazi a vi sredite svoje brkove. Brkovi su simbol moći a svakog moćnog muškarca krasi mudrost i samopouzdanje, zar ne? (week.ba)

Moda i ljepota

Ni Jennifer Lopez im nije odoljela: Ove farmerke su apsolutni hit

Bili spremni ili ne, trend “balon” pantalona je stigao i sad je na njega svoj “pečat” stavila i Jennifer Lopez.

Ne možemo uopšte da vam garantujemo da će odlično stajati baš na svakoj figuri, ali udobnost je očigledno postala važnija od manekenskog izgleda. Nogavice ovih pantalona su veoma široke, ali su pri dnu sužene pomoću jednog ili dva ušitka, pa otud i efekat “naduvanosti” poput balona.

Struk je, po pravilu, visok, modeli imaju kose džepove a dužina se kreće oko članaka. Najefektnije ih je kombinovati sa majicama ili košuljama uvučenim u pojas, a uz njih dobro stoje sakoi i kaputi sa naglašenim ramenima.

Jennifer Lopez je odabrala sivoplavi kaput, uz sivi džemper i čizmice, ali balon farmerke su i ovde “zvjezda” modne kombinacije.

 

Nastavite čitati

Moda i ljepota

Za ovu torbicu u obliku stolice potrebno je izdvojiti 700 eura

Pri našem pregledu modnih noviteta nerijetko naiđemo na doista neobične modne dodatke.

Prisjetimo se samo Moschinovih torbica izvedenih u obliku ‘francuza’ i kroasana za koje je potrebno izdvojiti 360 eura. Nadalje, veliku pažnju izazvala je i Louis Vuitton torbica u obliku aviona koja je procijenjena na 3220 eura. Da, cijena ove torbice doseže više i od cijene nekih pravih aviona.

Premda neobični, prethodno spomenuti primjeri su ipak bili (koliko- toliko) praktični. No, torbica koju smo pronašli u kolekciji američkog modnog brenda Area daleko je od toga. Riječ je zapravo o stolici! Doduše umanjenoj verziji metalne stolice ukrašene kristalima i dugačkim lancem koji omogućava nošenje preko tijela. Za nju je potrebno izdvojiti  oko 700 eura.

Kako bi si osigurali svoj dio medijskog kolača, modni brendovi su skloniji pribjeći ovakvom tipu promocije, koji uključuje predstavljanje neobičnih komada za koje vjeruju da će im osigurati toliko željenih 5 minuta slave. (miss7.24sata.hr)

Nastavite čitati

Moda i ljepota

Atraktivna glasnogovornica FK Vojvodina krade pažnju na konferencijama kluba

Sanja Beba Kružević jedna je od najljepših glasnogovornica u regionu.

O njenoj ljepoti pišu svi mediji u Srbiji, ali i Bosni i Hercegovini.

Lijepa Novosađanka trenutno je na odmoru, redovno se javlja pratiocima na Instagramu.

Njene slike mame brojne uzdahe.

Sanja Kružević je u centar nogometne pažnje došla kada na konferenciji za medije trener Nenad Lalatović nije smio da pogleda u njenom pravcu kako zbog njene ljepote ne bi ostao bez koncentracije.

Sada su “osnule” nove fotografije – u kupaćem kostimu, a Sanja je pobrala brojne komplimente.

Nastavite čitati

Top pet