Posjetite

Lifestyle

Čuvali su se za brak, a onda su shvatili da se ne mogu seksati

To što su prošle godine i godine do prvog vođenja ljubavi, Emily (28) i Benu (31) Coussensu iz Teksasa u SAD-u nije poljuljalo vezu. Njihova ljubav i vjera bile su jače. 

Viđali su se dvije godine prije nego što su se vjenčali, a kao pravi kršćani nisu željeli izgubiti nevinost sve do prve bračne noći. Međutim, ta noć nije bila onako lijepa i bajkovita kakvom su je zamišljali. Svaki pokušaj bio je za Emily toliko bolan kao du ju neko probada nožem, prenosi 24sata.hr.

Posjetila je liječnika koji joj je dijagnosticirao – vaginizam, nekontrolirano stezanje donjih mišića rodnice zbog čega penis ne može ući u rodnicu.

Inače, upoznali su se u crkvi, a vjenčali su se 2009. godine nakon dvije godine udvaranja.

“Trebalo nam je gotovo šest godina nakon vjenčanja da konzumiramo brak i tek tada sam se doista osjećala kao žena. Ben je bio nevjerojatno strpljiv, a seks nam je po prvi put bio fantastičan”, rekla je Emily.

“Godinama prije pokušavali smo sve, ali nije bilo pomoći. Osjećala sam se neugodno, kao da ne radim nešto kako treba” dodala je.

“Oboje smo bili jako uzbuđeni zbog pomisli da ćemo konačno voditi ljubav nakon naše svadbene večeri, nakon dvije godine veze. Bacili smo se na krevet, stvari su postale vrlo intimne, ali kada smo pokušali sa seksom, osjetila sam strašnu bol. Jedini način na koji bih to opisala je taj kao da me neko probadao nožem, kao da je Ben naišao na zid u meni. Činilo se kao da moje tijelo ima obrambenu reakciju”, ispričala je Emily.

Dodala je da nikada nije bila zlostavljana pa da bi joj zbog toga tijelo tako reagiralo na seks. Oboje su bili sasvim zbunjeni. Nisu mogli shvatiti zašto se to događa.

Stigli su napokon na Havaje idući dan. Okruženje je, kažu, bilo vrlo romantično, idealno za ponovni pokušaj vođenja ljubavi. Ali, sve je bilo isto kao i noć prije – bolno i neugodno.

“Činilo se kao da moje tijelo instinktivno tako reagira, iako sam ja silno željela voditi ljubav s njim. Svaki put kada bi pokušao ući u mene, vagina kao da bi napravila zid od cigle, i ništa nije moglo ući u nju. Počela sam paničariti, mislila sam da sa mnom nešto ozbiljno nije u redu” nastavila je Emily.

Odlučili su kako im to neće upropastiti medeni mjesec. Uživali su koliko god su mogli i pokušavali ne razmišljati o problemu na koji su naišli.

Dva mjeseca kasnije posjetila je ginekologa, ali i tijekom pregleda je došlo do blokade pa je liječnik nije uspio pregledati kako treba. Prvo vođenje ljubavi iskusili su gotovo šest godina nakon vjenčanja, nakon što je Emily prošla dva tjedna intenzivne fizičke i mentalne terapije. Danas su sretni roditelji malenog Holdena (2) koji se rodio 30. listopada 2016. godine.

Kod ovog poremećaja problem često ne predstavlja sama penetracija, već i umetanje tampona ili odlazak ginekologu na pregled. Često se radi o psihičkom problemu – moguće zbog ranijih neugodnih iskustava, zlostavljanja, usađivanje stava o seksu kao o nečemu lošemu… Ponekad se vaginizam pojavi zbog infekcije.

Pomažu i Kegelove vježbe jačanja zdjelice

“Ako vaginizam potraje, ženu se uči tehnikama da smanji stezanje mišića. U tehnici postupnog širenja, žena unosi u rodnicu podmazane dilatatore (sredstva za proširivanje). Dilatatori su najprije vrlo mali, ali se s povećanjem ugode postupno uvode sve veći. Dok su dilatatori na mjestu, pomažu vježbe jačanja zdjeličnih mišića, kao što su Kegelove vježbe. Prilikom tih vježbi mišići koji okružuju rodnicu se jako stišću pa onda opuštaju, što ženi dopušta da nad njima razvije osjet kontrole. Tehnika proširivanja se može redovito provoditi kod kuće uporabom prstiju” piše u priručniku.

Život

Istinita priča o bratu koji je odustao od obrazovanja da bi pomogao svojoj sestri da diplomira

Ljudi mogu uspostaviti jedinstvene veze jedni sa drugima, a te veze mogu trajati i cijeli život.

Međutim, postoji ona koju niko ne može prekinuti ili uporediti: veza između braće i sestara. Nevidljiva linija koja povezuje braću i sestre jedinstvena je i nezamjenjiva, a teme današnjeg djela savršen su primjer za to. Ništa se ne može uporediti sa plemenitošću žrtvovanja karijere ovog brata zarad sestrine budućnosti, piše BrightSide.

27-godišnja Tajlanđanka po imenu Chanita postavila je slike svoje mature na društvene mreže, a objava je brzo stekla popularnost. Iako njene slike izgledaju obično i neupadljivo, priča iza njih mogla bi vas natjerati da zaplačete.

Kao što Chanita i njena porodica dobro znaju, školovanje i nastavak studija da biste stekli diplomu nije jednostavan zadatak. Ova ljupka djevojka upravo je diplomirala na Univerzitetu Rajabhat u južnoj tajlandskoj provinciji Nakhon Sri Thammarat, iako se mislilo da će to učiniti  2018. godine, prenosi Week.ba.

Prema  izvještajima , Chanitina diploma je bila odgođena iz raznih razloga, od kojih je najhitniji bio finansijski. Tajlanđanka dolazi iz kuće sa niskim primanjima, zajedno sa svojim starijim bratom i majkom, radnicom s niskim primanjima koja se nekoliko puta žrtvovala kako bi osigurala da njena djeca imaju tipičan, ali respektabilan način života.

Obrazovanje je više privilegija nego prirodno pravo u porodicama kao što je Chanitina. Zbog toga, kada je upisala školu za javnu upravu, njena porodica se borila da finansira školovanje svoje djece.

Njen brat je odlučio da napusti školu kako bi svojoj sestri omogućio što bolje obrazovanje uz uštedu novca. Chanita, s druge strane, nije bila svjesna bratove žrtve sve. Ovu priču saznala je  ubrzo nakon što je završila studije kada ju je majka obavijestila o ogromnoj žrtvi koju je podnio njen brat.

Na snimku se vidi Chanita kako svom bratu pozajmljuje kapu i haljinu. Najvjerovatnije mu ju je dala kako bi mu pokazala da je i njen uspjeh rezultat i zahvaljujući njemu, tako da ovu diplomu treba da proslave svi.

Chanita je tada pognula glavu i kleknula na koljena. Ovaj gest se koristi za izražavanje dubokog poštovanja prema drugoj osobi i, u nekim slučajevima, za traženje oprosta ili pomilovanja. Tada možemo vidjeti njenog starijeg brata kako joj uzvraća nježan gest milujući vrh glave svoje sestre.

Nastavite čitati

Ljubimci

Video nasmijao mnoge: Žena pokazala kako pozdravlja psa kada dođe kući, a kako supruga

Becca je  na TikToku  podijelila video u kojem je svojim pratiocima pokazala kako pozdravlja svog psa, a kako supruga kada dođe kući.

Video je postao viralan i prikupio je više od 500 hiljada lajkova na ovoj platformi.

@archie.and.becca Who can relate #dogsoftiktok #dogmom #vizsla ♬ original sound – Archie & Becca

Na početku snimka vidi se kako ulazi u kuću i odmah joj se pojavi osmijeh na licu kada ugleda svoga psa.

“Hej, anđele. Kako si? Kako si proveo dan? Šta si danas radio, bebo?” čuje se kako mu govori dok ga mazi.

Zatim ode do sobe i otvori vrata pa pokaže svoga supruga, koji sa slušalicama na ušima igra igrice. “Hej”, kratko ga pozdravi.

Video je oduševio korisnike TikToka. “Logično, pa pogledajte kako joj se pas obradovao”, “Dobro je, nisam jedina”, “Niko nije srećniji kad dođemo doma od naših pasa”, “Ja ovo živim. Inače, osjećam se kao suprug iz ovog videa”, samo su neki od komentara.

Nastavite čitati

Život

Evo nekoliko savjeta uz koje ćete biti sretniji u 2023. godini

Okružite se dobronamjernim ljudima

Ako želite biti sretni, okružite se ljudima koje imaju dobru energiju i koji vam žel dobro. Izbacite iz svog života toksične pojedince koji crpe svu energiju. To zna biti teško, ali se isplati.

Isključite se na nekoliko sati svaki vikend

Svaki vikend odvojite par sati kada ćete se isključiti od ostatka svijeta. Ugasite mobitel, televiziju ili računar i posvetite se samo sebi i svojoj porodici. Zaigrajte neku društvenu igru i prepustite se smijehu.

Hodajte

U zdravom tijelu, nalazi se zdravi i sretan duh. Krećite se i bit ćete zadovoljniji.

Uživajte u malim stvarima

Male stvari čine život ljepšim. Pronađite ono nešto što vam mami osmijeh na lice i odvojite vrijeme za to svaki dan ili barem jednom tjedno. To može biti neka televizijska serija. Ako vas ne razumiju u vašoj okolini, nemojte se dati obeshrabriti negativnim komentarima. Uživajte.

Jedite zdravo, ali…

Zdrava prehrana je osnova zdravog života. No neka se povremeno na vašem jelovniku nađe i neki grešni zalogaji koji život čine zabavnijima.

Govorite o sebi na pozitivan način

Znate one riječi koje si mrmljate u bradu kad napravite nešto pogrešno? Umjesto izjave “kako sam to mogla tako napraviti”, radije si recite “Pametna sam, shvatit ću kako se to radi”.

Pomažite drugima

Znate li koji je najlakši način da se usrećite? Usrećite nekog drugog. Svaki dan postavite si pitanje: Kako mogu pomoći nekom drugome? Život će vam biti kvalitetniji i ispunjeniji.

Vizualizirajte

Želite li biti sretni, vizualizirajte sretne scenarije. Stavite sedmični podsjetnik u kalendar ako se inače ne biste sjetili. Uzmite par minuta u danu za ovu zabavnu aktivnost. Sklopite oči, duboko udahnite i vizualizirajte sebe kao osobu koja želite postati – neko ko je sretan, zdrav i zadovoljan svojim životom.(zadovoljna.hr)

Nastavite čitati

Top pet