Posjetite

Lifestyle

Čuvali su se za brak, a onda su shvatili da se ne mogu seksati

To što su prošle godine i godine do prvog vođenja ljubavi, Emily (28) i Benu (31) Coussensu iz Teksasa u SAD-u nije poljuljalo vezu. Njihova ljubav i vjera bile su jače. 

Viđali su se dvije godine prije nego što su se vjenčali, a kao pravi kršćani nisu željeli izgubiti nevinost sve do prve bračne noći. Međutim, ta noć nije bila onako lijepa i bajkovita kakvom su je zamišljali. Svaki pokušaj bio je za Emily toliko bolan kao du ju neko probada nožem, prenosi 24sata.hr.

Posjetila je liječnika koji joj je dijagnosticirao – vaginizam, nekontrolirano stezanje donjih mišića rodnice zbog čega penis ne može ući u rodnicu.

Inače, upoznali su se u crkvi, a vjenčali su se 2009. godine nakon dvije godine udvaranja.

“Trebalo nam je gotovo šest godina nakon vjenčanja da konzumiramo brak i tek tada sam se doista osjećala kao žena. Ben je bio nevjerojatno strpljiv, a seks nam je po prvi put bio fantastičan”, rekla je Emily.

“Godinama prije pokušavali smo sve, ali nije bilo pomoći. Osjećala sam se neugodno, kao da ne radim nešto kako treba” dodala je.

“Oboje smo bili jako uzbuđeni zbog pomisli da ćemo konačno voditi ljubav nakon naše svadbene večeri, nakon dvije godine veze. Bacili smo se na krevet, stvari su postale vrlo intimne, ali kada smo pokušali sa seksom, osjetila sam strašnu bol. Jedini način na koji bih to opisala je taj kao da me neko probadao nožem, kao da je Ben naišao na zid u meni. Činilo se kao da moje tijelo ima obrambenu reakciju”, ispričala je Emily.

Dodala je da nikada nije bila zlostavljana pa da bi joj zbog toga tijelo tako reagiralo na seks. Oboje su bili sasvim zbunjeni. Nisu mogli shvatiti zašto se to događa.

Stigli su napokon na Havaje idući dan. Okruženje je, kažu, bilo vrlo romantično, idealno za ponovni pokušaj vođenja ljubavi. Ali, sve je bilo isto kao i noć prije – bolno i neugodno.

“Činilo se kao da moje tijelo instinktivno tako reagira, iako sam ja silno željela voditi ljubav s njim. Svaki put kada bi pokušao ući u mene, vagina kao da bi napravila zid od cigle, i ništa nije moglo ući u nju. Počela sam paničariti, mislila sam da sa mnom nešto ozbiljno nije u redu” nastavila je Emily.

Odlučili su kako im to neće upropastiti medeni mjesec. Uživali su koliko god su mogli i pokušavali ne razmišljati o problemu na koji su naišli.

Dva mjeseca kasnije posjetila je ginekologa, ali i tijekom pregleda je došlo do blokade pa je liječnik nije uspio pregledati kako treba. Prvo vođenje ljubavi iskusili su gotovo šest godina nakon vjenčanja, nakon što je Emily prošla dva tjedna intenzivne fizičke i mentalne terapije. Danas su sretni roditelji malenog Holdena (2) koji se rodio 30. listopada 2016. godine.

Kod ovog poremećaja problem često ne predstavlja sama penetracija, već i umetanje tampona ili odlazak ginekologu na pregled. Često se radi o psihičkom problemu – moguće zbog ranijih neugodnih iskustava, zlostavljanja, usađivanje stava o seksu kao o nečemu lošemu… Ponekad se vaginizam pojavi zbog infekcije.

Pomažu i Kegelove vježbe jačanja zdjelice

“Ako vaginizam potraje, ženu se uči tehnikama da smanji stezanje mišića. U tehnici postupnog širenja, žena unosi u rodnicu podmazane dilatatore (sredstva za proširivanje). Dilatatori su najprije vrlo mali, ali se s povećanjem ugode postupno uvode sve veći. Dok su dilatatori na mjestu, pomažu vježbe jačanja zdjeličnih mišića, kao što su Kegelove vježbe. Prilikom tih vježbi mišići koji okružuju rodnicu se jako stišću pa onda opuštaju, što ženi dopušta da nad njima razvije osjet kontrole. Tehnika proširivanja se može redovito provoditi kod kuće uporabom prstiju” piše u priručniku.

Lifestyle

Žene s većim grudima najmanje varaju i vjernije su u vezama

Istraživanje je pokazalo da je od žena koje su varale samo 31 posto njih imalo veće grudi, košarica D-G. One s F i većom košaricom bile su najmanje sklone varanju. Najveće varalice su bile one s manjim grudima

Žene s većim grudima su najvjernije i najmanje varaju, pokazalo je istraživanje. Istraživači su ispitali žene koje su same priznale da su varale kako bi otkrili koje žene više varaju – one s većim ili manjim grudima.

Istraživanje je pokazalo da je od njih samo 31 posto imalo veće grudi, košarica D-G. One s F i većom košaricom bile su najmanje sklone varanju.

Najveće varalice su bile one s manjim grudima, čak 69 posto njih, s košaricama između AA i C. Najviše njih je imalo košaricu B.

– Ispitali smo 1000 sudionica kako bismo otkrili nekoliko zanimljivih činjenica o varanju i veličini ženskih grudi – rekla je glasnogovornica istraživanja.

– Također smo otkrili da je Marks and Spencer mjesto broj jedan gdje su žene kupovale seksi donje rublje samo za svoje ljubavnike, a slijedi Victoria's Secret i Agent Provocateur – dodala je, prenosi Daily Star.

Nastavite čitati

Putovanja

Mnogi bi pali na testu! Ko ima prednost na raskrsnici, autobus ili automobil?

U zadatku koji je zbunio dobar dio iskusnih vozača, kao i onih koji tek treba da polažu, postoji jedinstven problem.

O čemu je riječ?

Dva vozila se nalaze na raskrsnici, kao na slici. Na raskrsnici se nalaze semafori, kao i saobraćajni znakovi. Pitanje je, ko ima prvenstvo prolaza? Da li je to autobus koji skreće u lijevo, ili je to automobil koji ide pravo?

Iako vam se na prvi pogled čini da je rješenje jednostavno, mi savjetujemo da pogledate pažljivo. Ljudi često griješe kada su u pitanju ovakvi problemi, a poznavanje pravila saobraćaja je važno jer nas sve čini bezbjednijima.

Porvjerite tačan ODGOVOR

Nastavite čitati

Život

Djevojka pala vozački ispit bez da je upalila automobil, a razlog je nevjerovatan…

Djevojka (17) iz Lancashirea u Engleskoj pala je vozački ispit, a da nije stigla ni upaliti automobil i krenuti s vožnjom, prenosi LADbible.

Razlog pada je nevjerovatan i mnogi su, s kojima je podijelila ovu vijest, ostali šokirani.

Naime, kada je ispitivač sjeo u automobil primijetio je komadiće gumice za brisanje ispod svojih nogu i srušio djevojku jer je “automobil bio prljav i nespreman za vožnju”. Djevojka briznula u plač nakon što su je roditelji iznenadili novim psićem: ‘Drago nam je da smo se odvažili na ovaj potez’.

Najgore je, priča njezin otac Paul Turner, što automobil uopće nije njezin već od ispitivača kojima su ostali tragovi gumice jer su brisali nešto u svom zapisniku prije njezinog ispita.

“Nije kao da su bile prazne konzerve ili smeće posvuda… Cijela situacija je suluda. Raspravljali su se 10 minuta, ali nije popustio. Pala je ispit bez da je uopće vozila. Bila je žalosna i u suzama, a nije uspjela dobiti ni povrat novca koji je tražila jer priliku za ispit praktički nije ni dobila.”

Osim što je vozački ispit u Engleskoj trenutno 64 funte, odnosno 80 KM, Paul kaže kako se na isti čeka mjesecima što otežava samo polaganje jer prolazi puno vremena bez vožnje.

“Moja kći je toliko štedjela za ovo, baš je nepravedno.” Iz agencije za vožnju i sigurnost vozila (DVSA UK) dali su izjavu za medije:

“Izdane su smjernice da se automobili koji se koriste na vozačkim ispitima moraju očistiti prije testa kako bi se smanjila mogućnost zaraze koronavirusom. To se mora poštivati.” (Vecernji list)

Nastavite čitati

Top pet