Posjetite

Zanimljivosti

Majka i kćerka oduševljavaju makeup transformacijama

Da bajke mogu da se ispričaju, te i dočaraju na veoma kreativan način, pokazuje primer gdje su majka i kćerka, koje su postale prava atrakcija na društvenim mrežama zbog načina na koji dočaravaju Disneyeve junake i princeze.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dehsarae | Khayah | Zai (@dehsonae) on

Deshare Mahra i njena kćerka Khayah (7) iz Californie, skrenule su pažnju na sebe svojim postovima na društvenim mrežama. Naime, njih dvije se često transformišu u Disneyeve junake, a način na koji to rade, oduševio je sve one koji su imali prilike da vide njihove maske.

Deshare se uz pomoć šminke transformiše u vilu ili neku od popularnih Disneyevih “zloća”. Naravno, sve u tandemu sa svojom ćerkom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dehsarae | Khayah | Zai (@dehsonae) on

– Opisala bih naš izgled kao veoma zabavan, veoma interaktivan i jedinstven – rekla je ova talentovana i veoma kreativna mama tokom gostovanja u jutarnjem programu na jednoj od američkih televizija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dehsarae | Khayah | Zai (@dehsonae) on

– U ovaj show koji stvaramo, prenosim ono što najviše volim, sve svoje trikove i savjete, pa i strast koju gajim prema ovome što radim sa kćerkom, i rekla bih da sve to lijepo prenosim na nju – dodala je.

Ova talentovana i samouka majka na društvenim mrežama bilježi veliku popularnost. Naime, nju na Instagramu prati oko 280.000 ljudi, dok ta brojka na Youtube-u iznosi oko 12.000 ljudi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dehsarae | Khayah | Zai (@dehsonae) on

– Uvijek se maksimalno trudim da ona ne osjeti težinu komentara i lajkova na Instagramu, te i da to iskustvo stvaranja ostane samo nešto naše, zajedničko – dodala je.

Pored Disney likova, njih dvije se često transformišu u glavne junakinje crtanih filmova poput Super djevojčica, Rugrats i Miniona, a inspirišu ih i duge i jednorozi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dehsarae | Khayah | Zai (@dehsonae) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dehsarae | Khayah | Zai (@dehsonae) on

Kako je sama rekla, Khaira je počela da se igra sa šminkom kada je imala samo tri godine. – To je bilo jako zabavno, puštala sam mašti na volju – rekla je ona. Da se radi o talentovanoj djevojčici, potvrdila je i njena mama, koja je istakla da je Khai veoma napredan i dobar učenik.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dehsarae | Khayah | Zai (@dehsonae) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dehsarae | Khayah | Zai (@dehsonae) on

Međutim, javilo se i dosta onih koji smatraju da je nanošenje toliko slojeva šminke, neprikladno za dijete uzrasta njene ćerke. – Osjećam da su svi oni ljuti zbog činjenice da je ona suviše mlada da nosi šminku.

Međutim, oni ne shvataju da se ona jako dobro zabavlja usljed činjenice da se izražava na način na koji to najviše voli i želi – rekla je Dehsarae. (ddl.rs)

Zanimljivosti

Jako se bojite pauka? Postoji način kako se riješiti te fobije

Tim naučnika sa Sveučilišta u Amsterdamu pronašao je 45 dobrovoljaca koji se pauka užasavaju, piše Daily Mail.

Svaki od njih bio je izložen nakratko tarantuli, a nakon toga su im dali dozu propranolola, beta-blokator koji se koristi za liječenje srčanih oboljenja i visokog krvnog tlaka.

Uslijedilo je čudo, kod svakoga od dobrovoljaca strah se drastično smanjio, a taj učinak je trajao godinu dana – kod pojave sjećanja na pauka aktivirala se amnezija.

Začetnik te teorije je neurolog dr. Joseph LeDoux koji je još prije gotovo 20 godina tvrdio kako se davanjem ovakve vrste lijekova nastupa amnezija nakon što se aktivira neugodna memorija. Do sada je ova metoda bila isprobavana samo na životinjama.

Nizozemski naučnici vjeruju kako će dovesti do novih načina liječenja, odnosno brisanja traumatičnih sjećanja i osjećaja straha zbog nekih stvari iz memorije.

Savjeti kako držati pauke što dalje od kreveta

Redovito mijenjajte posteljinu jer je to jedan od najjednostavnijih načina da bube držite što dalje od kreveta. Naime, pauke mogu privući masnoće s vašeg tijela, kosa, komadići kože…

Ne držite kutije ili druge stvari ispod kreveta. Tako omogućavate paucima da pronađu zgodno mjesto za izradu svojeg doma i razmnožavanje. Najbolje je da pod krevetom nemate ništa i da ga redovito čistite.

Raspršite eterično ulje po posteljini jer određeni mirisi odbijaju pauke. Za to su odlična ova ulja – od naranče, metvice, limuna i lavande. Stavite nekoliko kapi ulja u bočicu sa sprejem, ulijte malo vode, dobro protresite i pošpricajte.

Malo odmaknite krevet od zida kako pauci ne bi, dok hodaju po zidu, skrenuli na krevet i nastavili šetati po vama. Pazite i da noćni ormarić ili drugi namještaj nije tik do kreveta.

Redovito čistite svjetiljke i ventilatore u spavaćoj sobi, posebno lampu iznad kreveta jer se iz nje lagano po svojoj niti može spustiti do vas.

Nastavite čitati

Zanimljivosti

Pravi razlog zašto se narandže prodaju u crvenim mrežicama

Jeste li primijetili da narandže, mandarine i limuni u trgovinama nikada nisu u plavim ili ljubičastim mrežicama?

Iako se tako može činiti, razlog za to nije slučajan. U crvenoj mreži naranče izgledaju rumenije i primamljivije zbog čega je i veća vjerovatnost da ćemo ih poželjeti kupiti.

Trgovci se služe trikovima i kad je u pitanju limun ili grejp kojima najbolje odgovara žuta ili zelena. U crvenoj bi ambalaži djelovali narandžasto. Nije slučajno ni to da su košarice u trgovinama sve veće.

Martin Lindstrom, autor bestsellera koji piše o tome kako su nam brandovi isprali mozak kaže kako s većim košaricama kupci kupuju 19 posto više.

Mudri trgovci stavljaju frižidere s mlijekom na kraj trgovine kako bi kupcima još ponešto zapelo za oko dok idu prema namirnici koju kupuju svakodnevno. (punkufer.hr)

Nastavite čitati

Zanimljivosti

Ova tri horoskopska znaka nikad nisu zadovoljna samima sobom

Neki ljudi su po prirodi vrlo opušteni i ne stavljaju ni sebe ni druge pod pritisak, dok su drugi izrazito kritični pa uvijek postavljaju previsoka očekivanja. 

Pripadnici ovih horoskopskih znakova jako su strogi pa mane teško opraštaju i samima sebi. Uvijek se uspoređuju s drugima i iz te usporedbe izvuku najgore za sebe. Ako je i vaš horoskopski znak među njima, nemojte se i zbog toga osuđivati, jednostavno se pokušajte okrenuti pozitivnijim mislima i zapamtite: nitko nije savršen.

Rak

Rakovi često gube mnogo vremena razmišljajući o tome što nije u redu s njima. Skloni su poremećajima u prehrani jer se stalno brinu o svojoj težini. Iako ne vjeruju u dijete, sve vrijeme se trude smisliti dobar način da izgube koji kilogram. Neće se obazirati na mišljenja drugih ljudi, ali će zato često osuđivati sami sebe.

Ribe

Ribe bi bile najsretnije da im sve teče glatko sve vrijeme, a kad se to ne događa, krivicu će svaljivati na sebe i optuživati se da su oni uzrok svega što je pošlo po krivu. Nije im strano kukanje i samosažalijevanje, a to dolazi od potrebe da neprestano osuđuju sebe i druge. Prije će oprostiti pogrešku drugome nego sebi.

Djevica

Djevice za sobom vuku teret krivnje, bez obzira na to što činile. Neće osuđivati same sebe jer misle da su loše osobe, već zbog svega što smatraju da su učinile krivo. Stroge su i prema drugima. Ako zaključe da su u nečemu pogriješile, prepustit će se samosažaljenju i u tišini lizati rane. (index.hr)

Nastavite čitati

Top pet