Posjetite

Ludi svijet

Potpuni hit: Momak imitira način oblačenja slavnih osoba, ali sa stvarima koje su mu dostupne u kući

Većina ljudi gleda odjevanje slavnih osoba i njihov modni odabir, neki im se smiju i opisuju ih kao smiješne. Ovaj rumunjski umjetnik po imenu Bogdan radi oboje.

Njegov kreativni pristup da izgleda poput slavne osobe jest uzimati normalne stvari koje pronađe oko kuće i koristiti ih za izradu ikoničnih odijela s niskim proračunom. Vjerovatno je puno jeftinije od kupovine pravih stvari i dobro nasmijava njegove pratioce od 93,3k na Instagramu. Njegova odjeća obično se izrađuje od peškira, tava, aluminijske folije, toaletnog papira i mnogih drugih materijala koji također vjerovatno posjedujete. Odjeva se kao poznate poznate poput Beyonce, Madonne, Ariana Grande, Billie Eilish i mnogih drugih.

Nadam se da ćete uživati ​​u njegovom radu i da ćete se dobro nasmijati.

Ludi svijet

Bio na lažnom bolovanju punih 35 godina

Carlo Cani je još od davne 1980. godine, pa sve do momenta kada je stekao sve potrebne uslove za penzionisanje, bio navodno bolestan

Carlo Cani po zanimanju rudar iz Italije je uspio uz pomoć ljekara da prevari državu Italiju! Pitate se kako? Carlo je još od davne 1980. godine, pa sve do momenta kada je stekao sve potrebne uslove za penzionisanje, bio navodno bolestan!

Tako je Carlo Cani, još od 1980. godine, i to zbog klaustrofobije otišao na bolovanje znači punih 35 godina! Sa “bolovanja” se nikad nije ni vratio na posao.

Promoćurni rudar Carlo je direktno s bolovanja otišao u penziju, 2006. godine. Što je još bizarnije i otkačenije, Carlo jedva da je radio u rudniku nekoliko dana pre nego što je otišao kod doktora da se žali kako mu je teško na poslu.

“Rudarstvo mi se nikad nije svidjelo. Priznajem, došao sam do penzije ne radeći nikad ništa. Uvijek sam radio sve što sam mogao samo da ne bih sišao u jamu. U tome su mi dosta pomogli ovi naši doktori” izjavio je Carlo.

Carlo je, tokom 35 godina, na razno razne načine se izvlačio kako bi produžio bolovanje – počev prvo od klaustrofobije, pa preko hemoroida, amnezije, a kada mu je ponestalo bolesti, utrljao bi ugljenu prašinu u oči kako bi izgledao bolesno.

“Uglavnom sam ostajao kod kuće i slušao džez. Mnogo volim tu muziku. Ipak u posljednjih nekoliko godina uživao sam sjedeći na fotelji i ne radeći baš ništa” priča Carlo.

Mediji u Italiji su jedva dočekali ovaj slučaj, kako bi ukazali na mnoge rupe u zakonu o radu, koje Italijani veoma rado koriste, ne bi li se nekako nakačili na “grbaču države”. (zanimljivostidana.com)

Nastavite čitati

Ludi svijet

Fotka čamca iz Dalmacije postala hit: “Ne vjerujem šta je ugradio”

Nesvakidašnja oprema snimljena je na jednom čamcu u Dalmaciji, a fotografija koja se pojavila na Dnevnoj dozi prosječnog Dalmatinca nasmijala je hiljade ljudi.

Naime, vlasnik čamca svoje je plovilo opremio sjedalima za automobil. “Golf 3 dizel”, piše uz fotografiju koja je mnoge nasmijala te dobila više od dvije hiljade lajkova.

“Nek se vidi raskoš”, “Ne vjerujem šta je ugradio” šalili su se fanovi stranice. “Sjedišta se jako lijepo uklapaju u ovu jahticu”, “Je li automatik ili šaltung?”, “Ne lažite ovaj napaćeni narod, to na slici je Golf III plavi dizel”, pisali su drugi.

Nastavite čitati

Ludi svijet

Srbija: Zadatak koji obilazi regiju zbog komentara učiteljice na dnu testa

Svake godine pojavi se primjer zadataka koji zbunjuje ili ljuti roditelje. Ovog puta, svi imaju samo riječi hvale za učiteljicu iz Srbije zbog komentara koji je ostavila ispod zadatka. 

Zadatak je glasio “Napiši riječima slijedeće brojeve”, a upravo je riječ “slijedeće” ono što je zbunilo malog školarca, te je svaki zadati broj povećavao za jedan:

“Nisi razumio, ali znam šta si htio da uradiš”, glasi komentar učiteljice, koja mu za ovu omašku nije oduzela bodove.

“Učiteljica kraljica! Uz obrazloženje, svaka čast.”

“Poenta zadatka je bila da dijete pokaže da zna kako se pišu brojevi slovima, tako da bravo za ovog pedagoga, u pravom smislu riječi!”, komentarišu Tviteraši, međutim, javio se i jedan otac sa drugačijim iskustvom.

“Moje dijete je isto tako odgovorilo prošle godine i dobio je 0 bodova. A bravo za pedagoga koji ocijenio ovog učenika”, kaže tata.

Ostali Tviteraši procijenili su da je dječak sigurno budući pravnik, kada toliko obraća pažnju na formulaciju riječi.

Nastavite čitati

Top pet