Posjetite

Veze i Ljubav

Znakovi koji mogu pokazati da ti partner nešto skriva

Povjerenje je ključ svake veze i većina odnosa propada jer partneri ne mogu vjerovati jedno drugome.

Svi mi imamo tajne, ali ako želimo graditi vezu, povjerenje nam mora biti temelj. Dobra komunikacija je ključna, ali ponekad postoji razlog za sumnju da partner nešto skriva od tebe. Vrlo je važna iskrenost među partnerima i bez nje veza neće opstati. Odnosi među ljudima su zapravo jako krhki i jedna mala skrivena tajna može srušiti sve što se godinama gradilo.

Postoje znakovi koji vrlo lako mogu pokazati skriva li tvoj partner nešto od tebe. Ukoliko ih primijetiš, moraš reagirati. Međutim prije nego što učiniš nešto glupo, prikupi informacije.

Donosimo ti moguće znakove koji će ti pomoći da prepoznaš skriva li tvoj partner nešto od tebe.

Njegov glas se mijenja 

Ako primjećuješ promjenu visine glasa tvojeg partnera dok razgovara s tobom, možda ti laže. Ako pročisti grlo češće nego inače ili teško diše znači da izmišlja. To je prirodna reakcija njegovog tijela kad se nervira zbog nečega.

Izbjegava kontakt očima 

Oči mogu otkriti puno emocija, tako da ako partner tijekom cijelog razgovora izbjegava tvoj pogled, to je zato što ne želi da nešto otkriješ. Možda možeš vidjeti strah u njegovim očima i zato te ne želi pogledati.

Njegovi odgovori su nejasni 

Komunikolozi tvrde da ako osoba gleda na desnu stranu dok odgovara na pitanje to znači da se pokušava prisjetiti neke uspomene, a ako gleda na lijevu znači da laže. Ako su partnerovi odgovori nejasni ili neobično detaljni, a dok ih izgovara gleda na lijevu stranu, on laže. Još jedan znak za razotkrivanje je kada on na tvoje pitanje odgovori protupitanjem jer tako pokušava samo dobiti nešto više vremena za smišljanje laži.

Nervozan je kada ste sami 

Tajne mu stvaraju nemir, pogotovo kada ste sami i kada u blizini nema nikoga na koga bi tvoja pažnja mogla biti usmjerena. Bit će pod stresom, moći ćeš osjetiti njegovu nervozu i želju da ode. Ako tijekom razgovora tvoj partner odmiče tijelo od tebe to može biti znak da nešto skriva. Grickanje noktiju znak je nesigurnosti ili tjeskobe. Drugi način da prepoznaš laže li  jest gledanje onoga što radi rukama. Ako tvoj partner obično ne drži ruke u džepovima, ali odjednom počne to raditi, pokazuje znak nervoze i panike te tako vidiš da laže ili šuti o nečemu vrlo važnome.

Usmjerava pažnju na druge 

Kada tvoj partner želi skrenuti pažnju sa sebe, stavlja fokus na druge jer se osjeća krivim zbog nečega. Pokušava preusmjeriti pažnju na nešto što ti ili tvoji prijatelji i obitelj radite krivo kako bi se neko drugi loše osjećao uz njega.

Uvijek ima svoje ‘pokeraško lice’ 

Budući da izrazi lica mogu puno reći o tome kako se neko osjeća, ako tvoj partner ima što sakriti, možda će pokušati održati bezizražajno lice. Ako ne mijenja izraze, nećeš ga moći lako pročitati.

Previše trepće 

Učestalo treptanje može biti znak laganja. Laganje je stresno, a pod stresom se povećava broj treptaja. Dakle, ako primijetiš da tvoj partner trepće više nego inače, možda ti laže.

Baca krivnju na tebe 

Čuvanje tajni od tebe može mu nabiti osjećaj krivnje jer nije iskren prema tebi kako bi trebao biti. Tako bi mogao “puknuti” i pokušati baciti osjećaj krivnje na tebe i natjerati te da razmišljaš gdje si ti pogriješila i što nije u redu s tobom.

Radi više nego inače 

Ako se njegova gomila posla ne može objasniti nedavnim napredovanjem ili godišnji obračunom, on te laže. Ako tvoj partner ima više razloga da ostane kasno na poslu ili ima više poslovnih putovanja nego inače, možda posao koristi kao izgovor za prikrivanje nečega.

Vaš seksualni život više ne postoji 

Ako osjetiš da tvog partnera više ne zanima seks s tobom, vrijeme je da s njim ozbiljno razgovaraš. Može biti da tvoj partner već ima nekoga ko ispunjava njegove seksualne potrebe i skriva činjenicu da te vara.

Odjednom se sređuje gdje god da ide 

Ako partner iznenada počne vježbati i obnavljati svoj ormar, vjerovatno pokušava nekome biti privlačniji. Ako izgleda isto oko tebe, ali puno bolje za posao ili društvene događaje, možda pokušava zavesti drugu ženu.

Teško je doći do njega

Ako ti je teško saznati gdje ti je dečko ili on ne odgovara na tvoje pozive ili poruke, to je ujedno i znak da je teško doći do njega na emocionalnoj razini. Nekada bi ti mogla biti i u njegovome naručju, ali osjećati se kao da je njegovo srce i um s nekim drugim. To je znak da je tvoja veza nažalost gotova.

Ne smiješ dirati njegov mobitel 

Iako je privatnost važna, ne bi trebao postojati razlog da ti partner ne dozvoljava da korištiš njegov mobitel. Ako neprestano prima poruke, a ne dopušta ti da vidiš od koga, apsolutno nešto skriva od tebe. (zena.hr)

Veze i Ljubav

Zašto su direktni muškarci toliko privlačni ženama?

Ima puno razloga zbog kojih žene vole direktne muškarce – mnogo je lakše kad nema igara, mogu da se opuste i budu to što jesu, manji je pritisak da se dopadnu.

Direktni muškarci pokazuju ono samopouzdanje od koga žene osjećaju olakšanje – dovoljno nesigurnosti su iskusile sa pasivnim muškarcima, emotivno nedostupnim, pasivno-agresivnim, sa kojima iskrena komunikacija nije moguća.

Zabavljanje je iscrpljujuće kad moraju stalno da pogađaju kako se neko osjeća i da se suzdržavaju da ne pokažu svoja prava osjećanja. Direktni muškarci ne uzrokuju anksioznost, ne ostavljaju žene da se pitaju, da pogađaju, da brinu.

Upoznavanje nije stresno i komplikovano

Ako ste direktni, žena će se brzo opustiti i zabavljaće se u vašem društvu. Dejting treba da bude zabavan, a ne stresan. Neposrednost omogućava prijatnu šetnju, nasuprot trke s preponama, koju nameću dvosmisleni i indirektni muškarci.

Direktan muškarac je prisutan i uključen, ako pokazuje interesovanje, ono je iskreno, a to je prijatno i ugodno.

Žene ne žele da se osjećaju tjeskobno jer se postupci i riječi nekog muškarca sukobljavaju, one žele nekoga ko zna šta hoće i umije to jednostavno da kaže i pokaže.

Neposredni muškarci zrače samopouzdanjem

Samopouzdanje je seksi. Direktnost i neposrednost ukazuju na to da je muškarac zadovoljan sobom, da je spreman da preuzme inicijativu, da je otvoren i dostojan povjerenja.

Radi se o jednostavnoj sposobnosti da čovjek slijedi ono što želi, a ako je ona ono što želi, žena će biti polaskana. Sviđaće joj se muškarac koji pravi planove, daje prijedloge, iskazuje svoju zainteresovanost.

Sa direktnim muškarcem ona ne gubi vrijeme

Direktan muškarac ne “zavlači” – ako više nije zainteresovan, on to saopštava, ne pokušavajući da drži ženu “u rezervi”.

Ako želi samo seks, ona je u poziciji da odluči da li joj to odgovara, ili ne želi da se upliće – jasno joj je rečeno da nema razloga da gradi emotivne kule u vazduhu.

Neposredan muškarac je ne dovodi u zabunu, on kaže šta mu smeta i šta mu se sviđa, šta može da prihvati, a šta ne. To ženi daje slobodu da i ona izrazi to isto i otvara teren za postizanje kompromisa, ili za zaključak da ne vrijedi gubiti vrijeme zbog kompromisa.

Kad je igra poštena, veće su šanse da niko ne bude povrijeđen, čak i kad igra ne ispunjava očekivanja i kad se završi nezadovoljavajuće.

Pored neposrednog muškaraca, žene se osjećaju prijatno.

Neposredan i iskren muškarac ne uzrokuje stres i anksioznost. Žene imaju suviše iskustva sa osjećanjima koja im se vraćaju kao bumerang, jer ne nailaze na feedback, sa nejasnim porukama i tjeskobom, sa iscrpljenošću, psihičkom i fizičkom, koju uzrokuje emotivna magla.

Kad su stvari jasne, one su jednostavne, a jednostavnost omogućava opuštanje. Sa direktnim muškarcem žena zna na čemu je i ne mora da brine, da “tripuje” i izmišlja uzroke, razloge i opravdanja.

Ako nešto ne razumije, može da pita, jer zna da će dobiti iskren odgovor.

Direktan muškarac ima snagu karaktera

Ako je neposredan, muškarac je stvaran. Može mu se vjerovati. Govori ono što misli, radi ono što kaže da će uraditi, ne radi ono što mu ne odgovara.

Na njega žena može da se osloni, lako mu je vjerovati, jer je iskren u svojim namjerama i jasan po pitanju onoga što ga motiviše u vezi. Potreban je snažan karakter da bi se jasno izrazila osjećanja, a žene žele emocionalno inteligentne partnere, koji umiju da kažu šta osjećaju, šta ih plaši, šta ih pokreće.

Muškarci koji to znaju o sebi, u stanju su da razumiju i ono što žena saopštava o sebi. Komunikacija je dvosmjerna i otvorena, a to sve olakšava.

Nastavite čitati

Veze i Ljubav

Tenis u drugom planu: Damir Džumhur ljubi novu zanosnu starletu

Ne prestaje da se zabavlja sa regionalnim sponzorušama

Zvijezda regionalnog Big Brothera, Barbara Šegetin (30), sudeći po komentarima, ponovno je u sretnoj vezi. Iako je nedavno prekinula zaruke, riječka starleta na društvenim mrežama otkrila je kako se druži s najboljim bosanskohercegovačkim teniserom Damirom Džumhurom (28), prenosi 24.sata.hr.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 🌟 Barbara 🌟 (@barbara__segetin)

Na Instagramu su objavili identične fotografije na kojima pokazuju tetovaže sa znakom beskonačnosti, a brojni pratitelji poželjeli su im puno sreće u novoj vezi.

Inače, Damir godinama važi za jednog od najvećih zavodnika. Prije Barbare ljubio je srbijansku manekenku Dejanu Živković i pjevačicu Rialdu Karahasanović.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 🌟 Barbara 🌟 (@barbara__segetin)

Šegetin je nedavno raskinula zaruke. Misteriozni Lazar zaprosio ju je na Novu godinu u beogradskom hotelu, a šokirana Barbara zaplakala je od sreće i odmah pristala bez premišljanja. Ipak, ljubav je kasnije ‘pukla’.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 🌟 Barbara 🌟 (@barbara__segetin)

Nastavite čitati

Veze i Ljubav

Gore i od intimne prevare s drugom ženom? Sedam priznanja o prevari o kojoj se šuti

Za mnoge osobe prevara nije prevara ako u priču nije uključen intimni odnos sa trećom osobom.

No oni koji su doživjeli emocionalnu prevaru tvrde da je to još destruktivnije od puke intimne veze. Emocionalna povezanost, naime, teško se pronalazi, a još teže ispušta iz ruku.

Emocionalna prevara je zapravo intenzivno platonsko prijateljstvo s trećom osobom suprotnog spola. Iako s tom osobom nemate seksualne odnose, povjeravate joj se, zovete je kada vam je potrebna pomoć ili rame za plakanje.

Često puta ne priznajete vlastitom partneru ili partnerici da se nalazite s tom „trećom“ osobom, da imate pojačanu potrebu vidjeti se s njom i da vam se ona sviđa, iako ne planirate poljubiti je ili dotaknuti na neprimjeren način.

Iz Zadovoljna.hr anketirali su Hrvatice i pitali  vjeruju li u emotivnu prevaru, jesu li se s njom susrele i što bi napravile kad bi saznale da ih partner vara s drugom ženom u tom smislu.

Ne vjerujem u emotivnu prevaru! Moj muž i ja imamo sjajan odnos, ali isto tako trebamo vrijeme samo za sebe. On ima svoje prijatelje, a ja svoje. Povjeravamo im se, družimo se s njima, ali nikad nemamo potrebu sa njima preći granicu dobrog ukusa,  kaže Ivana.

Imam troje djece i brdo obaveza. Dok god je moj muž tu kad ga trebam i ne „šara“ okolo, ne opterećujem se time s kim dijeli svoje emocije, priznaje Sabina.

Moj muž je opsjednut svojim poslom i karijerom. Ispočetka sam suosjećajno slušala njegove horor priče s radnog mjesta, davala mu savjete, tješila ga, poticala ga da nađe novi posao. Nakon nekog vremena počeli su me opterećivati ti crnjaci, otvoreno sam mu to priznala. Sada te priče dijeli s kolegicom s posla. Iskreno, laknulo mi je, otkrila je Mateja.

Da je bar spavao s drugom ženom, kaže Lana. Zasitio bi se seksa i napustio je. Emotivna prevara je sto puta gora. Svaki put kad se zamisli, nasmije kad čita poruku na mobitelu ili je posebno dobre volje pitam se je li razmišlja o njoj. Izluđuje me to.

Bila bih zabrinuta da ne znam kako je njegova najbolja prijateljica žena koja voli žene. Njihova povezanost nikad neće prijeći granicu prijateljstva. To mi je dovoljno, podijelila je s nama Ines.

Imamo sve, zdravu djecu, dobar stan, uspješne karijere. No on je često depresivan, a jedina osoba koja ga razumije je supruga njegovog dobrog prijatelja. Kad ga počne zvati kući i razgovarati s njim i po sat vremena, postajem jako ljubomorna, otkrila je Danijela.

Moj zaručnik se nikome ne povjerava i to me izluđuje. Sve emocije drži u sebi. Da ima neku drugu ženu kojoj otkriva svoje najintimnije želje – poludjela bih, tvrdi Marija.

Nastavite čitati

Top pet