Posjetite

Moda i ljepota

Savladate li ova tri poteza s maskarom – ekstenzije vam neće trebati

Naravno da svi želimo gušće, duže, deblje trepavice to su valjda jedine dlake na tijelu za koje bismo željeli da rastu kao lude. Čak nam i kosa koja prebrzo raste ide na nerve, jer češće moramo frizeru. Lijepe i zavodljive trepavice možete dobiti u kozmetičkom salonou, ovo je svakako doba ekstenzija, svaka druga djevojka ih ima.

Ali  šta ako ne želite plaćati i održavati ekstenzije. Ili ako vam je jednostavno odbojna pomisao na umjetne dlake ljepilom nalijepljene na vaše oko?

Uz ova tri poteza maskarom možete dobiti punije, bujne trepavice.

1. Koristite dvije različite maskare

Koji puta jedna maskara nije dovoljna da postignete željeni efekt. No “mješavina” maskara je sasvim druga priča. Temeljna maskara neka bude laganije teksture i ona će obaviti prvi dio posla: dobro razdvojiti trepavice i lagano ih uviti. Na to dodajte drugu maskaru, gušće teksture koja će trepavicama dati volumen.

Postoje i primeri za maskare koji imaju istu svrhu poput podloge za make-up. Prvo se nanese sloj primera na trepavice pa zatim maskara. Na taj način možeš stvoriti vrlo dramatičan izgled i stvarno upečatljive trepavice.

2. Pravi pokret

Dok nanosite maskarau iskoristite ovaj trik da ih što više uvijete prema gore jer će tako trepavice izgledati duže i punije.Dakle, prvo maskaru nanesite na dio trepavica uz kapak, lagano pomjerajući lijevo-desno četkicu. Tako će se maskara savršeno rasporediti, a u isto vrijeme razdvojiti svaku pojedinu trepavicu. Nakon toga povuci uobičajenim pokretom maskaru prema vrhovima trepavica. Naravno, velika je pomoć i uvijač za trepavice.

3. Obostrani make-up

Takođe, pretpostavljamo da maskaru uvijek nanosite samo na donju stranu trepavica?Probajte onda ovo. Za efekt gustoće prekrijte trepavice maskarom i s donje strane (kao i uvijek), ali i s gornje strane. Da biste uspjeli izvesti ovaj potonji potez morate zažmiriti na oko koje šminkate, a zatim potegnuti četkicom od korijena prepavice prema dolje. Pametno je staviti papirnatu maramicu ispod oka da ne razmrljate boju po koži. (ljepotaizdravlje.ba)

Priključite se diskusiji

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Moda i ljepota

Ni Jennifer Lopez im nije odoljela: Ove farmerke su apsolutni hit

Bili spremni ili ne, trend “balon” pantalona je stigao i sad je na njega svoj “pečat” stavila i Jennifer Lopez.

Ne možemo uopšte da vam garantujemo da će odlično stajati baš na svakoj figuri, ali udobnost je očigledno postala važnija od manekenskog izgleda. Nogavice ovih pantalona su veoma široke, ali su pri dnu sužene pomoću jednog ili dva ušitka, pa otud i efekat “naduvanosti” poput balona.

Struk je, po pravilu, visok, modeli imaju kose džepove a dužina se kreće oko članaka. Najefektnije ih je kombinovati sa majicama ili košuljama uvučenim u pojas, a uz njih dobro stoje sakoi i kaputi sa naglašenim ramenima.

Jennifer Lopez je odabrala sivoplavi kaput, uz sivi džemper i čizmice, ali balon farmerke su i ovde “zvjezda” modne kombinacije.

 

Nastavite čitati

Moda i ljepota

Za ovu torbicu u obliku stolice potrebno je izdvojiti 700 eura

Pri našem pregledu modnih noviteta nerijetko naiđemo na doista neobične modne dodatke.

Prisjetimo se samo Moschinovih torbica izvedenih u obliku ‘francuza’ i kroasana za koje je potrebno izdvojiti 360 eura. Nadalje, veliku pažnju izazvala je i Louis Vuitton torbica u obliku aviona koja je procijenjena na 3220 eura. Da, cijena ove torbice doseže više i od cijene nekih pravih aviona.

Premda neobični, prethodno spomenuti primjeri su ipak bili (koliko- toliko) praktični. No, torbica koju smo pronašli u kolekciji američkog modnog brenda Area daleko je od toga. Riječ je zapravo o stolici! Doduše umanjenoj verziji metalne stolice ukrašene kristalima i dugačkim lancem koji omogućava nošenje preko tijela. Za nju je potrebno izdvojiti  oko 700 eura.

Kako bi si osigurali svoj dio medijskog kolača, modni brendovi su skloniji pribjeći ovakvom tipu promocije, koji uključuje predstavljanje neobičnih komada za koje vjeruju da će im osigurati toliko željenih 5 minuta slave. (miss7.24sata.hr)

Nastavite čitati

Moda i ljepota

Atraktivna glasnogovornica FK Vojvodina krade pažnju na konferencijama kluba

Sanja Beba Kružević jedna je od najljepših glasnogovornica u regionu.

O njenoj ljepoti pišu svi mediji u Srbiji, ali i Bosni i Hercegovini.

Lijepa Novosađanka trenutno je na odmoru, redovno se javlja pratiocima na Instagramu.

Njene slike mame brojne uzdahe.

Sanja Kružević je u centar nogometne pažnje došla kada na konferenciji za medije trener Nenad Lalatović nije smio da pogleda u njenom pravcu kako zbog njene ljepote ne bi ostao bez koncentracije.

Sada su “osnule” nove fotografije – u kupaćem kostimu, a Sanja je pobrala brojne komplimente.

Nastavite čitati

Top pet