Posjetite

Lifestyle

Karakteristike savremenog muškarca

Prema istraživanju, 97% muškaraca vjeruje da su se kodovi muževnosti promijenili u posljednjih deset godina. Polovina je zadovoljna tim dešavanjem, ali četvrtina, naprotiv, smatra da je ranije bilo bolje. Istraživanje se bavi tom podjelom.

Poštovanje i iskrenost na vrhu su liste, sa gotovo tri četvrtine sljedbenika. Ima istine u tome što Ivan Jablonke piše u svojojn posljednjoj knjizi “Samo muškarci”. Biti muškarac znači biti dobar muškarac. Štaviše, trećina muškaraca stavlja srdačnost u središte svojih dobrih kvaliteta.

Snaga dolazi naredna, za gotovo polovinu muškaraca. Klasično! Ova snaga nije nužno smještena u bicepse, jer jedva jedan od petorice muškaraca misli da morate imati mišiće. Žene i djeca se štitte na drugi način (financijskom stabilnošću, riječima, stavom itd.).

Među karakteristikama nalazimo i dominantnost (13%) i machoizam (8%) . Ali pazite, jer postoji jaz između tih vrijednosti (moralnog standarda kojem bismo željeli pristupiti) i reprezentacije (ne nužno idealizirane): trećina muškaraca povezuje machoizam sa muževnošću, a i polovina žena.

Egalitarni pritisak otkriven je i u malim gestama: 43% muškaraca već je kupovalo tampone za ženu, 79% smatra da otac mora brinuti o svojoj djeci koliko i majka. 12% je imalo seksualno iskustvo sa drugim muškarcem.

Međutim, rezultat istraživanja ostaje raznolik (barem u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je provedeno ovo istraživanje): manje od pet muškarca se izjašnjava feministima, trećina ne dopušta sebi da plače u javnosti, pola ne vole vidjeti dva muškarca kako se ljube, 44% se već svađalo s nekim, tri četvrtine je riješilo problem tako što su počeli da galame na drugu osobu. 37% muškaraca ispod 35 godina su zabrinuti za svoje mentalno zdravlje svaki dan, a i 20% starijih.

Pa, šta zaključiti? Biti macho muškarac više nije toliko popularno kao prije.

Tako se 59% muškaraca osjeća potpuno muškarcima, dok 40% muškaraca prepoznaje ženske karakteristike u sebi. 60/40 nije toliko velika razlika. Ali ova skoro jednakost je dobra vijest: omogućava vam da živite “svoju” muškost upravo onako kako je vidite – nećete svima ugoditi, ali imat ćete puno saveznika, a što je najvažnije – dovodi do povećanja slobode. (SNL.ba)

Priključite se diskusiji

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Lifestyle

Žene s većim grudima najmanje varaju i vjernije su u vezama

Istraživanje je pokazalo da je od žena koje su varale samo 31 posto njih imalo veće grudi, košarica D-G. One s F i većom košaricom bile su najmanje sklone varanju. Najveće varalice su bile one s manjim grudima

Žene s većim grudima su najvjernije i najmanje varaju, pokazalo je istraživanje. Istraživači su ispitali žene koje su same priznale da su varale kako bi otkrili koje žene više varaju – one s većim ili manjim grudima.

Istraživanje je pokazalo da je od njih samo 31 posto imalo veće grudi, košarica D-G. One s F i većom košaricom bile su najmanje sklone varanju.

Najveće varalice su bile one s manjim grudima, čak 69 posto njih, s košaricama između AA i C. Najviše njih je imalo košaricu B.

– Ispitali smo 1000 sudionica kako bismo otkrili nekoliko zanimljivih činjenica o varanju i veličini ženskih grudi – rekla je glasnogovornica istraživanja.

– Također smo otkrili da je Marks and Spencer mjesto broj jedan gdje su žene kupovale seksi donje rublje samo za svoje ljubavnike, a slijedi Victoria's Secret i Agent Provocateur – dodala je, prenosi Daily Star.

Nastavite čitati

Putovanja

Mnogi bi pali na testu! Ko ima prednost na raskrsnici, autobus ili automobil?

U zadatku koji je zbunio dobar dio iskusnih vozača, kao i onih koji tek treba da polažu, postoji jedinstven problem.

O čemu je riječ?

Dva vozila se nalaze na raskrsnici, kao na slici. Na raskrsnici se nalaze semafori, kao i saobraćajni znakovi. Pitanje je, ko ima prvenstvo prolaza? Da li je to autobus koji skreće u lijevo, ili je to automobil koji ide pravo?

Iako vam se na prvi pogled čini da je rješenje jednostavno, mi savjetujemo da pogledate pažljivo. Ljudi često griješe kada su u pitanju ovakvi problemi, a poznavanje pravila saobraćaja je važno jer nas sve čini bezbjednijima.

Porvjerite tačan ODGOVOR

Nastavite čitati

Život

Djevojka pala vozački ispit bez da je upalila automobil, a razlog je nevjerovatan…

Djevojka (17) iz Lancashirea u Engleskoj pala je vozački ispit, a da nije stigla ni upaliti automobil i krenuti s vožnjom, prenosi LADbible.

Razlog pada je nevjerovatan i mnogi su, s kojima je podijelila ovu vijest, ostali šokirani.

Naime, kada je ispitivač sjeo u automobil primijetio je komadiće gumice za brisanje ispod svojih nogu i srušio djevojku jer je “automobil bio prljav i nespreman za vožnju”. Djevojka briznula u plač nakon što su je roditelji iznenadili novim psićem: ‘Drago nam je da smo se odvažili na ovaj potez’.

Najgore je, priča njezin otac Paul Turner, što automobil uopće nije njezin već od ispitivača kojima su ostali tragovi gumice jer su brisali nešto u svom zapisniku prije njezinog ispita.

“Nije kao da su bile prazne konzerve ili smeće posvuda… Cijela situacija je suluda. Raspravljali su se 10 minuta, ali nije popustio. Pala je ispit bez da je uopće vozila. Bila je žalosna i u suzama, a nije uspjela dobiti ni povrat novca koji je tražila jer priliku za ispit praktički nije ni dobila.”

Osim što je vozački ispit u Engleskoj trenutno 64 funte, odnosno 80 KM, Paul kaže kako se na isti čeka mjesecima što otežava samo polaganje jer prolazi puno vremena bez vožnje.

“Moja kći je toliko štedjela za ovo, baš je nepravedno.” Iz agencije za vožnju i sigurnost vozila (DVSA UK) dali su izjavu za medije:

“Izdane su smjernice da se automobili koji se koriste na vozačkim ispitima moraju očistiti prije testa kako bi se smanjila mogućnost zaraze koronavirusom. To se mora poštivati.” (Vecernji list)

Nastavite čitati

Top pet