Posjetite

Ljubimci

Želite udomiti psa? Pogledajte kako izgledaju prvi dani s novim ljubimcem (VIDEO)

Udomiti psa nije mala stvar, on jednostavno postaje dio vaše porodice. U slučaju da želite psa, a ipak niste sigurni da li je to za vas, pogledajte ovaj video.

Mnogi ljudi nisu svjesni da kad pas dođe u njihov dom, nastaje niz promjena. Vlasnik se mora prilagođavati kao što i pas mora. To je potpuno novi život za oboje.

U slučaju da se nakon ovog videa odlučite za udomljavanje ili kupovinu psa, sigurno nećete pogriješiti. Ne kaže se bez razloga da je pas najbolji čovjekov prijatelj, on to zaista i jeste. (week.ba)

Nastavite čitati
Priključite se diskusiji

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ljubimci

Neobična umjetnost: Od vune izrađuje portrete kućnih ljubimaca

Ukrajinska umjetnica Hanna Tsukanova stvara prekrasne 3D portrete. Teško je zapravo odrediti da li je to portret ili prava životinja.

Portreti su izrađeni od ovčje vune, a izrada jednog portreta traje danima ili sedmicama. Prije svakog portreta, Hanna razgovara sa vlasnicima kućnih ljubimaca, piše week.ba

Nastavite čitati

Aktuelno

Genijalna ideja: Kozmetički salon u Tuzli na kreativan način pruža pomoć nezbrinutim životinjama

Sa dolaskom zimskog perioda i niskih temperatura, javljaju se brojni problemi, među najugroženijima su upravo oni kojima u tom vremenskom razdoblju potraga za hranom i vodom postane znatno teža nego u ostatku godine. 

Nije rijetkost da organizovana udruženja za zaštitu životinja u gradovima na više lokacija postave hranilice za pse, mačke i ptice kako bi lakše i humanije preživjeli surove i prohladne zime. Međutim, u Tuzli ali i brojnim drugim gradovima BiH, nezbirnute životinje prepuštene su individualnom volonterizmu ljubitelja životinja koji se trude organizovati putem društvenih mreža i pomagati nezbinutim životinjama.

Osoblje Kozmetičkg salona 2A u Tuzli dokazani su ljubitelji životinja koji su i proteklih godina na brojne načine pomagali napuštene ‘šapice’ sa tuzlanskih ulica, te učestvovali u brojnim humanitarnim akcijama. Ovaj put, osmislili su odličnu ideju kako nahraniti i napojiti nezbrinute pse i mačke i izvan radnog vremena.

Salon se nalazi u TC Brčanska Malta a neka njihova ideja  bude  inspiracija svima nama da na ovakav ili sličan način pomognemo nezbrinutim životinjama, da se izbore sa zimom, ali i u ostatku godine, piše Week.ba.

Nastavite čitati

Ljubimci

Predivan photoshooting: Mlada je odlučila da dovede i svog psa, a slike su postale viralne

Perri Farlow bavi se fotografom od 2008. Veliki dio njezinog rada vrti se oko vjenčanja, međutim, ovo je bio izazov čak i za iskusnog profesionalca, piše Bored Panda.

Neposredno prije ceremonije, Kristen Dupree dobila je osjećaj nervoze i uzbuđenosti. Da bi se smirila, zamolila je svoju fotografkinju da dovede i svog voljenog psa, Zekea. Dvogodišnji AKC-ov crni labrador retriver družio se sa mladom i mladoženjom cijeli dan. Sve se na kraju evoluiralo u čudesni fotoshooting, a Farlow je savršeno uhvatio fotke između Kristen i njenog psića, prenosi Week.ba.

“Mislim da je uklapanje Zekea u njihovo vjenčanje bila jedna od najvažnijih stvari za Kristen i Duncan”, dodao je Farlow. “Zeke je čak imao i koktel s potpisom njegovog imena poslužen za vrijeme prijema!”

Nastavite čitati

Top pet