Posjetite

Aktuelno

FK Sloboda širi porodicu: Ženska ekipa crveno-crnih novi ukras Tušnja

Za sve simpatizere, navijače i pratioce evo super vijesti vezane za FK Sloboda Tuzla. 

Naime odnedavno se, po prvi put u historiji FK Sloboda, oformila ženska fudbalska sekciju.

FK Sloboda širi svoju sportsku porodicu i iskreno se nadamo da će ove djevojke dobiti  vašu podršku i naklonost jer su zaista posebne. One će nastupati pod imenom Ženski fudbalski klub Sloboda a ekipa broji 30 fudbalerki.

U svijetu sporta, ženski fudbal je počeo dobivati na značaju i postao je atrakcija u mnogih zemljama. Što nije ni čudo kada pogledate sa kolikim žarom ove fudbalerke igraju. Svoje oduševljenje nisu krile čim su obukle dresove crveno-crnih.

Naime, one su već počele svoje pripreme za Prvenstvo i treninzi se održavaju na tri lokacije i to Kampus, stadion Tušanj i stadion Proleter. Fudbalerke će krenuti sa učešćem u Prvoj Ligi Federacije BIH za žene Sjever, takmičarska sezona 2020/2021. U Prvenstvu se takmiči 14 Klubova.

Obzirom da je žrijebanje ekipa bilo u utorak u Sarajevu, već znamo da prvu utakmicu kao gosti igraju 23.8. (Nedelja) sa favoritom ŽFNK Sana 2014 na stadionu NK “Rudar” u Sanskom Mostu sa početkom u 17:30 sati.

Poželjet ćemo im svu sreću i uspješan početak prve sezone u dresu crveno-crnih! SRCE NA TEREN!”

Aktuelno

Anketa na ulicama Sarajeva: Djevojka brutalno iskreno odgovorila na pitanje šta je nervira kod muškaraca

Ekipa Imperia TV na ulicama Sarajeva pitala je prolaznice i prolaznike šta ih najviše nervira na muškarcima ili šta muškarci misle da najviše nervira žene. 

Odgovori su razni, većinom su to laž, varanje, površnost, nedostatak strpljenja, jedna prolaznica je dala brutalno iskren odgovor:

“Najviše mi smeta što uvijek lete mami, mama je prvi izbor kako god” prokomentarisala je djevojka.

Nastavite čitati

Aktuelno

Studentski posao: Red Bull traži pojačanje!

Red Bull traži pojačanje u studentskom timu Mostar. Prijave traju do 18.04.2021. za Univerzitet “Džemal Bijedić” i Sveučilište u Mostaru.

Imaš ono što nam treba?

– Studentski status
– Izvrsne komunikativne veštine
– Energičan i pozitivna ličnost
– Poznavanje studentskog života, različitih fakulteta u svom gradu i regiji, uključujući i studentske aktivnosti i popularna mesta
– Sposobnost uklapanja posla i studiranja i idealno, raspoloživost za povremeni rad uveče i vikendima
– Sklonost i želja za učenjem i usvajanjem novih veština, posebno marketinga, pregovaranja i prodaje
– Predanost brendu i proizvodima Red Bulla

Ako si spremna za izazov, prijavi se da postaneš dio Wings tima. Sve što trebaš napraviti je poslati CV sa slikom i motivacijsko pismo u kojem ćeš reći zašto si ti najbolji izbor Red Bull tim. Prijave traju do 18.04.2021. za Univerzitet “Džemal Bijedić” i Sveučilište u Mostaru.

Za više informacija kontaktiraj @redbullbih

Nastavite čitati

Aktuelno

Gdje to hrle građani BiH, a nije Njemačka? Pristižu u autobusima, radiće za 1.000 eura

Na proizvodnim trakama nove tvornice televizora Hisense Gorenje u Velenju, koja je s radom počela prvih dana 2021. godine, posao je dobilo stotinjak radnika iz Bosne i Hercegovine, piše Indikator.ba.

Većina njih u taj slovenski grad stigla je tokom novembra kada je samo u jednom danu prema Sloveniji otišao autobus pun mladih ljudi iz Sarajeva, Tuzle, Bijeljine, Srebrenika i Teočaka.

Po zanimanju su mehanotehničari, CNC tehničari, projektanti na računarima, elektrotehničari, strojari. Prevoz i smještaj u Velenju osigurala im je tvornica Hisense Gorenje u kineskom vlasništvu.

Prije ulaska u proizvodni proces imali su kratku obuku i pri tome su, kako doznaje Indikator.ba, znanjem, vještinom i ozbiljnim pristupom radnim zadacima zadovoljili poslodavca.

Njihova mjesečna plaća bit će oko hiljadu eura. Tvornica trenutačno zapošljava 350 radnika, a već do kraja ovog mjeseca bit će ih 520. Među novima koji dolaze, ili će doći ovih dana, bit će također grupe nezaposlenih iz BiH.

Asim Ibrahimagić, stručnjak za zapošljavanje u inozemstvu, koji je bio i v.d. direktora Agencije za rad i zapošljavanje BiH, podsjeća da se to i slična zapošljavanja radne snage iz BiH u Sloveniji odvija prema bilateralnom sporazumu kojeg su dvije države, odnosno dvije agencije za zapošljavanje, sklopile u jesen 2016. godine, pet godina nakon početka njegovog mukotrpnog usaglašavanja.

“Tim sporazumom radnicima iz BiH jamči se potpuna pravna zaštita i zbog toga ne čudi da među nezaposlenim u našoj zemlji vlada veliko zanimanje za odlazak u Sloveniju”, objašnjava Asim Ibrahimagić.

Nastavite čitati

Top pet