Posjetite

Aktuelno

FK Sloboda širi porodicu: Ženska ekipa crveno-crnih novi ukras Tušnja

Za sve simpatizere, navijače i pratioce evo super vijesti vezane za FK Sloboda Tuzla. 

Naime odnedavno se, po prvi put u historiji FK Sloboda, oformila ženska fudbalska sekciju.

FK Sloboda širi svoju sportsku porodicu i iskreno se nadamo da će ove djevojke dobiti  vašu podršku i naklonost jer su zaista posebne. One će nastupati pod imenom Ženski fudbalski klub Sloboda a ekipa broji 30 fudbalerki.

U svijetu sporta, ženski fudbal je počeo dobivati na značaju i postao je atrakcija u mnogih zemljama. Što nije ni čudo kada pogledate sa kolikim žarom ove fudbalerke igraju. Svoje oduševljenje nisu krile čim su obukle dresove crveno-crnih.

Naime, one su već počele svoje pripreme za Prvenstvo i treninzi se održavaju na tri lokacije i to Kampus, stadion Tušanj i stadion Proleter. Fudbalerke će krenuti sa učešćem u Prvoj Ligi Federacije BIH za žene Sjever, takmičarska sezona 2020/2021. U Prvenstvu se takmiči 14 Klubova.

Obzirom da je žrijebanje ekipa bilo u utorak u Sarajevu, već znamo da prvu utakmicu kao gosti igraju 23.8. (Nedelja) sa favoritom ŽFNK Sana 2014 na stadionu NK “Rudar” u Sanskom Mostu sa početkom u 17:30 sati.

Poželjet ćemo im svu sreću i uspješan početak prve sezone u dresu crveno-crnih! SRCE NA TEREN!”

Aktuelno

Objavljen snimak: Ovako su odveli zubare ravno na robiju

Krivi su jer su godinama unakazivali pacijente, vadili im zdrave zube i stavljali proteze iako za to nije bilo nikakvoga razloga.

Na sudu su se pojavili s maskama, a sve su pratili i njihovi pacijenti Lionel Guedj (42) i njegov otac Jean-Claude Carnot (71) iz Marseillea krivi su za nesavjesno liječenje, Lionel je dobio osam godina zatvora, a njegov otac pet godina, prenosi Le Telegramme.

Krivi su jer su godinama unakazivali pacijente, vadili im zdrave zube i stavljali proteze iako za to nije bilo nikakvoga razloga. Na sudu su se pojavili s maskama, a nakon što je sudac pročitao presudu, u sudnici je započeo veliki pljesak.

Tamo je bilo dosta pacijenata ova dva bivša zubara na što je sudac rekao:

– Nikad ne bismo trebali biti sretni jer neko ide u zatvor.

Otac i sin zubari tokom šest godina uništili su živote stotine pacijenata.

Kako je tužiteljstvo dokazalo, Lionel Guedj izvadio je ili tretirao gotovo 4.000 zdravih zubi, a ugrađivao je 28 puta više proteza nego prosječni francuski zubar.

Nastavite čitati

Aktuelno

TV voditeljica upozorila: “Vakcinisana sam, ali me je zarazila nevakcinisana osoba”

Catt Sadler (46), popularna britanska voditeljica, oglasila se na Instagramu i obavijestila pratitelje da boluje od COVID-19.

“Vakcinisana sam i revakcinisana i imam COVID. Ovo vam govorim da biste shvatili da pandemija ni slučajno nije gotova. Delta soj je veoma zarazan i upravo sam se njime i zarazila uprkos vakcini. Brinula sam o nekome ko je imao virus, iako smo bili uvjereni da je samo gripa. Svejedno, ne samo da sam bila vakcinisana, već sam i nosila masku. Pretpostavljala sam da će sve biti u redu. Nije bilo. Ovakvih priča ima sve više”, upozorila je Sadler.

Napomenula je da simptomi nisu blagi, te kako je već drugi dan pod temperaturom.

“Zapušena sam i imam gnoj u oku. Veoma sam umorna, ne mogu da izađem iz kreveta. Vjerujte mi, ne želite da se ovako osjećate. Ja sam virus dobila od nekoga ko nije vakcinisan.

Ako ste vakcinisani, ne spuštajte gard. U gužvama nosite masku. Ne zaboravite, vakcine vas ne štite od toga da se ne zarazite, štite vas od smrtnih ishoda i teških simptoma. I dalje možete da se zarazite. Zato se štitite”, poručula je Sadler.

Nastavite čitati

Aktuelno

Anketa na ulicama Sarajeva: Djevojka brutalno iskreno odgovorila na pitanje šta je nervira kod muškaraca

Ekipa Imperia TV na ulicama Sarajeva pitala je prolaznice i prolaznike šta ih najviše nervira na muškarcima ili šta muškarci misle da najviše nervira žene. 

Odgovori su razni, većinom su to laž, varanje, površnost, nedostatak strpljenja, jedna prolaznica je dala brutalno iskren odgovor:

“Najviše mi smeta što uvijek lete mami, mama je prvi izbor kako god” prokomentarisala je djevojka.

Nastavite čitati

Top pet